Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Úgy érzem nem bírom ki, hogy...

Úgy érzem nem bírom ki, hogy itt éljek, el kell mennem. Mit tegyek, hogy csillapodjon? 13/L

Figyelt kérdés

A legtöbb ember vagy dúsgazdag, vagy nagyon szegény. Alig vannak igaziak, akiknek nem a pénz a lényeg. Mi sem élünk valami luxuskörülmények között, pont fenn tudunk tartani egy színvonalat, ami megfelelő (kis lakás, családi autó, pár szakkör), de nem látják, hogy a felnőttek mennyit küzdenek ezért.

A legjobban egy ismerősöm dühített fel, akinek az édesapja nemrég halt, ő meg gyászolt körülbelül két hétig. Van még egy nővére, az anyukájuk nővér. Mint tudjuk, az egészségügy nem épp egy jövedelmező szakma, a két lány mégis úgy követelőzik, hogy ahhoz a "dúsgazdag" kategóriájú barátnőimnek nem lenne pofájuk. (iPhone, iPod Toch, ruhák, cipők, kisállatok akik aztán le vannak sz@rva és az anyuka gondja miután leárt a cukisága és van róla pár kép a Facebookon).

A másik, mikor segíteni akartam egy sulistársamnak, aki nem valami jó tanuló és magányos, gondoltam barátkozok vele. Én viszonylag jóban vagyok mindenkivel, a "dúsgazdag menőket" is beleértve, és elküldött, mert hogy biztos csak ki akarok belőle szedni valamit amivel aztán csesztethetem.

A szomszédok áskálódnak, üvöltöznek. Szegényebb környéken lakunk, és rettenetes látni, ahogy a korombeli marhák szemtelenkednek az idős nénikkel, ahogy a részeg ember sír hajnalban a bokorban, egy pedofil mászkál az általános sulinál, egyszerűen egy hányadék. Ha nagyon nagy szerencsém van, elmehetek kollégiumba 2 év múlva. Addig nézek, hallgatok és gyűjtöm magamban a gondolatokat. Most úgy érzem, nagyon erős ez az érzés. Mit tegyek, hogy csillapítsam? Ez a ronda idő még jobban rásegít erre az undorra. (Köszi, ha elolvastad a kisregényt, nagyon jó volt kiírni magamból)

13L

2011. okt. 24. 21:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Félig meddig Ausztriában lakom, ennek nagyon tudok örülni. Későbbi célomnak én is Angliát tűztem ki, esetleg az USA-t. Ott valószínűleg művészként is többre mennék. Nyelveket gyűröm, amennyire lehet (angol, német, francia), minimum öt nyelven szeretnék valamit tudni.
2011. okt. 25. 13:57
 12/14 anonim ***** válasza:

ez tényleg rossz.

de ha másként nézzük nem is annyira.

most, hogy még ilyen fiatal vagy, és ennyi csalódást kapsz, jobb, mintha majd huszonévesen a nyakadba öntenék az ilyeneket, mint a szemetet.

2011. okt. 25. 16:46
 13/14 anonim ***** válasza:
15/L vagyok és egyetértek. Zenélj, hallgass zenét, sportolj, járj el barátokkal, lényeg, hogy add ki magadból... Végső soron egy pszichológus. Hallottam már olyanról, aki egy ilyen "valóságfröccsöt" nem tudott feldolgozni, és egy szakembernek nagyon jól ki tudta adni és aztán nem fájt...
2011. okt. 25. 22:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen, 13 vagy.

Kiléptél a valós életbe...

Van még két éved, aztán koli. (nem biztos hogy ott jobb a helyzet)

Ha feszült lennél emiatt a gondolatok miatt.. vezesd le valamin :)

2011. okt. 28. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!