Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért baj az, hogy néha az a...

Miért baj az, hogy néha az a legnagyobb bajom, hogy elment a net, hülyén áll a hajam, vagy nincs kedvem reggel felkelni?

Figyelt kérdés
Talán elkényesztetett kislánynak fogok tűnni a kérdésem alapján, de nem kell ítélkezni. A kérdésem tényleg teljesen komoly, nem provokálásból kérdezem, és nem nézek le másokat. Egész egyszerűen azt nem értem, hogy miért baj, hogy néha kicsi problémáim vannak.. Amikor elváltak a szüleim, az nem igazán hatott meg - tudtam, hogy ez lesz a vége, és egyáltalán nem hiányzik, hogy együtt legyenek -, de rohantak hozzám az ismerőseim, hogy micsoda tragédia, nem kéne ilyen nagy problémákkal küzdenem, hisz' még gyerek vagyok, etc., ha viszont jóval kisebb kaliberű gondjaim vannak, akkor porig aláznak és bántanak, hogy "jajj milyen nagy gondjaim vannak." De most komolyan, csak GYEREK vagyok, tényleg az a nem normális, hogy nem az a bajom, hogy nem futja még kajára sem, hanem hogy anyum olyat főzött, amit nem nagyon szeretek, vagy a fogszabályzóm miatt nem ehetem meg? Nagyon kérek mindenkit, hogy ne bántsatok ti is emiatt, mert iszonyat rosszul tud esni...
2011. nov. 12. 18:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
Nem csak elkényeztetett kislánynak tűnsz, hanem az is vagy! Túl jó dolgod van. Majd ha Neked kellene megteremteni a kajára, ruhára és a többi fontos dologra valót, vagy ne adj' isten súlyos beteg lennél Te vagy valamelyik családtagod, (bár ezt soha nem kívánom), akkor megtudnád mi az igazi baj az életben.
2011. nov. 13. 06:39
 12/23 anonim ***** válasza:
Tényleg elkényeztetett kislány vagy. Ha tudod,hogy a te "problémáid" igazából semmiségek akkor ne kezd el másoknak nyafogni mekkora bajod van, és akkor nem fognak "bántani".Ezek tényleg piti gondok,jegyezd meg magadban és annyi nem kell mindjárt ódát zengeni milyen szerencsétlen vagy,és akkor nem "aláznak" meg. Hidd el másoknak tényleg nagyobbak a gondjaik,de lehet ők nem hisztiznek amiatt,de ha te elkezdesz ilyeneken hisztizni ne csodálkozz,ha lehordanak.Hidd el sok gyerek nem teheti meg,hogy nem foglalkozik azzal,hogy nincs mit enni,nincs áram stb
2011. nov. 13. 08:27
 13/23 A kérdező kommentje:

Bocsánat, azt nem írtam le, hogy NEM szoktam panaszkodni. Nem fárasztok másokat a hülyeségeimmel, és nem írtam, hogy mindig ilyen kaliberűek a gondjaim. Írtam, hogy pl. úgy tudják meg, hogy fel akartam hívni anyumat, de bemondta a hang, hogy nincs elég pénz a kártyámon, és akkor kijött rajtam egy "basszus".

Méghogy nincsenek nagyobb gondjaim? A szüleim elváltak; anyukám férje terrorizál; apukám öngyilkos akart lenni, miután anyum elvált tőle, és csak az új felesége mentette meg tőle, azóta igencsak agresszív; egyszer majdnem MEGERŐSZAKOLTAK és tényleg nehezen menekültem meg; még mindig sírógörcsöt kapok, amikor a szemem előtt van az a kép, ahogy apukám megveri anyukámat; nem régen elvesztettem az egyik papámat, akit nagyon-nagyon szerettem; egy osztálytársam folyamatosan fizikailag bánt, de mégcsak szólni se merek, mert ő TÉNYLEG elkényesztetett, szólna a szüleinek, hogy a pici fiuknak valaki rosszat mert szólni, amit azért nem szeretnék, mert az ikertesója egy barátnőm; a mamám folyamatosan viszi le az önbizalmamat: ha felhív, hogy miújság, és mondjuk elmondom, hogy a Bolyai matek csapatversenyen 30-ak lettünk, elkezdi magyarázni, hogy többet tanulhatnék, mert az unokanővéremék 23-ak lettek, de tulajdonképpen mindennel ezt csinálja. Ezeket se tudja 2 barátnőmön senki, mert én komolyan nem akarok senkit se kiakasztani. Az iskolában is inkább visszafojtom a sírást, mert nem kell velem foglalkozniuk másoknak.

Nem vagyok elkényesztetett.. Akkor lennék az, ha mindent megkapnék, amit szeretnék. Nincs rá lehetőségünk, de ha lehetne, se kéne, mert ugyan minek? A szüleim megtanítottak bánni a pénzzel, nem csak ajnároznak, hogy vegyek, amit szeretnék. Úgyhogy ezt a témát lezárnám... Pont.

És én ezeket nem indulatból írtam, csak hogy valamivel világosabb legyen a helyzet, úgyhogy kérlek, ti se legyetek agresszívek... Köszönöm mindenkinek a választ.

2011. nov. 13. 10:07
 14/23 anonim ***** válasza:
figyelj hidd el nekem is vannak gondjaim,szüleim elváltak,nagyapáim rég nem élnek,se egyik nagypapám,minden szeretett háziállatom halott,anyám férje terrorizált,és molesztált éveken,át a suliban tanárok,osztálytársak porig aláztak,cikiztek,csupán irigyek voltak,mert nem vagyok birka volt saját véleményem és még sorolhatnám hogy miket kaptam az élettől..nekem az a véleményem,hogy ha nem panaszkodsz tényleg jelentéktelen dolgokról,akkor a többi kapja be,mert nagyon sok kis köcsög tini van akik azt hiszik királyok,és azt hiszik ők sokkal jobbak a többinél és magasabb rangúak,az ilyen kis pisisekkel ne törődj visszakapják még az élettől
2011. nov. 13. 12:26
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, és sajnálom, amiket átéltél... Nekem fogalmam sincs, milyen elveszteni egy háziállatot, mert eddig sosem volt. 1 éve van egy cicám, remélem, még nagyon sokáig fog élni. =)
2011. nov. 13. 12:30
 16/23 anonim ***** válasza:
én meg azt sajnálom,hogy te is gyerekként szörnyűségeket éltél át
2011. nov. 13. 13:53
 17/23 A kérdező kommentje:
Őszintén nem akartam, hogy erről szóljon a kérdésem.. Hanem arról, hogy miért kell lecseszni, ha néha a legnagyobb problémáim eltörpülnek a régi, nagyon rossz emlékeim mellett, hiszen még GYEREK vagyok, de egészen más lett a vége.
2011. nov. 13. 14:03
 18/23 anonim ***** válasza:

Nem vagy elkényeztetett. Én nekem is vannak ilyen problémáim, ahogy másoknak is.

UTÁLOM azt amikor a felnőttek azt hiszik hogy mivel ők "felnőttek", minden sz*rnak lehordhatják szegény gyereket, aki segítséget kér itt. Az valóban nagyon elkényeztetteség, ha minden 2. percben azt mondogatod hogy "jaj a hajam! Így nem mehetek!" .

Én is szoktam NÉHA panaszkodni, de ilyenkor arra gondolok hogy lehetne rosszabb is. Tudom hogy milyen érzés ez. Engem leszóltak azért, mert nem hatott meg az hogy 4-est vagy 3-ast kaptam(amúgy kitűnő tanuló vagyok).

Szerintem az még nem számít elkényeztetettségnek, ha odafigyelsz magadra, jól öltözködsz, (ne értsd félre). Amikor tánborban voltam, akkor én sem gondoltam arra hogy " jaj mit vegyek fel, etc...

Legtöbben azért mondják ezt rögtön annak aminek mondják (:D) mert irigyek, szerintem. Lehet lepontozni, tudom hogy még jópár felnőtt vagy az aki annak hiszi magát lefog.

13/L

2011. nov. 13. 14:24
 19/23 krisztivan ***** válasza:
91%
Gyerek vagy és az lenne a legjobb ha Minden gyereknek ezek a problémáik lennének CSAK!Így lenne szép és jó a világ.Igen,nem lesz másnak jobb ha te is azon fogsz nyafogni hogy a fekete kontinensen éhezés van.Sajnos van,és elég szar a helyzetük,de attól még a többi gyereknek nem ezzel KELL foglalkoznia!Ha majd felnősz akkor remélem megtalálod a módját hogy a rosszabb helyzetben lévőkön tudjál segíteni.Addig pedig az legyen a legnagyobb gondod hogy a hajad nem jól áll.Ezt kívánom neked!:-)
2011. nov. 13. 14:27
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is. Most kissé genyónak fogok tűnni, de őszintén szólva olyan felfogású embereket kerestem, mint az utolsó. :,) Akik szerint az a normális, ha egy KISgyereknek, mint nekem, az a legnagyobb gondja, hogy melyik filmet nézze, vagy éppen milyen masnit/virágot tegyen a hajába. Azért, mert mások szarul élnek, és nincs lehetőségünk segíteni rajtuk, nem kell minden egyes morzsa ételt megbecsülnöm, és ereklyeként tisztelnem, vagy egész nap boldognak lennem azért, mert van karom. Az ilyen felfogást nem értem, de komolyan meg szeretném érteni.
2011. nov. 13. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!