Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 évesen hajnali 3kor hazajön...

14 évesen hajnali 3kor hazajönni részegen, és cigiszagúan. Csak nálunk van ilyen?

Figyelt kérdés

Fiam 14 éves,és rendszeresen így jön haza.Ha elkéreszkedik valahova,és nem engedjük,akkor kimegy az ablakon.Próbáltunk már beszélni vele,de nem hatja meg.

Tanulmányi eredményei romlanak,agresszívebb és kötekedősebb.

Ha kap egy pofont az apjától,nem is érdekli.

Másik fiam két évvel idősebb,ő is eljár,de nem issza magát részegre,és nem is cigizik(vagy nem tudjuk).

Egy ismerősünk volt ilyen,őt úgy nevelte le az apja,hogy ahányszor éjfél után és/vagy nagyon részegen ment haza,elverte a talpát.Tizet kapott,ha részegen,ötöt ha éjfél után ment haza.

Nekünk is ezt kéne tenni?Elverni a talpát?

2011. nov. 2. 09:46
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Nem lehet,hogy ez a menő?

Hogy részegre isszák magukat?

14 évesen máshol is szokás inni meg cigizni,vagy csak itt?

2011. nov. 6. 14:05
 32/47 anonim ***** válasza:
Kikkel barátkozik? Ismered a barátait?
2011. nov. 6. 16:48
 33/47 anonim ***** válasza:
a verés nem megoldás...
2011. nov. 6. 17:12
 34/47 anonim ***** válasza:
0%
Miért fáj ennyire, hogy fiatal, és cigizik, meg iszik? Ez elég elterjedt dolog. Azt kellene megbeszélni vele, hogy legyen felelősségteljesebb, ne költse minden pénzét piára meg cigire, hanem rakjon rá félre ha már annyira cigizni akar, és ne titeket lejmoljon le. Én is ennyi idős koromban baszogattam be először, most itt vagyok, 19 évesen, saját lakásom van és munkám, bár egyetemre nem mentem. Normális embernek tartom magam, pedig ugyanezt csináltam. Csak engem a szüleim kiengedtek, megszabták, hogy éjfélre hazaérjek, tudták, hogy dohányzom, nem adtak rá pénzt külön de nem zavarta őket ha a zsebpénzemből gyűjtök rá és cigizek. Tudta anyám. Apám meg nem élt velünk... bár én nagyon korán érő voltam, már akkor is felelősségteljesen igyekeztem viselkedni, nagyképűséget félretéve. Volt mikor spiccesen értem haza, sőt, olyan is, hogy spiccesen+cigiszagúan... köszöntem anyámnak, lefeküdtem aludni és következő nap teljesen normális voltam. Berúgtam, tudták. Tudták azt is, hogy nem csinálok f_szságot és nem iszok detoxig. Bizalom az alapja mindennek. Meg ha a gyerek bár 14 éves, de nem fogja fel a helyzetét, hogy nem tud annyit inni mint egy felnőtt és nem elég felelősségteljes (de sokszor használom ezt a szót, lassan hitelt vesztek) ahhoz, hogy normálisan gazdálkodjon a pénzével és próbáljon valamit elérni az iskolában, akkor nem szabad elengedni és kész. Elvileg te ismered, meg tudod állapítani hogy képes-e normális embernek lenni, vagy csak hülye kis kamasznak aki azzal menőzik, hogy mennyire berúg minden hétvégén. Egyébként nekem is 3,5 körüli átlagom volt egész életemben, mert ennyit tudtam... pedig amúgy nem tartom butának magam, de a matekot nem vágom. Na ennyi, kicsit hosszú lett.
2011. nov. 6. 19:17
 35/47 A kérdező kommentje:

Tőlünk egy forintot sem kap,amióta minden pénzét cigire meg alkoholra költötte.

Ami zavar,hogy a baráti körébe vannak drogosok is.És ha nem ő veszi a cigit,kitudja milyet vesz,az italba meg kitudja mit kevernek bele.Vannak benne bukottak,vannak akiket a rendőrök már név szerint ismernek.

Amikor én ennyi idős voltam,eszembe se jutott volna hogy hulla részegre igyam magam.

Ha inni akar,akkor szóljon nekem,nem azt mondom,hogy soha ne igyon,de a baráti körével nem szivesen engedem el.

2011. nov. 6. 20:05
 36/47 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nagyon elrontottátok,nem mellékesen 14 évesen nem kéne elengedni,legyetek drasztikusabbak,egy-két pofon bezárni az ablakot,szobafogság,sulin kívül semmi,tiltsatok dolgokat,beszéljetek a fejével,egy 14 éves gyerek nem való buliba,vegyétek el a telefonját,oldjátok meg hogy a sulin kívül sehova ne mehessen nem tvzhet.Kisebb korban kellett volna következetesen nevelni most már nehéz lesz,de meg lehet oldani,semmit nem ér a mai divatos liberális nevelés,hogy a gyerek nem kaphat pofont,nem kell nevelni,bármit megtehet stb.
2011. nov. 7. 13:47
 37/47 anonim ***** válasza:
64%

Most te az anya, vagy az apa vagy? Az egyik kommentedben, mint apa írod a választ, az első kérdésből pedig az jön le, mintha az anya volnál.

Komoly probléma, nem hiszem, hogy meg tudod oldani tanácsok alapján. Sötétnek látom a jövődet, eljön majd annak is az ideje, hogy megver benneteket, ha nem adtok neki pénzt.

Mit lehet tenni? Először is, el kell döntenetek, hogy valóban akartok-e változtatni? Ehhez ugyanis nektek változnotok, és az időtök meghatározó részét a gyerekre kell fordítani. Ami nem abból áll, hogy ezt ne tedd, azt ne tedd, meg fenyegetésből.

Üljetek le, és kérdezzétek ki, hogy miért viselkedik így? Mi van felugrik, és nem hallgat meg benneteket? Akkor amíg nem hallgat meg, nem mehet be a lakásotokba. Nem ehet, semmit sem tehet, és kizárom. (Nem ismerem a kölyköt, így nem tudom, mennyire lenne hatásos egy atyai pofon, mit váltana ki belőle, ezért nem javaslom ezt, bár lehet, hogy az használna.)

Minden nap beszélgetni kell vele. Hol volt, mit csinált, honnan volt pénze, stb. El kell magyarázni minden esetben, hogy mi volt a rossz a viselkedésében, és mit vártok el tőle. De erre idő kell. Nem vallatni kell a gyereket, hanem őszintén érdeklődni felőle, mert azt keres máshol, amit otthon nem kap meg. Foglalkozni kell vele. Gondolj abba, ha most nem kezded el, később össze fog verni benneteket. Egy 14 éves gyerek nem parancsolhat otthon. Magyarázd el, hogy mennyibe kerül, mennyi a jövedelmetek, melyek a fizetnivalók, és tudatosítsd, ha nem fizetitek be a csekket, az mivel jár. Neki sem lesz otthona. Tessék felállítani egy tartalmas otthoni rendet, és betartatni vele. Vegyen részt a házimunkákban. Ha nem engedelmeskedik, akkor megmondani, hogy fel is út, le is út, naplopónak nincs helye az otthonotokban, de egy normális gyerek mindig kap helyet, kaját. Nem egyszerű feladat, de ha most nem kezditek el, ez az icipici esély is elmúlik. Fegyelem mindkét részről. Felőletek először, és utána őt is rá kell szorítani.

2011. nov. 7. 14:21
 38/47 anonim ***** válasza:

már megint egy talpverő! egyre több török van ebben az országban

nem, ne verd meg, semmire sem mész vele!

2011. nov. 8. 00:14
 39/47 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz megverni valakit, hogy nyomrultúl érezze magát. MOndd meg neki, hogy téged nagyon elszomorít amit csinál, és legyél valóban szomorú. Teljes szeretetmegvoonás. Ha kicsit is szeret és fontos vagy számára, akkor ez sokkal jobban fog neki fájni mint bármilyen verés. A baj csak akkor van, ha ez sem számít. Akkor bizony valamit nagyon elrontottál, és vereted napestig, max hamarább elköltözik és feléd sem néz többet. Hm... végiggondolva inkább azt mondd neki, hogy hozzád mindig fordulhat, akkor is ha egy drogos lesz akkor is a gyereked marad, de téged nagyon elszomrít hogy ennyire semmibe vesz téged, és hogy ide jutott, és ide jutott a kapcsolatotok. És amikor ajánlkozik, hogy beszéljétke meg a dolgot, és látszik hogy bűntudata van, akkor beszélgess vele, hallgasd meg, sőt beszéltesd. Egyébként meg hívj fel vmilyen családsegítő telefonszámot, napi rutin az eseted sajnos.
2011. nov. 8. 00:25
 40/47 anonim ***** válasza:
1421 egy 14 évest nem zárhatsz ki a lakásból uyganis az kiskorú veszélyeztetése, és igencsak megcsesz érte a gyámügy, ugyanígy az éheztetés és stb
2011. nov. 8. 00:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!