Kamaszok! Hogyan tanultok?
Hát ha nem bánod, meg osztom veled a régi tanulási módszeremet, mert én ugyan már 5 éve nem ültem iskola padban.De hátha így is érdekel.
Szóval az adott tananyagot a könyvben átolvastam, a lényeget szövegkiemelővel kiemeltem.Amit fontosnak éreztem, de nem volt lényeg, azt pedig bekarikáztam.
Majd elkezdtem ismét átolvasni a könyvet, de ilyenkor már azt amit előzőleg kiemeltem, ki is másoltam egy külön (szóval nem órai) füzetbe.A továbbiakban már csak a füzetben lévőkből tanultam, amíg úgy nem éreztem hogy tudom.Az adott óra előtt pedig még 2x átolvastam a saját ill. az órai jegyzeteimet is.Ez általában mindig bevált.
Hogy mikor tanultam...?Amikor az időm engedte...tudod nekem nagyon sok dolgom volt. :)
De inkább este szerettem tanulni, olyankor jobban megmaradt.
Szia! :) Én mindig délután tanulok, miután ettem, szeretek mińél elõbb túllenni rajta. :D
Én úgy szoktam tanulni, hogy a könyvben elolvasom a leckét, közben szövegkiemelõt használok, majd elkezdem tanulni úgy, hogy elõször csak az elsõ bekezdést, majd a másodikat, mikor kb. a lecke felénél tartok, megpróbálom elmondqni az egészet, majd folytatom, végül mikor márbaz egészet tudom, felmondom párszor. Közben minden résznél elolvasom azokat a dolgokat is, amiket a füzetbe írtunk, és ha van valamilyen információ, ami a könyvben nincs benne, de fontos, azt is megtanulom, és azzal együtt mondom el a végén. Mateknál, fizikánál, az ilyen tárgyaknál elolvasom az órai jegyzeteket, megtanulom a képleteket, szabályokat, majd megírom a házit, végül újra femondom magamban a képleteket, szabályokat. Nyelveknél elõször csinálom meg a feladatot, majd megtanulom a szabályokat, végül a szavakat. :) 15/L
Én 13/L vagyok,7.osztályos. Kicsit keményebben tanulok,mint az osztályunk nagy része (mellesleg a legtöbbjüknek 3.3 3.4 az átlaguk.) főleg,hogy erős középiskolába is szeretnék menni,és ez az év már eléggé beleszámít. Én általában délután 3 vagy 4 órakor tanulok ( Egy vagy kettő órakor érek haza,és ha egykor akkor kb.3 kor,ha pedig 2kor érek haza akkor meg 4 órakor kezdek tanulni). A füzetből szoktam tanulni,mivel a könyv nagy részét leírjuk. Először elolvasom amit írtunk,vagyis a vázlatot,és hát onnan nem emelem ki a fontosabb részeket mivel a füzetbe pont hogy a könyv összegzését szoktuk leírni 2 vagy 4 oldalban ( 2 nagy spirálfüzetnyi oldal akkor úgy mondom,na:D) azokat részekre bontom.Mindegyiket jó párszor elolvasom (inkább nem írom le hányszor,mert akkor úgy tűnne hogy rengeteget tanulok,de egyébként nem :) )Aztán megpróbálom visszamondani. Megyek tovább,de ha nagy az anyag vagy TZ-t írunk akkor a felénél szünetelek pár percet^^".Ha végére értem akkor elolvasom gyorsan mégegszer de akkor már egyszerre az egészet,aztán megpróbálom leírni :).
Van egy pár tantárgy pl. töri,fizika,kémia ahol bejönnek néha olyan szavak amiket én addig nem is ismertem :'D. Ezeket általában nem tudom megjegyezni,olyankor felírom a kezemre azt a szót(persze suliba menet előtt letörlöM) és igy amikor mondom fel magamnak vagy akár gépezés közbe is sokszor visszaemlékezek rá,mert ott virít a kézfejemen^^
Egyébként jó tanuló vagyok,pedig nem tanulom magam halálra de nem is veszem olyan lazára. 4.7-es az átlagom.^^ : )
Este 9-hajnali 1 között szoktam tanulni :DD Mikorhogy, de persze nem 4 órát, csak 1et, max másfelet, csak attól függ, hogy kell-e hajnali 1ig tanulnom, hogy mikor kezdek el tanulni.
2x-3x elolvasom az anyagot, 1x felmondom hangosan magamnak, azt csókolom, megvan az 5,00
14/L 8.o
én órán figyelek
így a nagyrészét megjegyzem,ha nm vagyok biztos magamban,óra előtt átolvasom,amit leírtunk (már ha írtunk) a füzetbe és ennyi
és ezért van az,hogy pl bioszból és föciből 1es-2esre állok,mert a tanár nem tud beszélni,ahhoz meg nincs türelmem,hogy elolvassam a könyvből,úgy nem is értem meg.ez van.
13l
Kítűnő voltam mindig, illetve tavaly évvégén csak matek lett 4.
Leginkább sehogy nem tanulok, ami órám rámradad/szünetben előveszem a füzetet vagy óra elején. Szinte csak matek házit írok otthon, a többit óra elején.
12/L vagyok, 7.-es...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!