Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszodik a fiam? Teljesen...

Kamaszodik a fiam? Teljesen tanácstalan vagyok!

Figyelt kérdés
Most 7.osztályos.Mindig jó volt a kapcsolatunk én úgy gondolom,mindent elmond ami történt az iskolában csak valahogy magát kifelejti.4-5-ös tanuló,tipikus lusta de jó eszű gyerek.Sorozatosan hordja a szaktanári figyelmeztetéseket tesiből meg technikából.Vízilabdázik,a diáksport kör tagja.Rendszeresen ellenőrzöm a tájékoztatóját odafigyelek rá.Már egy hete nincs meg a tájékoztatója,állítása szerint beszedték,s lám most megtaláltam itthon.Ott figyel benne a sok szaktanári után járó osztályfőnöki figyelmeztetés.Mi a frászt csináljak már vele!!!
2011. márc. 28. 10:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

azért ez attól is függ, hogy miért kapja azokat a figyelmeztetéseket... nálunk már azért is adtak, ha valaki megszólalt órán vagy otthon felejtette a tankönyvét... ha olyasmiért kapja, ami szerinted nem releváns dolog, akkor csak kérd meg, hogy próbáljon ezekre jobban odafigyelni...

De még az is lehet, hogy úgy érezte igazságtalanul kapta a figyelmeztetést és annyira bántja, hogy egyáltalán nem volt kedve beszélni róla...

No meg nekünk is volt olyan tanárunk, akinél versenyt rendeztünk, hogy ki tud több figyelmeztetést összeszedni tőle, mert egyszerűen vicces volt... egyfajta közösségkovácsoló erő...

Ha minden probléma csak most kezdődött, akkor 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy őt sem hagyják hidegen ezek az események... ha nem mutatja is, biztosan van hatásuk...

Szerintem nem érdemes kétségbe esni, ha apróságokról van szó, akkor majd lecseng ez az egész...

Egyébként ha nagyon aggódsz, elmondhatod ezt a fiadnak... biztosan jól esne neki, ha érezné, hogy te sem kezeled már teljesen kisgyerekként... ha azt szeretnéd, hogy őszinte legyen veled és mindent elmondjon, akkor neked sem kellene félned attól, hogy megoszd vele az aggodalmaid és gondolataid...

és igen... kamaszodik... :) kitartást!

2011. márc. 28. 10:40
 2/8 tetris ***** válasza:
100%

.."lám most megtaláltam itthon..." Csak nem kutattál a fiad holmijai között? Emiatt elveszítheted a bizalmát. Ha rájön, hogy kutatkodsz, mégjobban dugni fogja a dugdosnivalóit.

.."állítása szerint beszedték.." ha hazudott, akkor azért én a helyedben felelősségre vonnám. Nem hazudhat. Bármi rossz is történt vele, ha rákérdezel, akkor őszintén kell válaszolni.

Egyébként ezek még nem is olyan rossz dolgok, amiket leírtál. Az a lényeg, hogy akármilyen idétlen is a te anyai szereteted ugyanolyan töretlen, és feltétel nélküli maradjon, mint most. Akkor nem lesz semmi baj!!

(3fiú anyja)

2011. márc. 28. 15:25
 3/8 tetris ***** válasza:
100%
Természetesen nem az anyai szeretetre mondtam, hogy idétlen, hanem a kamaszok viselkedésére. bocs.
2011. márc. 28. 16:59
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
OFF:"Ha rájön, hogy kutatkodsz, mégjobban dugni fogja a dugdosnivalóit. "XDXD:D
2011. márc. 28. 18:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem hetedikben 9 figyelmeztetőm volt, ebből egy igazgatói. Aztán teljesen normális ember lettem. Kamaszodik, ez van. A figyelmeztetésért nem kell agyonbüntetni, viszont a hazudozásról szoktasd le, de mihamarabb. Lesznek titkai, lesz, amit nem mond el, de a szemebe ne hazudjon! Tipp: a szobafogság a világ legértelmetlenebb büntetése. Egy elbeszélgetéssel/leszidással többre mész. Legalábbis a személyes tapasztalatom ez.

f/21

2011. márc. 29. 01:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Megtörtént az elbeszélgetés,remélem hatni fog!Azt vontam meg Tőle ami ebben a korban Nekik a legfontosabb,a számítógépet.

Amúgy nem kutakodtam a dolgai között(bár szerintem nincs abban semmi rossz ha néha rendbe teszem a holmiját)egy teljesen semleges helyre tette a tájékoztatóját.

2011. márc. 29. 07:37
 7/8 anonim ***** válasza:
jézusom, és mi van abban, ha jól tanul tök mindegy, nálunk olyan boxok vannak hogy repülne ka fogak, évente 8-10 intő fejenként kijár...
2011. ápr. 4. 19:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát szerintem,ha 4-5-ös tanuló,akk nem kell problémázni a szaktanárik ill. osztályfőnökök miatt...

Fiamnak annó azért beírtak mert játszott a gumi labdával tesin és ezzel élet vezsélyes helyzetbe sodorta társait...

manapság ilyenek a tanárok

2011. jún. 11. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!