14 évesen hajnali 3kor hazajönni részegen, és cigiszagúan. Csak nálunk van ilyen?
Fiam 14 éves,és rendszeresen így jön haza.Ha elkéreszkedik valahova,és nem engedjük,akkor kimegy az ablakon.Próbáltunk már beszélni vele,de nem hatja meg.
Tanulmányi eredményei romlanak,agresszívebb és kötekedősebb.
Ha kap egy pofont az apjától,nem is érdekli.
Másik fiam két évvel idősebb,ő is eljár,de nem issza magát részegre,és nem is cigizik(vagy nem tudjuk).
Egy ismerősünk volt ilyen,őt úgy nevelte le az apja,hogy ahányszor éjfél után és/vagy nagyon részegen ment haza,elverte a talpát.Tizet kapott,ha részegen,ötöt ha éjfél után ment haza.
Nekünk is ezt kéne tenni?Elverni a talpát?
Kertes házban lakunk,kiugrik az ablakból.Viszi a kulcsát,és úgy jön be éjszaka.A verésen kívül már nem sokminden maradt.Sajnos.Nem tudom,mi lett elrontva,a testvére is ugyan így lett nevelve,és mégis sokkal normálisabb.
Egy nyakas,pofon nem hatja meg se.
A testvére szinte soha nem kapott ki,eddig ő sem,de kezd betelni a pohár.Megpofozni nem fogom(az arc a lélek tükre),marad a talpa.
A verés NEM megoldás. Próbáljatok meg vele nyugodtan beszélni, hallgassátok meg őt is. Ne tiltsátok el teljesen, kössetek megegyezéseket, pl hívjon fel mikor hazaindul, ilyesmik. Ha folyton elrohan a beszélgetés elől, menjetek be hétvégén délelőtt a szobájába, vagy esetleg hétköznap este mikor már biztos nem megy sehova.
Én 17 éves lány vagyok és én is jöttem már párszor haza részegen, cigiszagúan, a megbeszélt időpont után. Kaptam szobafogságot is, szökni sose szöktem meg de kiharcoltam hogy elmehessek. Ami nekem sokat segítene, ha a szüleim megpróbálnák elfogadni hogy iszom és cigizem.
Mondjátok meg neki hogy aggódtok hogy hol van, legalább azt kérdezzétek meg mindig hogy hova megy, kikkel, és engedjétek hogy őszinte lehessen veletek.
A kiszökéssel kapcsolatban: vegyétek el a lakáskulcsát, ha megoldható.
Remélem kicsit tudtam segíteni, mert most nálunk is elég rossz a helyzet. Érzem én is, hogy nem így kéne csinálni, mert romlik az iskolai teljesítményem és hiányzik a családom... Talán egy beszélgetés után a fiad is ráébred.
14 évesen részeg és cigizik.Szerintem ez nem normális.
Nyári szünetben még semmi baj nem volt.Ellenezte a cigit is.Én nem cigizek,de ha rokonok voltak is szólt nekik,hogy ne a nyitott ablak alatt.
Nyáron bármit megbeszéltünk.Most meg alig szól hozzánk.
Ha mondott valamit,és kivitelezhető volt megcsináltuk.De nem úgy,hogy kimondta és megvolt,megcsináltuk együtt.
Vagy kipróbáltuk egymás állóképességét.Most semmit nem csinálunk együtt.
Ő ötlete volt,hogy kipróbáljuk melyikőnk bírja tovább a víz alatt, befogott orral,forró kövön mezítláb állni,hány ütést bír ki a talpára,mennyi ideig bírja a jégpályán a jéghideg vízbe ülni,vagy az egyre melegedő vizet.Mindent kipróbáltunk.Ilyenek nem múltak rajtam.Nyáron még a legjobb apuka voltam,mostmár meg panaszkodik.Mondtam neki,hogy van itthon sör,bor,pálinka,stb.Ha kell valami szóljon,ne olyan ismeretlenekkel igyon.De inkább elmegy velük.
Mostmár megmondtam neki,hogy mit fog kapni,ha mégegyszer az ablakon szökik ki.Nyáron kipróbáltuk,tudja ő is,tudom én is milyen fájdalmas a talp verés.
Ma bocsánatot kért,amiért elszökött.Talán hatásos volt ez a kis fenyegetés.
Igazából nem lenne szívem megverni,bár ezt ő is tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!