Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves lányom siratja a...

16 éves lányom siratja a bögréjét. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
félórája elejtette a bögréjét és darabokra tört azóta csak sír, hogy neki már bögréje sincses, meg hogy ezután miből fog majd inni (üditőt is abból itta eddig) Van millió másik bögrénk, neki eddig is csak az kellett. javasoltam,hogy hétfőn megyünk és veszünk másikat. azt mondta nem kell, úgysem lehet már ilyet venni. (4. osztályos korában kapta az osztálytársaitól) Szép kis bögre volt azt be kell vallani(sötétkék volt, arany színű mintával a minta: Rák csillagjegy dátummal szép ki képpel), de szerintem a sírás túlzás. mit tegyek?
2011. aug. 19. 22:13
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Tervezzetek neki egy új bögrét. Válasszon ki egy ábrát, vagy képet, és azt rakassátok rá egy bögrére. Akár az Ő arcképét is.
2011. aug. 19. 22:31
 12/35 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem kérdezd meg h ugyan olyat akar-e, mert lehet h nem!

És: abban is lehet valami, aki azt írta h van más baja is, és ez csak az utolsó csepp volt!

2011. aug. 19. 22:32
 13/35 anonim ***** válasza:
57%

Én is azzal értek egyet, hogy nem szabad belemenni abba hogy ez ennyire komoly dolog, mert azzal csak megerősíted ebben a téves képzetben.

Nyilván azért teljesen leszólni se kell és el kell ismerni az érzelmi értékét, de egynapos cirkuszt se szabad csinálni belőle és ebben partnernek lenni.

Mi lesz majd akkor ha egyszer tényleg lesz valami igazi baj? Öngyilkos lesz?

Az ilyen fájdalmak feloldását tanulja az ember, rutint szerez ebben, de az érzelmi értékek ilyen szintű túl játszása nem normális.

Értelmetlen szerintem venni ugyanolyan bögrét.

Talán jó is hogy történ egy ilyen eset, mert ez a szememben egyfajta figyelmeztetés, hogy lelkileg instabil a leányzó.

2011. aug. 19. 22:38
 14/35 A kérdező kommentje:

Közölte, hogy nem hogy ugyanolyat, de semmilyen másik bögrét nem akar...

Hagyom lenyugodni, majd holnap beszélek vele

2011. aug. 19. 22:41
 15/35 anonim ***** válasza:
79%
A jó hír az, hogy van ilyen bögre, most is kapható!!! Nekem is van ugyanilyen, csak Nyilas horoszkóppal. Most menj be hozzá, légy szíves, és kérdezd meg, hogy megvegyétek-e újra ugyanazt, mert kapható, és ha felderülne tőle (mert azt hiszi, hogy már nem kapható), akkor mindjárt nyomozok egyet neked a neten, hogy hol tudjátok megvenni (van sok helyen, de nézek valami olcsót)
2011. aug. 19. 22:41
 16/35 A kérdező kommentje:
Azt mondta nem akar ugyanolyan, se másikat.
2011. aug. 19. 22:43
 17/35 anonim ***** válasza:
79%
Oké, most olvasom. Akkor majd lenyugszik, és ha esetleg akarna később, akkor tudjátok, hogy kapható. Jó éjt.
2011. aug. 19. 22:45
 18/35 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is értelmetlen ugyanolyan bögrét venni, mert hiába ugyanolyan, az már nem AZ a bögre, amihez őt emlékek fűzték.

A sírást egy bögre esetén kicsit magam részéről túlzásnak érzem, de lehet csak rég voltam már 16 :) viszont tény, hogy még nekem is tud "fájni" ha mondjuk összetörik egy olyan tárgy, amihez szoros érzelmi szálak fűznek, ill. nem a tárgyhoz, hanem az emlékhez, az emberhez, ami hozzá kötődik.

2011. aug. 19. 22:46
 19/35 anonim ***** válasza:
Hát nekem van egy tigrisem, annyi idős mint én, ha valami történne vele, pl elveszne vigasztalhatatlan lennék...
2011. aug. 19. 22:57
 20/35 anonim ***** válasza:
79%
Annyi még eszembe jutott, hogy ez jó példa arra, hogy ne tárgyakhoz ragaszkodjunk, hanem emberekhez. Meg kell látnia a leányzónak, hogy EZ CSAK EGY TÁRGY, nem több, az emlék a szívében van, és az emberekben, akiktől kapta. Örüljön, hogy van családja, és csak a bögréje tört el (így is fel lehet fogni). Mellesleg meg nagyon kamasz, ha ezt nem látja meg, de majd kinövi.
2011. aug. 19. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!