Mi mostanában a menő szleng? Minden érdekelne.
a nyávogás mióta szleng?
Én már régen voltam kamasz,nah jó most 21 vagyok,de azért néha becsúszik egy két dolog,msn-en sms-ben.
Egyet tudok ez a cukkerfalcsey=cukika:D
Mindenfelé más, de a káromkodás nagyon menő lett az biztos. Sokan csiznek... Szivcsi, puszcsi, köszcsi blablabla... Na ettől falra mászok.
Én úgy vettem észre hogy a rövidítések és egyebek is nagyon menők, vok, akkó, má, me, haggyá, mingyá, lécci, am, sztem... stb stb :)
Msn-en
OMG, LOL és társaik.
Élőszóban, vagy virtuálisan? Csak mert neten teljesen mások lehetnek, mint a valóságban.
És rétegenként is változik.
Pl. a diszkós, rózsaszín apucipicilánya meg anyucipicifia fél embereknél a "csi" tényleg gyakori. pl "szülcsi" - születésnap, "tancsi" - tanár/tanító
Várj, eszembe jutott egy link, megmutatom:
http://www.youtube.com/watch?v=TXi7HXvjY-U&feature=PlayList&..
innen mazsolázhatsz! (fíling=érzés, flesh=pillanat, ötlet)
ja, és az angol szavak magyarosítása, mind írásban, mind kiejtésben, mind ragozásban. Pl:
goingoljunk - menjünk
forevö - forever - örökké
láv - love - szeret, szerelem
háj - hy - szia
hepi - happy - boldog, vidám
lúzer - looser - vesztes
szév - save - ment
Így, ahogy írom.
Ja, és az ilyesmik:
vároljál, mondjad, behalás, műxik (minden magyar kifejezés magyartalanul...)
v helyett w.
angol rövidítések: thx, pls
h betű: köszikehh, puszikahh
Legelterjedtebb:
- angolból magyarba (pl. hétfőn go disco! -hétfőn megyünk a discoba) vagy simán angol (szeretlek helyett Love, stb)
- -csi (köszcsi, puszcsi, szercsi)
- -h végződés (köszikeh, puszikah, szerikeh)
- angol rövidítések (omg - oh my god - úristen; lol - laugh out loud - hangosan felnevet; rofl - rolling on floor laughing - földön fetrengeni a nevetéstől [ez inkább angol oldalakon pl myspace])
Szia!
kajak - tényleg
suna - lányra mondják
bebaszcsi - berugni
meg érted, találj ki magadnak szavakat!
low; láma; noob(núb) - idióta
dilaja - dilis
gecc (nagy)- nagyon nagy
zura - király
flashhelni - hülyülni
dáré - drum and bass táncosok
ennyi jutott eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!