Hogy oldhatnánk meg?
Az lenne a gondom,hogy anya sehova sem enged el.Ha véletlen mégis,nagy veszekedés és könyörgés árán.Ráadásul szidja a barátaimat is,pedig nem ismeri őket.Én nem teszem ezt vele,akkor ő miért?Van barátom,és tud is róla.De vele sem sehova.Mert előítélete van róla(szokás szerint).
Mit tehetnék? 14/L
Van tesód? Lényegtelen. Teljesen szokványos hangulatban ülj le tévézni anyukád mellé és csak úgy kezdjetek el beszélgetni. Ne nyafogj, ne követelj, ne hisztizz, ne duzzogj, ne szólogass be, ne sértődj meg, ne hozd fel a barátaidat vagy a barátodat. Nyugodtan, lazán... témák: suli, tévé, anyukád munkahelye, suli.
Elmondom, miért csináld ezt.
1)Anyukád nem fogja azt érezni, hogy csak a barátaiddal foglalkozol és ő elveszít téged.
2)Laza beszélgetéseken keresztül bámulatosan lehet manipulálni a szülőket, meg úgy általánban minden embert (de szemét is vagyok, látod)
A következő dolgokat kell elrejteni a beszélgetésben, de úgy, hogy anyukádnak ne tűnjön fel, hogy a barátaidról van szó.
1)Véleményt alkotni másokról anélkül, hogy ismernénk őket csúnya dolog.
2)Nem szocializálni a gyereket rossz iskolai teljesítményhez és életben való megmaradáshoz vezet.
Pl elmesélhetsz valami olyan meg nem történt dolgot (a hazudozásra egyébként nem kell rászokni, mert egy idő után fárasztó, tapasztalatból mondom, kivételes alkalomról van szó, lévén krízishelyzet), hogy van egy új lány a suliban, aki először tök szemétnek tűnt, az összes tanár utálta, de egy matekdogán remek eredménye lett és a tanárok rájöttek, hogy hamar ítélkeztek a szöszi haja és a műkörme miatt. Milyen dolog már egy TANÁR részéről, hogy esélyt se ad egy diáknak? Szörnyű... Na és nálatok mi újság?
Ja, az fontos, hogy ne nevezd meg a hasonlítottat, ne mondd, hogy ez pont olyan, mint anyukád és a barátaid. Egyáltalán fel se hozd a barátaid. És mellesleg X osztálytárs olyan mulya, már oviban se engedték a szülei veletek játszani, nem is tudjátok, mi lesz vele így, nem tud a szóbeli feladatokban részt venni, semmi közösségi dolgot nem csinál, PEDIG egy csomó közösségi dolog van az iskolában és a tanárok is mondják, hogy ez milyen fontos.
Nekem ez bejött. Nem garantálom, hogy elsőre működni fog, sok kis lépés, kitartás, no veszekedés és hisztizés. Ja és HÁLA. Ha elmehetsz valahová, segíts otthon takarítani, amíg éccsanyád is találkozik az ő barátaival/dolgozik/tévézik/alszik... A barátodhoz még annyit, hogy Milyen okos ez a srác, pont úgy tud segíteni nekem matekban, mint apu tudott neked töriben. Ehhez kell, hogy a szüleid jó kapcsolatban legyenek egymással és hogy a barátod ne egy csöves analfabéta drogos legyen (mert akkor anyuknak van igaza). De gondolom nem az. Szóval sok sikert, remélem bejön ebből valami, nekem működött. A lényeg a nyugalom és a valódi téma kerülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!