Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Tanácstalan vagyok! Bővebben lent

Figyelt kérdés

A szomszéd srácot és még egy utcabeli fiút megláttam (12 évesek),hogy alkoholt loptak otthonról és azt itták, ők nem láttak engem. A szomszéd szülőkkel jó barátságban vagyunk és nem tudom, hogy mit kellene tennem, mert annyiban nem akarom hagyni. De azt is tudom, hogy nem rám tartozik. Lehet először a fiúkkal kéne beszélnem és ha nem használ, szólni a szülőknek? Ráadásul több utcabeli előtt is lebuktak, de azért nem szólnak, mert nincsenek jóban a szülőkkel.

Kérnék mindenkit a rosszindulatú válaszoktól, mert nem a kotnyeleskedés vezérel, nagyon rossz nézni, hogy kezd elkallódni a barátaink gyereke és talán még meg lehet akadályozni a teljes elzüllést (szerintem)

2011. nov. 11. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg patthelyzet. Te felnőtt vagy? Az a gond, h a nevelést a szülőkre kell bízni, viszont, ha beárulod őket, akkor még rosszirányba is elmehet a dolog, mert a kamaszok csak azért is szeretnek rosszat csinálni. Inkább beszélj velük. Adj ultimátumot, h jövő hét végéig el kell mondani a szülőknek, h mit tettek, de ha nem, akkor te mondod el. Azért (indokot is hozzá kell tenni), mert kiskorúnak alkoholt magáhozvenni tilos és a szülőt is megbüntethetik érte.
2011. nov. 11. 13:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Igen felnőtt vagyok, jelenleg gyeden a babómmal.

Nem akarom nevelni a szomszéd srácot, de ha nem szól senki a szülőnek, akinek fogalma sincs róla, hogy a kicsi fia mit művel, hogy nevelje? És mi lesz ha a szülő túl későn tudja meg és sokkal komolyabb gondok lesznek a sráccal? Azt gondolom, hogy az elején kell az ilyet megfogni, de tudom nem az én dolgom, úgyhogy tényleg patthelyzet.

2011. nov. 11. 14:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Mondanám,hogy beszélj a fiúkkal,de mire mennél?Nem hiszem,hogy (már elnézést) rád fognak majd hallgatni.

Ha még egyszer meglátod őket akkor szólj a szülőknek. De honnan tudod,hogy otthonról lopták?

2011. nov. 11. 15:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Az utcában lakó lányoknak és az egyik felnőttnek, aki előtt lebuktak konkrétan megmondták, hogy otthonról van a pálinka. Akkor az a felnőtt azt mondta nekik, hogy kapnak esélyt, hogy abbahagyják, addig nem szól a szülőknek.
2011. nov. 11. 18:24
 5/5 anonim ***** válasza:
szerintem nem artana jelenteni a szuloknek, a gyerekek nagy bajba is keveredhetnek!
2011. nov. 11. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!