Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 évesen hajnali 3kor hazajön...

14 évesen hajnali 3kor hazajönni részegen, és cigiszagúan. Csak nálunk van ilyen?

Figyelt kérdés

Fiam 14 éves,és rendszeresen így jön haza.Ha elkéreszkedik valahova,és nem engedjük,akkor kimegy az ablakon.Próbáltunk már beszélni vele,de nem hatja meg.

Tanulmányi eredményei romlanak,agresszívebb és kötekedősebb.

Ha kap egy pofont az apjától,nem is érdekli.

Másik fiam két évvel idősebb,ő is eljár,de nem issza magát részegre,és nem is cigizik(vagy nem tudjuk).

Egy ismerősünk volt ilyen,őt úgy nevelte le az apja,hogy ahányszor éjfél után és/vagy nagyon részegen ment haza,elverte a talpát.Tizet kapott,ha részegen,ötöt ha éjfél után ment haza.

Nekünk is ezt kéne tenni?Elverni a talpát?

2011. nov. 2. 09:46
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
33%
Nem ütni kell, de szigorúbbnak kellene lennetek. Számítógépet, telefont, MINDENT elvenni tőle és ne engedjétek sehova még napközben se. Az ablakra meg rakjatok zárat.
2011. nov. 2. 11:59
 12/47 anonim ***** válasza:
56%
A gyereket nem 14 éves korában kell elkezdeni nevelni. 14 év nevelésének az eredménye ez.
2011. nov. 2. 12:09
 13/47 anonim ***** válasza:
Egyetértek azokkal akik azt írták nem most kell elkezdeni nevelni.Ha már most nem tudtok neki parancsolni akkor mi lesz később?El kell venni tőle a telefont,zsebpénzt a számítógépből ki kell húzni a zsinórt hogy ne tudjon gépezni.Most kell megfékeznetek mert később nagy bajok lesznek.
2011. nov. 2. 12:19
 14/47 anonim ***** válasza:
Nem akarok bántó lenni, de szerintem ti mindent megadtatok neki anyagilag, csak éppen a legfontosabbat nem.
2011. nov. 2. 12:23
 15/47 anonim ***** válasza:
5%

a, rácsozd be az ablakokat és nem fog kiszökni

b, ad be katonai suliba vagy fenyegesd meg vele

c, kezeld felnőttként hagyd rá mond meg neki h mostantól nem törődsz vele agy neki pénzt kb 3000ft és ebből éljen meg 1-2 hétig nem csinálsz neki kaját nem veszel ruhát neki el veszed a tv vagy elmondod h heti x összegbe kerül ha tv szeretne nézi és ha kifizeti akkor nézheti ugyanígy a nettel

2011. nov. 2. 12:24
 16/47 anonim ***** válasza:
100%
Hugom 14 évesen pont ugyan ilyen volt. Bulizott, ivott, cigizet. Anyukám egyedül nevelt minket. Eleinte nem engedte őt sehova de a hugom mindig kiszökött az ablakon. 15éves korától hagyta hogy csináljon amit akar. Járt is haza 1évig részegen minden buliból kiszívott nyakkal. 16éves koráraba már nem voltak ilyen esetek igaz bulizni még eljárt. 17évesen komoly barátja lett és a szaba ideje nagy részét vele töltötte. Néha a szigorral nem megyünk semmire. Hugom kiskorában nem lett eléggé megnevelve és azt már kamaszkorába nem lehet helyrehozni !!!! Szóval kedves szülő ne most akard már nevelni mert nemlehet csak megutál titeket és az mégroszabb! Inkább az apja próbáljon barátként közeledni felé.
2011. nov. 2. 14:36
 17/47 anonim ***** válasza:
Hugom mára 24 éves nő és van egy tündéri kislánya. Elnézést hogy a salyát történetünket írtam le de reméllem segítettem vele azért
2011. nov. 2. 14:38
 18/47 anonim ***** válasza:
Ablakot beszögelni, rácsot rá nem fog kimászni. Telefont, elvenni tőle számítógépet is el lehet venni vagy a vezetékeket kihúzni belőle. És szobafogság egész nap. Ha ez sem segít akkor be kell jól fenyíteni.
2011. nov. 2. 15:32
 19/47 anonim ***** válasza:
36%
Veréssel már úgyse fogtok elérni semmit, max megutáltatjátok magatokat. Amúgy sokan azt hiszik hogy az a menő hogy sáros földig leisszák magukat, cigi, vizipipa minden anyám kínja. Én még csak most kezdtem középiskolát, szóval én is még csak 14 vagyok, de szerintem anyámék szerencsések velem.Egyszer jöttem haza hajnalba de akkor fél4-4 körül,de akkor is olyan helyen voltam hogy ha magamtól nem mentem volna lehet anyámék vittek volna el és piálni se piáltam.. az tény h cigi szagom vt de nem miattam (egyébként soha nem cigiztem még, és kb fél éve mondta anyám h ha egyszer ki akarom próbálni akkor apuval és ne titokba, ja és amúgy apszulut nem ilyen lazák a szüleim sőt szigorúak is most is 4,6-os átlagom van). Szóval ezt már ti rontottátok el régebben. És csak annyit tudok mondani hogy h szabjatok határokat és ti parancsoljatok ne pedig ő!
2011. nov. 2. 18:15
 20/47 A kérdező kommentje:

Most ősszel kezdődött.Tavaly évvégén még mindenből ötös volt,nem járt cigizni,ha mondtunk valamit megértette.

Most az átlaga ~4.Nem mondtuk neki,hogy nem mehet soha,de az,hogy részegen és cigiszagúan jön haza 14 éves léttére,unalmas lett.Mostmár beszélni sem lehet vele.Ebédnél belapátolja a kaját,és már megy is.

Hiába szólunk neki,hogy beszélni akarunk,vagy valami,nem is érdekli.A házat meg nem rácsozzuk körbe.Azt mondtuk neki,hogy mégegy ilyen,és összekötjük a kezét-lábát,hogy ne tudjon elmenni.

2011. nov. 2. 20:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!