Van-e olyan egyházi iskola, amelyik fogad közepes tanuló gyereket is?
Lányom most megy hetedikbe. Nem jeleskedik túlzottan a tanulásban. Mostanában nagyon kezd kamaszodni. (buli, piálás, csavargás iránt igen nagy érdeklődést mutat)
Istenhívő család vagyunk, de nem vagyunk templomba járók, viszont a megfelelő értékrend mint követendő példa, jó volna ha az iskolában is jelen lenne számára.
Van olyan egyházi iskola, ahová hetediktől is járhat egy addig világi iskolába járó, nem kitűnő tanuló gyerek? Nem baj, ha fizetős, hacsak nem horror áron.
Hát attól függ.
Én egyházi óvódát tudok, és semmi nincs, amiről olyan anyukák a világ legtermészetesebb dolgáról beszélnek világi ovi esetén- például káromkodás, hogy a legklasszikusabbat vegyem.
A gimnázium szintén ez a kategória a mi városunkban.
Viszont az általános iskola itt is sötét ló, merthogy a jóképességű, kitünő tanuló, jó neveltetésű gyerekeket felszívja a gimnázium alsó tagozat után, és csak a rossz képességűek maradnak az általános iskolában, úgyhogy nálunk nincs képmutatás, mert magától az igazgatótól és a Atyától tudom, hogy ez a korosztály,amiben a te lányod van, kezelhetetlen. A lányod ezzel nem jár jobban, mert csak az ilyenek járnak általános iskola hetedik osztályába, mint a lányod.
Akiktől példát vehetne, nem általános iskolába hanem gimnáziumba járnak régóta. Oda meg esélye nincs bejutni, még általános után sem. A városunkban maximum a gyűjtőnek nevezett helyre. Ahol eltöltik az idejüket, azzal, amiket leírtál. Aztán 18 évesen irány a világ.
Született ateistaként mondom, hogy valóban nagyon durva, amit a lányodék sulijában csinálnak...Felháborító! Én tuti kivertem volna már a palávert! Csak azt tudom mondani, hogy vidd máshova (nem írom, hogy ne egyháziba vidd, mivel mint írtam ateista vagyok, tehát ebben nyilván nem tudok érdemben tanácsot adni, én is sok rosszat halottam az egyházi sulikról, de ugye ateistaként alapból elfogódottabb vagyok).
Azt tudom, hogy pl. a mi volt sulinkban volt fegyelem, embert faragtak belőlünk, de úgy, hogy nálunk is volt diszkó pl. de ott voltak a tanárok is, és d.u. vicces feladatokat kellett csinálni, este szólt a rádióból a zene, és senki sem ihatott alkoholt, a konyhából pedig hoztak fel vizet és teát vagy ivólevet kancsóba:) Voltak laza kirándulások is, de cigi vagy ilyesmi...kaptunk volna a pofánkra rendesen:) Filmet ritkán néztünk (nem tudom mostanában hogy van), de általában mesefilm vagy animációs film, esetleg vígjáték volt, de olyan, ami gyerekeknek való, illetve zenetagozatos suliként zeneszerzők életéről néztünk filmeket, vagy mivel föci-biosztanár ofőnk volt, ezért sokszor néztünk biológiával kapcsolatos dokumentumfilmeket, és néha töriórán (évente 1x-2x) valamelyik nagy hadvezérről szóló dok.filmet.
Szóval Budapesten tudom ajánlani az Alsóerdősori Ének-Zene Tagozatos Ált. Isk. és Gimnáziumot (azt hiszem Bárdos Lajos É-Z tag. Ált. Isk. és Gimn. nevet vették fel, ez itt van a 7. kerületben, a Keletitől nem messze, a Rózsák terei templomtól 2 utcára).
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!