Mi történik velem? Mit tegyek?
Üdv mindenkinek!
14 éves lány vagyok, leendő nyolcadikos.
A problémám kb. hetedik osztályban kezdődött. Fokozatosan vesztettem el az önbizalmamat.A külsőmet már nagyjából sikerült elfogadnom, nem is ezzel van a probléma. Egyre inkább úgy érzem, hogy nem vagyok képes semmire, nincs semmi célom az életben. Régebben elég maximalista voltam és már egy rossz jegy miatt is szörnyen éreztem magam. Sok mindenre képes lennék, de elhitetem magammal, hogy nem vagyok. Őszintén szólva ezt nem tudom megfogalmazni...egyszerűen olyan mintha korlátoznám saját magam. Olyan bizonytalan vagyok. Még én sem tudom mi a bajom...
Mit kellene tennem?
Kérlek szánjatok rám pár percet és kérdezzetek bátran ha nem értetek valamit.
Köszi a kulturált válaszokat. Remélem tudtok segíteni.
Köszönöm szépen az eddigieket!
ma 11:01, igen már megjött 13 éves koromban.
Megfogadom a tanácsodat, így talán könnyebb lesz. Egy idő után kiderül milyenek.
Kedves kérdező! Én azért izgulok ennyire a tanulmányaimat illetően, mert ilyenkor mindenki próbálja följebb húzni magát. Én innentől már csak ronthatok, de azért megpróbálom megtartani a szintemet. Én úgy gondolom, hogy még a 4-es átlag is jó felsőtagozattól kezdve. Nekem szerencsém van, mert jól fog az agyam így alig-alig tanulás mellett is megvan az ötös. Húgomnál más a helyzet, ő sokat tanul mégis csak a 4-est tudja összehozni.
Próbáld kicsit visszafogni a maximalizmusodat. Nem kell mindenből kitűnőnek lenni, egy valami legyen, amit úgy tudsz, ahogy senki más, amiben tényleg te vagy a legjobb. Apám jut eszembe ilyenkor, amikor azt mondta: "Nem érdekel mi lesz belőled, de a legjobb legyél. Ha pék leszel, akkor te legyél a legjobb pék az országban, ha tanár, akkor a legjobb tanár. És szeresd azt, amit csinálsz." Tudom, hogy legjobb, sőt már eleve a jó is egy relatív fogalom, de ha valami érdekel, akkor gyúrj rá, hogy a végén elégedett legyél a munkáddal. Érdemes sok dolgot kipróbálnod, hogy megtudd mi is foglalkoztat igazán. Sportolj, tanulj hangszeren, járj szakkörökre, a lényeg, hogy élvezd! Hidd el sokan éreznek még így, mint te. Én is. A kamaszkor már csak ilyen. Ha pedig megint leesne az önbizalmad írd le egy papírra, hogy "Semmire se vagyok jó!" majd egy piros filccel húzd át és írd alá, hogy HÜLYESÉG! Nem tudom miért, de valahogy ez nekem segít :P Remélem tudtam segíteni!
Egy leendő 10-es, 15 éves kissé(?) zakkant lány :)
Olvastem hogy valaki a felvételitől parázik. Lehet ez neked is a bajod. Habár, én aztmondom szarj le minden és mindenkit. Élj, ne siránkozz ilyen apróságokon. Foglald le magad. Járj el mindenhova ahva tudsz. Légy IGENEMBER :D Minden lehetőséged használj ki. Sok szerencsét.
14/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!