Miért baj az, hogy néha az a legnagyobb bajom, hogy elment a net, hülyén áll a hajam, vagy nincs kedvem reggel felkelni?
Bocsánat, azt nem írtam le, hogy NEM szoktam panaszkodni. Nem fárasztok másokat a hülyeségeimmel, és nem írtam, hogy mindig ilyen kaliberűek a gondjaim. Írtam, hogy pl. úgy tudják meg, hogy fel akartam hívni anyumat, de bemondta a hang, hogy nincs elég pénz a kártyámon, és akkor kijött rajtam egy "basszus".
Méghogy nincsenek nagyobb gondjaim? A szüleim elváltak; anyukám férje terrorizál; apukám öngyilkos akart lenni, miután anyum elvált tőle, és csak az új felesége mentette meg tőle, azóta igencsak agresszív; egyszer majdnem MEGERŐSZAKOLTAK és tényleg nehezen menekültem meg; még mindig sírógörcsöt kapok, amikor a szemem előtt van az a kép, ahogy apukám megveri anyukámat; nem régen elvesztettem az egyik papámat, akit nagyon-nagyon szerettem; egy osztálytársam folyamatosan fizikailag bánt, de mégcsak szólni se merek, mert ő TÉNYLEG elkényesztetett, szólna a szüleinek, hogy a pici fiuknak valaki rosszat mert szólni, amit azért nem szeretnék, mert az ikertesója egy barátnőm; a mamám folyamatosan viszi le az önbizalmamat: ha felhív, hogy miújság, és mondjuk elmondom, hogy a Bolyai matek csapatversenyen 30-ak lettünk, elkezdi magyarázni, hogy többet tanulhatnék, mert az unokanővéremék 23-ak lettek, de tulajdonképpen mindennel ezt csinálja. Ezeket se tudja 2 barátnőmön senki, mert én komolyan nem akarok senkit se kiakasztani. Az iskolában is inkább visszafojtom a sírást, mert nem kell velem foglalkozniuk másoknak.
Nem vagyok elkényesztetett.. Akkor lennék az, ha mindent megkapnék, amit szeretnék. Nincs rá lehetőségünk, de ha lehetne, se kéne, mert ugyan minek? A szüleim megtanítottak bánni a pénzzel, nem csak ajnároznak, hogy vegyek, amit szeretnék. Úgyhogy ezt a témát lezárnám... Pont.
És én ezeket nem indulatból írtam, csak hogy valamivel világosabb legyen a helyzet, úgyhogy kérlek, ti se legyetek agresszívek... Köszönöm mindenkinek a választ.
Nem vagy elkényeztetett. Én nekem is vannak ilyen problémáim, ahogy másoknak is.
UTÁLOM azt amikor a felnőttek azt hiszik hogy mivel ők "felnőttek", minden sz*rnak lehordhatják szegény gyereket, aki segítséget kér itt. Az valóban nagyon elkényeztetteség, ha minden 2. percben azt mondogatod hogy "jaj a hajam! Így nem mehetek!" .
Én is szoktam NÉHA panaszkodni, de ilyenkor arra gondolok hogy lehetne rosszabb is. Tudom hogy milyen érzés ez. Engem leszóltak azért, mert nem hatott meg az hogy 4-est vagy 3-ast kaptam(amúgy kitűnő tanuló vagyok).
Szerintem az még nem számít elkényeztetettségnek, ha odafigyelsz magadra, jól öltözködsz, (ne értsd félre). Amikor tánborban voltam, akkor én sem gondoltam arra hogy " jaj mit vegyek fel, etc...
Legtöbben azért mondják ezt rögtön annak aminek mondják (:D) mert irigyek, szerintem. Lehet lepontozni, tudom hogy még jópár felnőtt vagy az aki annak hiszi magát lefog.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!