Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan oldhatnánk meg? Mit...

Hogyan oldhatnánk meg? Mit kellene tenni ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok.

2008. szeptemberében kezdtem a szakközépiskolát, kereskedelem-marketing szakon. Novemberben magántanuló lettem egészségügyi okok miatt. A májusi vizsgáimra sem tudtam bemenni. Lelkiismeretesen megkérdeztem egy osztálytársamat, hogy mit kellene tanulni. Azt mondta, hogy irodalomból az Odüsszeia lesz a vizsgaanyag. Mint kiderült, Antigonéból kellett volna készülni, és emiatt a 'baklövésem' miatt irodalomból megbuktattak. Minden másból megszereztem a 2-est, vagy 3-mast. Szóval...szeptembertől szeretnék újra suliba járni, de nem a mostaniba. Megoldható, hogy átvegyenek máshová 9.-esként? Vagy felvételiznem kell, még akkor is, ha a felvételik ideje már régen elmúlt? 4-es tanuló vagyok alapjáraton. Egy gimnáziumba szerettem volna menni, de nem tudom eldönteni, milyen szakra - környezetvédelmi, biológia, pedagógia, vagy nyelvi tagozat. Biológiából mindig kitűnő voltam, ahogyan német, és angol nyelvből is. Szerintetek mit tegyek? Megoldható az, hogy átvegyenek a gimi részre, valamelyik tagozatra a 4 közül? Vagy álmodozzak tovább, végezzem el a 9. osztályt, és úgy próbálkozzak? Úgy érzem, hogy nincs mire várnom, hiszen még szeretnék majd felsőfokú végzettséget is. Ha van papírom arról, hogy mentális beteg vagyok, akkor mi történik? Átvehetnek?

2010. júl. 15. 20:49
 1/6 anonim ***** válasza:
2008 szeptemberében kezdted a 9.et? Utána lettél magántanuló, már 2010 van, hogy h nincs meg még egy éved?
2010. júl. 15. 21:10
 2/6 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Sajnálom a kialakult helyzetet.

Fiatal tanár vagyok, egy éve van meg a diplomám. Igaz nem magyar szakos, hanem matek meg föci szakos.

Sajnos ismételni kell az évet, akár az eddigi iskolában, akár egy másikban.

Egykicsit fura, hogy csak egy kis témából lett volna a vizsga. Ijenkor az egész éves, vagy féléves anyag a vizsgaanyag. Az egészből fel kellett volna készülni. Tudom sok de ez van.

Én gimnáziumi tanár vagyok. Nálam is vizsgáztak már magántanulók, és nekik is az egész féléves, ill. éves anyagból számot kellett adniuk.

Igazából mivel szakközépbe jársz, és ott buktál meg, így gimnáziumba már nem lehet átkerülni, mivel szakközéppbe már felvettek. Elméletileg az lehetséges, ha valaki szakközépben nagyon jó tanuló és gimibe akar átjelentkezni, méltányosságból, vagy különbözeti vizsga sikerse letétele után átvehetik, de ilyenről még nem hallottam, de nem lehetetlen.

Az újfajta oktatási rendszerben egy szakközép és egy gimnázium szinte már nem is különbözik az oktatott érettségi tárgyak szintje terén. Csak a szakmai tárgyakkal több tantárgy van egy szakközépben. Tehát egy szakközépből is ugyanolyan eséjed van a továbbtanulásra. Úgyhogy semmi pánik.

Minden jót.

2010. júl. 15. 21:15
 3/6 A kérdező kommentje:
Mert ugyebár megbuktam :S 2009 augusztusában volt vizsgám, és akkor. Most augusztusban is elvileg vizsgáznom kellene, szóval nem tudom, hogyha levizsgázom, akkor könnyebben átvesznek-e. Az iskolatitkárom szerint nem lehetek 10. osztályos akkor sem, ha minden tantárgyból átmegyek. Nem értem ezt az egészet, jobb lenne iskolát váltani, mert lassan 2 éve, hogy csak vergődöm. És nem tudok ugye szabadulni sem, mert lehet, hogy nem vesznek át :S
2010. júl. 15. 21:16
 4/6 anonim ***** válasza:
igen, 2009 augusztusba vizsgáztál ... de ez éven mit csináltál? Bocsi h faggatlak, de enélkül nem tudok segíteni.
2010. júl. 15. 21:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Most szintén egészségügyi okok miatt halasztást kértem az egész éves anyagból történő vizsgákra, augusztusig. Elvileg nem is kell készülnöm egész éves anyagból - vannak bizonyos fő anyagrészek, amiket pontosan tudok most, mert bementem a suliba körbekérdezni a tanárokat. Szóval elvileg csak 70-80 oldalas anyagrészeket kell átvennem, és tömören kijegyzetelni a lényeget. Plusz irodalomból egy 4 oldalas esszé. Egy különbözeti vizsga hogyan zajlik? Nem egészen értem.
2010. júl. 15. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:

nos azért kérdeztem, mert nekem volt különbözeti.

nem jártam fél évig suliba, műtöttek. Ez 5.es koromban volt. Július- augusztusba vizsgáznom kellett minden egyes tantárgyból, nem voltak tételeim semmi, az egész könyvet kikérdezték, így meg lett az évem, matekom lett akkor 4es minden más 5ös.... húhh de rég volt :S:D

Szerintem újra kell kezdened a 9.es osztályt, sőt biztos, középsulit válthatsz, elvileg tanulói jogviszonyod megvan, egy középiskolába már bekerültél, szóval nem kell se felvételizned meg semmi, hanem megkeresitek az aktuális suli igazgatóját, hogy hajlandó e átvenni téged, más közoktatási intézményből. Nem köteles elfogadni, de általában elszoktak, ugyanis kell a diák.

2010. júl. 15. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!