Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ki hogy áll tanulással?...

Ki hogy áll tanulással? Harmadikos a fiam és nap mint nap nyaggatnom kell hogy tanuljon.

Figyelt kérdés

Erős négyes, de én jobban örülnék ha több ötöse lenne. Elégedettnek kéne lennem az eredményeire? Félek ha hagyom akkor később még rosszabb lesz a tanulmányi átlaga.

Hasonló korosztályos gyerekek szülei ti hogy vagytok ezzel?

A tanárnő azt mondja sokra többre lenne képes ha kicsit jobban akarna.

2009. ápr. 29. 09:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igyekszem.
2009. máj. 7. 12:07
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is jó a négyes. Az én szüleim anno elvárták, hogy mindenből 5-ös legyek és mikor négyest hoztam, az volt az első, hogy megkérdezték, miért nem ötös? Ez nagyon rosszul esett, úgy éreztem Nekik semmi sem jó, mivel az ötösért pedig csak egy vállveregetést kaptam és ezzel el volt intézve. Semmi nagy örömködés, dícséret, pedig igenis megdolgoztam érte. Aztán nagyon szép eredménnyel kijártam a gimit is és a szüleim akarata ellenére olyan távol mentem főiskolára az ország másik végébe, hogy ne tudjanak mindig látogatni. Végre felszabadultam, havonta 1x mentem haza és buliztam ezerrel, ami addig a nagy teljesítmény kényszer miatt kimaradt. Rendesen lezüllöttem, végül már az órákra sem jártam be, a második évben kiestem a suliból és egy ottani lakosú sráchoz költöztem.

Mondjuk jól alakult a dolog, mert most várjuk a 3. gyermekünk megszületését, boldogok vagyunk de a szüleimmel azóta is rossz a kapcsolat.

Tehát nem szabad túl sokat követelni és gondolni kell arra is, hogy ha túl magas a mérce a gyereknek, akkor ez hova fog hosszú távon vezetni. Nem az a lényeg mit akar a szülő kihozni a gyerekéből, hanem hogy mire képes a gyerek és ezt Te látod. Csak légy realista, ne elfogult!

2009. máj. 8. 15:46
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ajjajaj én általános negyedikben mondtam unalmast a tanulásra, hát nem voltam jó gyerek, bár ez mostmár teljesen másképp van. Ne engedd elkényelmesedni, de ne is erőszakold rá azt, ami nem megy. Amihez totálisan nincs kedve, azt ÚGYSE fogja megcsinálni/megtanulni. Még nem látja hogy ez fontos, de rá fog jönni, ha legalább egy fontosabb tantárgy iránt jobban érdeklődik.
2009. máj. 13. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!