Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy tudnék kicsit bátrabb...

Hogy tudnék kicsit bátrabb lenni tesiórán a gimiben?

Figyelt kérdés
Most leszek 9.osztályos.Tesiből mindig is béna voltam,egyszerűen nem nekem való...Bakot/szekrényt ugrani imádtam,de egyszer túl kicsi volt a lendületem,valahogy kibicsaklott a csuklóm,több hétig fel volt dagadva,azóta akármennyire is győzködöm magam hogy most menni fog,a dobbantón megállok,és nem ugrom át,egyszerűen nem megy.Gyűrűzni még alsós koromban az udvaron nagyon sokat gyűrűztem,de egyszer kiment a vállam,azóta azt sem csinálom...A tesitanárunk szerencsére nem követelte meg hogy ilyeneket kötelezően csináljunk,de a gimiben 3 tesitanár van,állítólag mindegyik nagyon kemény.Talajtornában is béna vagyok,nem tudok fejen-kézenállni,cigánykerekezni.:D 170 cm vagyok,a magasugrásnl mégis a legrosszabbak között vagyok,nem emelem eléggé a lábam,mert FÉLEK,nem tudom,hogy mitől.:D Az eddigi tanárom addig próbáltatta velem,míg sikerült,de gondolom a gimnáziumban már nem lesznek ilyen türelmesek...Mit tudnék csinálni,hogy ne féljek ennyire?Hiába mondogatom magamnak hogy most sikerülni fog,a bak,magasugrás előtt megállok,lassítok,mondjuk a talajtornához szimplán béna vagyok...Félek hogy az új suliban én leszek a lúzer,akinek semmi nem megy,és engem fognak cikizni,stb..
2011. aug. 18. 11:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Én is ilyen vagyok. Egyszerű. nem csinálod meg, kapsz érte egyest, leszel év végén hármast, mint én, mert egyszerűen annyira béna vagyok, képtelen megcsinálni, de ezt nem mutatom. Megállok, nevetek, viccelődök, közbe meg legszívesebben elsírnám magam. De ez van. Nem lehet mindenki profi atléta. Nyugi, vannak mások is ilyenek :D
2011. aug. 18. 11:45
 2/14 anonim ***** válasza:
33%
Ezt fejben kell helyre tenned. Gondolj arra ha nem csinálod meg akkor te leszel az osztály bénája. Kell ez neked?! Mikor csak egyet kéne ugrani és mindezt elkerülhetnéd. Gondolj erre ilyenkor.
2011. aug. 18. 11:51
 3/14 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk ha már csak egy kicsit is megpróbáltad, megkaptad a kettest. Onnantól kezdve pedig csak ennél jobbat kaphattál.

Nézd, lehet hogy neadjisten előfordulhat veled, hogy megint eltaknyolsz, de gondolj arra, hogy ez akárkivel előfordulhat, és ha végül mégis sikerülne, egy életre legyőznéd a félelmed. Ne az esésre gondolj, egyszerűen fogd lazára.

2011. aug. 18. 11:56
 4/14 anonim ***** válasza:
65%
Elmész egy magán ortopédiára (ha jól tudom így hívják) elmondod az orvosnak, hogy béna vagy nem tudod csinálni nem akarsz tesizni, ő ír egy igazolást, hogy gyógytesis vagy könnyített tesis leszel te meg szépen , de ha a háziorvosod rendes akkor ő is megírja neked.
2011. aug. 18. 13:18
 5/14 anonim ***** válasza:
62%

Én nem értem komolyan! XD

Hallod, ne parázz, én olyan tesitanárhoz jártam gimiben, aki egy állat volt. ("Nem értem kislányom mi bajod van, most ettől még miért ne tudnád lefutni a coopert?" Jelzem kiment a bokám és három hétig kvázi járni se tudtam, orvosi igazolással... XD) Én simán boldogultam, mert sokat sportolok iskolán kívül, összetettebb mozdulatokkal, mint egy tesióra, mégis én voltam az idióta stréber, mert képes voltam felmászni a kötélen. Soha semmivel semmilyen mód nem nyaliztam a tanároknál, nekem egyszerűen könnyű volt a tesióra... De nálunk amúgy is az volt a menő és a vicces, ha béna vagy, mindenből kimaradsz, mindig szerzel valahonnan igazolást, hogy most miért ne tesizz, és hány karót szereztél már felszerelés hiány miatt... Szóval ne aggódj, amíg az XS cicák világát éljük, egyáltalán nem fognak lenézni azért, mert nem vagy jó tesiből.

20L

2011. aug. 18. 13:35
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
nálam is pont ez a helyzet. Sosem voltam valami bátor és jó tesiből. Már oviban is nehezen mentek a mozgásos dolgok. Pedig nem vagyok túlsúlyos, sőt, inkább gebe vagyok, mint normál testalkatú. Talajtornából boldog voltam, hogyha megkaptam a kettest (hátrafelé sem tudok bukfencezni... bukfencezni 12évesen tanultam meg...). Magasugrást meg sem merem próbálni, szekrény meg tök jól ment egy időben, de énis estem egy csúnyát :S, nem kaptam levegőt, a csuklóm nagyon fájt. De inkább csak megijedtem. A négyest mindig kikönyörögtem év végén. Most könnyített tesis leszek, de félek =/, de megígértem magamnak, hogy a tesi miatt nem fogok izgulni, csak ne buktasson meg a tanár.
2011. aug. 18. 14:06
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

Ismerős helyzet, nagyon béna vagyok tesiből, kivéve a futás, meg a labdás dolgok (persze ezeket kevésszer csináljuk). Magasugrás előtt én is mindig lelassítok, egyszerűen ösztönből jön, nem tudok nem megállni, a tanár meg kiakad.

Cikizés meg ilyesmi még nem fordult elő, nem mindenki ügyes tesiből, igaz én elég rossz vagyok, de cserébe másban jobb, és azért gimiben van elég esze az embernek, hogy rájöjjön, a tanulás fontosabb.

Nekem az a módszerem, hogy nem lógok óráról, mindig figyelek rá hogy ott legyen a cuccom, nem kérek felmentést, illetve mindig megpróbálom. A jegyem mindig attól függ, hogy abban félévben mit csinálunk, ha pl. sok a talajtorna, akkor 4-esre állok, ha meg futás és kosár volt, akkor 4,5-re, és arra megkapom az ötöst. Illetve ha rendes a tanár, és többiből ötös vagy, megkapod az ötöst (velem volt olyan hogy megadta és olyan is hogy nem).

Szerintem próbálj meg mindent, hogy jó legyél, igyekezz, ha nem megy, akkor meg ne idegeskedj, hidd el, senkit sem fog érdekelni, milyen voltál tesiből. Se az osztálytársaid, se később se senkit.

2011. aug. 18. 14:29
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

Pont ilyen vagyok :)

5.-6.-ban még cikiztek, leginkább a fiúk. Sőt tavaly is, de idén, 8.-ban már egész normálisak lettek. Én 8 osztályos gimiben vagyok, ezért nem váltok osztályt, de mégis félek, hogy esetleg az új osztálytársak mit szólnak majd, vagy a fiúk folytatják majd. VAGY... ha összevonnak minket az á-sokkal, és csak lányok leszünk...talán az á-soknál mindenki sokkal jobb. Vagy elmesélik a fiúknak is, hogy milyen béna vagyok és megint mindenki cikizni fog....:S

De...nem tudok mit tenni, és szerintem ez meg sem fog történni, mert ismerem őket, és tudom, hogy ők sem olyanok, hogy mindenki ezzel cikizzen..:S

14/L

2011. aug. 18. 16:47
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

Nem megy ne eröltesd(:

énis nagyon béna vagyok magasugrásból..XD mikor osztályozták valahogy rosszul ugrottam.levertem a lécet a lábamra esett és én a földön landoltam a barátnőim nevettek a fiúk nem.(1gyökér nevetett) a tesitanár mosolygott.(am énis nevettem magamon)..megadta a 2-st :"D..a többi mást utálom ahol ugrálni kell.(: csak a kötélmászást szeretem...

neked azt tudom ajánlani, h próbáld meg és ha nem sikerült nevess magadon mert ha látják, h te lexarod ők se foglalkoznak majd vele...(:

2011. aug. 18. 18:06
 10/14 anonim ***** válasza:

Sztem se erőltesd ami nagyon nem megy vagy naon félsz megcsinálni. Magasugrást mi soha nem csináltunk. Talajtornából viszonylag jó vagyok csak a hátrabukfenc nem megy. Azért mert én is egyszer rosszul jártam vele és azóta nem merem csinálni. A szekrényugrás az nekem mindig 5-ös abból tök ügyi vok,másra meg nem naon kapunk jegyet úgyh azokat lexarom h jól megy-e.

L/15

2011. aug. 19. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!