Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukák! Ti mit éreztetek,...

Anyukák! Ti mit éreztetek, amikor a kamasz fiatok először szólt, hogy szeretné, ha nálatok aludna a barátnője?

Figyelt kérdés

Én bevallom őszintén, picit féltékeny vagyok, most érzem igazán, hogy olyan hirtelen elmúlnak az évek, és a gyerkőc már lassan nem is gyerek... Most 14 éves, fél éve van 'barátnője', akivel eddig csak mozizni, dvd-zni, lógni jártak el, és semmi komolyabb nem volt. (A lány is 14 éves.) Most viszont szerette volna, ha a lány nálunk aludhatna, amire én rá is bólintottam, hiszen örülök, hogy továbbra is a bizalmába fogad, és elmondja, mit szeretne, de mégis picit korainak tartom. Férjem azt mondta, hogy egy ártatlan együtt alvásban még nincsen semmi, hagyjuk őket, és még ha történne is valami komolyabb, legalább tudjuk, hogy nem egy parkban, vagy akárhol... Igazat adtam ebben, a lány tegnap előtt itt is aludt nálunk, nagyon közvetlenek voltak velünk, még vacsorázni is velünk együtt akartak, aztán vacsora után ők felmentek a szobába dvdzni. Reggel a kiscsaj meg is köszönte, hogy nálunk lehetett, én mondtam, hogy gyere máskor is, majd a fiam hazakísérte.

Tudom, hogy ez az élet rendje, de úgy összeszorult a szívem, amikor elindultak a lányhoz, csak arra gondoltam, hogy vajon mikor fog végleg elköltözni.

Csak én vagyok ennyire érzékeny, vagy ilyenen minden anyuka átesik?

2011. aug. 24. 13:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon is rendben van ez így. Ja és feltételezem, hogy a védekezésről már mindent tud a srác... Nehogy baj legyen.
2011. aug. 24. 16:26
 12/29 A kérdező kommentje:

Szia Palm! :)

A kislány nagyon aranyos, közvetlen, mosolygós csajszi, de az én szememben még ő is gyerek. :) Ezért is olyan furcsa az egész, de majd megszokom. A védekezésről természetesen tud mindent, bár erről a férjemmel hajlandó csak beszélni, mert szerinte velem 'ciki', de ez talán normális az ő korában. Sőt, szerinte óvszert is ciki venni, így azt is a férjemmel veteti meg, ami nem gond, bár bízom benne, hogy hamar leküzdi majd ezt, mert az apja nem lehet mindig kéznél... mondjuk eddig még csak 1-szer kért, és még nem használták, jaaaaaj, annyira furcsa ez! :D

2011. aug. 25. 07:47
 13/29 anonim ***** válasza:
66%

Semmi baj, majd belejön. Jobb is, ha 14 évesen inkább az apjával beszél, és az se baj, hogy vele vetette meg az első óvszert. Persze, "kisfiú" meg "kislány" még ők, épp ezért kell nagyon ott lennetek minden létező és elképzelhető szülői és emberi tapintattal és empátiával felszerelkezve. Az is jó, hogy még nem feküdtek le egymással, csak alszanak, szerintem - bár kicsit korai ez a szerelem - ez így rendben van.

Gratulálok még egyszer Nektek, hogy ilyen remek srácot neveltetek a fiatokból, és hogy ennyire intelligensen álltok hozzá.

2011. aug. 25. 09:08
 14/29 anonim válasza:
66%
Szerintem is nagyon jól kezeled a helyzetet és teljesen rendben van a hozzáállásod. Bár én csak egy 17 éves "nagykamasz" vagyok, de én nagyon örülnék ha a szüleimmel ilyen viszonyom lenne. Szerintem az egyetlen feladatod az, hogy megtartsd ezt a továbbiakban is!
2011. aug. 25. 11:32
 15/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kedves szavakat! :)

Kedves 'nagykamasz': sajnálom, hogy nem olyan a kapcsolatod a szüleiddel, mint amilyet szeretnél. Próbálj meg változtatni rajta. Te nem nyitsz feléjük, vagy inkább ők nem nyitnak feléd?

2011. aug. 25. 12:49
 16/29 anonim válasza:

Kedves kérdező! :)

Nálunk ez már régebben elveszett, én azt hiszem. Mostmár kölcsönösen elzárkózunk, úgymond túl nagy a szakadék. Biztosan részben az én hibám is, hogy így alakult és én sem nyitottam még régebben, de nem igazán éreztem azt hogy megértenének. Ezen kívül én alapból zárkózott típus vagyok, talán túlzottan is, és nagyon kevés embernek nyílok meg. Így bizalom nélkül az anyámnak sem tudok könnyen elmondani akármit. Mikor megpróbáltam, az volt a tapasztalatom hogy jobban teszem ha megtartom magamnak.

Így például ők nem is ismerték a barátnőmet, nem hogy itt aludhatott volna. Ezért mondom hogy igazán szerencsés a fiad, és hogy szerintem nagyon jól van így, ahogy ti kezelitek :)

'a nagykamasz'

2011. aug. 25. 14:27
 17/29 A kérdező kommentje:

Értem, sajnálom. Talán annyi pozitívum van akkor a történetedben, hogy majd mikor neked lesz gyerkőcöd, akkor tudod, hogyan NE viselkedj vele. Emlékezni fogsz arra, hogy neked mi esett rosszul, te mit szerettél volna kapni.

Az édesanyáddal való kapcsolatot meg talán javíthatod úgy, hogy sok közös programot keresel vele, ami pl. lehet egy közös bevásárlás, segíts neki a főzésben, üljetek le egy filmet megnézni együtt. Nekem személy szerint nagyon sokat jelent, mikor a fiam odaül közém és a férjem közé, hogy együtt nézzünk meg egy filmet. Tudom, hogy olyankor nem beszélgetünk, hisz a filmre figyelünk, de sokat jelent nekem, hogy ott ül közöttünk.

2011. aug. 25. 15:05
 18/29 anonim válasza:
100%

Köszönöm szépen a tanácsokat,ötleteket!

Főzéskor inkább csak útban vagyok a konyhában, bár tény hogy ha kell valami egyszerűbb segítség, amivel elboldogulok, akkor azt megcsinálom. Viszont a filmmel lehet, hogy megpróbálkozom. Nem is emlékszem mikor volt utoljára ilyen alkalom, hogy kiültem volna hozzá. Most pedig itt vannak még a szabad nyári napok, megvan rá a lehetőség, hátha tényleg értékeli.

Még egyszer köszönöm a választ és a segítséget -segítőkészséget! :)

2011. aug. 25. 15:22
 19/29 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem elég felelőtlen dolog, de persze mindenki azt tesz, amit akar, de általános iskolás kisgyerekeknek engedni, hogy egy ágyban aludjanak? Vagy akár szexeljenek? Azért nálam ez kiveri a biztosítékot. A lánynak is nagyon "felelősségteljes" szülei lehetnek....
2011. aug. 25. 16:05
 20/29 A kérdező kommentje:

16:05: Megértem a te álláspontodat is, de ne legyünk álszentek... mi nem ezt csináltuk? 14-15 évesen már az érdekelt minket is, hogy húú, de jó ez a lány, vagy húú, de helyes az a srác... 14-15 évesen már sokan túl voltunk az első csókon. Az első kézenfogós randin. És igen, egy ágyban aludtak, szexelhettek is volna, de nem tették. És tudod én jobban szeretném, ha ágyban, normális körülmények között csinálhatnák az ilyesfajta dolgaikat majd, nem pedig sietve, parkokban, vagy akárhol.

A lány szüleit ismerjük, férjem hozta át hozzánk őket, beszélt a szüleivel.

2011. aug. 25. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!