Kolisok! Válaszolnátok?
van pár kérdésem a kolival kapcsolatban:
1. Hol tartjátok a tankönyveiteket, cuccaitokat?
2. Van külön szekrényetek?
3. Be lehet vinni kaját, van hűtő? (mert a gyomrom nehezen tűri a gyorskaját, fornettit stb. és inkább szendvicset csinálok)
4.be lehet vinni vízforralót? (tudom, érdekes kérdés)
5. Miket visztek a koliba?
6. milyen a házirend?milyen szabályai vannak
Normális válaszokat köszönöm!!!
1. Szekrényben,polcon asztalon természetesen.
2. Természetesen igen, kulcsra zárható
3. Igen van hűtő, azt is zárjuk....
4. Van a kollégiumnak is... elvileg akadálya nincs, de nézd meg a leendő kollégiumod házirendjében.
5. Magamat, a ruháim, tankönyveim, laptopot, telefont ilyesmit.
6. Ezt keresd meg a kollégium honlapján.... a szabályok vonatkoznak az kollégiumban eltöltött időre, szabadidős tevékenységre, szilencium rendjére, a kimenők rendjére, kötelességekre, jogokra és arra mit vihetsz be, kit fogadhatsz és hol.
Nevelőtanár vagyok.
Van külön szekrény, kulcsos. mindenkinek van saját asztala, ágya is :)
Van hűtő, nálunk TV is, mert bevittük, mosógép is a folyosón a mosókonyhában. Van vasaló is. Meg konyha is a folyosón mikróval, tűzhellyel, szóval főzni is lehet.
a vízforraló házirend függő, mert vannak kolik,ahol annyira régiek a vezetékek, hogy nem engedik.
Ágyneműt, ruhákat, mindenféle személyes tárgyakat, kasját, piát, poharakat, edényeket, fakanalat, könyveket, tanszereket, mindenki,amit akar.
Attól függ milyen koli (középiskolai vagy egyetemi)
Az egyeteminek elég kevés, akkor jössz-mész amikor akarsz, a lényeg,hogy a többieket ne zavard. + házirend.
Bár én idén már nem vagyok kolis, de 3 évig az voltam így gondolom válaszolok.
1. Van könyvespolc, esetleg szekrény, asztal, a fölöslegeseket az ágy aljában :D
2.2 személyre jut 1 szekrény. Aki szerencsés annak van külön :D
3.Közös hűtő volt nálunk, aminek a nagy hátránya hogy legtöbbször a fiúk mindig kilopkodták a kaját.
4.közös vízforra, nálunk szobán nem lehetett tartani semmilyen elektromos eszközt kivéve hajvasaló, hajszárító.
5.Tisztálkodószer, ruha, hajvasaló, segédkönyvek, bögre, zacskósleves, mert nálunk ehetetlen volt a kaja, kávé, törölköző, váltópapucs,
6. Hát nálunk elég szigor volt. Suli után 4-ig lehettünk kint utána bezárták az épületet, 17:15-kor volt a vacsi, aztán ki lehetett menni 19:30-ig utána épületzárás.9-ig megint kötelező tanulási idő. 9-től készülődés a takaródóra zuhanyzás stb. és 10-kor takarodó, csendben kellett lenni és aludni, a nevelő járkált ha valaki nem volt csendben bement hozzá. kb éjfélig mászkált.
Melyik koliba mész? :)
1. szekrényben, polcon, a szobában, ahogy a többiekkel megegyezünk, hogy ki hova tegye a cuccait.
2. igen, mindenkinek van legalább egy saját zárható valamije.
3. simán lehet hozni, csak max nem fér be, elég kicsi nálunk egy hűtőrekesz, meg könnyen leesnek a cuccok a rácsokon.
4. nálunk elvileg nem annyira szabad ilyen elektronikus cuccokat bevinni, de a vízforraló, teafőző stb. még megengedett.
5. mindent, ami szükséges az élethez. legalapvetőbb: ruha, étkészlet és kajatárolós dobozok, könyvek, füzetek, törölköző, piperecuccok
6. szilencium 2,5 óra és olyankor nem lehet kimenni a koleszból, csak bejönni, rendkívüli esetben ad kimenőt valamelyik nevelőtanár. 9.-eseknek 8ig vissza kell érni a koleszba, többieknek 9ig. minden nap takarítani kell a szobát, valamint íratlan szabályok: legyél kedves, társasági lény, tanulj jól, viselkedj illedelmesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!