Milyen tanszereket vesztek/vettetek? Mennyi pénzből jött ki? Hol szoktatok ruhákat vásárolni (pl. őszre)? Hányadik osztályba mentek?
19:58 és a 20:00 voltam 6.o.
12L
Tanszerekből nem kellett sokat vennem, pár toll, rotring, hibajavító, radír és szövegkiemelő, többi cuccom (pl. vonalzó, színes tollak) maradt tavalyról, táska és tolltartó úgyszintén.
Ami drágább volt, azok a füzetek, sok kell belőlük és nagyalakú. Ráadásul nagyon szeretem a szép mintás füzeteket (jó, azért nem a 2000 Ft-osakat, inkább ilyen 200-300), szívesebben megyek így suliba, ahhoz, hogy magam kidekoráljam, nincs se tehetségem, se kedvem.
Ruhákat általában a bevásárlóközpontokban lévő nagyobb üzletekben szoktam venni, pl. C&A, Bershka, Pimkie. Konkrétan őszre nem szoktam vásárolni, bár ma láttam egy jó pulóvert és megvettem. :)
16/l, 11.-be megyek
Én a nagyon alap dolgokat megveszem, amikre biztos, hogy szükségem lesz.
A többit meg majd apránként, ha kelleni fog. Így elkerülhető, hogy olyan dolgot veszel meg ami nem fog soha kelleni. :)
Most leszek gimis.Vettem egy új tolltartót-1400 ft volt.Szüleimtől kaptam:
-3 kék,1 fekete,1 zöld,1 piros toll-jó minűségűek
-3 elefántos radír
-2 rotring, rotringheggyel
-12 színes
-3 grafit
-körző,vonalzókészlet
-2 vonalas,2 matek spirálfüzet
-leckefüzet,mindegyikfajta füzetből egy A5-ös is
-vignetta,könyvborító
Többit majd akkor vesszük,amikor a tanárok első órán megmondják hogy mi kell az ő órájukra,mert így füzeteket se nagyon tudom,mennyi kell.
Ruháimat nagyrészt én szoktam venni szülinapi stb pénzekből,vagy ilyen alkalmakra kapok,szoktam new yorkerből,orsay,stb-ből is venni/kapni,de turizni is imádok.Kell pár őszi ruha,kb 2 farmer,2-3 pulcsi,3-4 póló,és egy cipő,többi van tavalyról
A könyvekre azt írták,akár 40.000 ft is lehet az első éves,de nekünk ebből van 12 000 ft kedvezményünk háromgyerekesként.:)
20:02-nek
Nem "menőzök",én csak válaszoltam egy kérdésre őszintén.Talán szégyellnem kéne azt,hogy van pénzünk csak azért,mert másoknak nincs?!
Ennyi erővel kocsival se járjanak az emberek,mert akinek nincs,annak bele taposnak a lelki világába azzal.
Ha nem tetszik a válaszom,akkor rá lehet kattintani arra a piros 'x'-re ott jobb oldalt és kész.
Nem fogok csak azért olyanokat írni,hogy "Mi semmit nem vettünk még." meg hogy "Nincs ilyenekre pénzünk." stb csak azért,mert pár embernek nem telik ilyenekre és bántja őket az,hogy mások megtehetik!
Szia!
Leírom én miket vettem.
12. osztályos leszek, így nem kellett túl sok mindent megvennem.
A cuccok nagyrészét a TESCO-ban vettem, de persze nem mindenből a legolcsóbbat és leggagyibbat.
Spirál füzetekből az egyszerűeket vettem meg, 120-130 forintért/darab, nincs szükségem mintás füzetre.
5000 forintért vettem számológépet, ami mutatja az aktuális műveletet is, mivel matekra ez nagyon hasznos, és elvárják az "okosszámológépet"
1200 forintért vettem vonalzókészletet, mivel műszaki középiskolába járok, így mindenféle vonalzóra szükségem van. Ebben van derékszögű, 60fokos, egyenes, és egy szögmérő is, szerintem megéri
Fishbone tolltartó, 1200 forintért
200 forintért 10 darabos grafitceruza készletet, mivel ceruzákból nagyon sok van itthon
2000 forintért körzőkészletet, ami tartalmaz 2 .. számomra ismeretlen alkatrészt :D, körzőhegyet, körzőhegy faragót
300 forintért 10 db körzőhegyet, fontos hogy legyen, ha gáz lenne
700 forintért szintén egy körzőt biztos ami biztos alapon, ez már olyan, ami rotringheggyel is működik, nagyon praktikus, és az árához képest nagyszerű
Ezenkívül még ellenőrzőborítot, 1 ragasztót, és más nem jut már eszembe :).
Táskát pedig a Hervisben, Heavy Tools, 7300 forintért.
Ennyi, remélem elég kimerítő a válasz :)
És baromira unalmas már, hogy idejön 1-2 ember villogni a pénzével, utána pedig adja a kis ártatlant ha megmondják, hogy anyuci-apuci pénzével nem kellene villogni.
Még nem vettem semmit, de tudom nagyjából, hogy miket fogunk.
Füzeteket, tolltartót(talán), tollakat, stb... Nekem ezek egy 10ezresbe bőven beleférnek.
A tankönyveket ingyen kapom, 3 gyerekesek vagyunk.
A ruhákat H&M, C&A, Orsay, Takko, ilyen helyeken vásárolom.:) Iskolakezdéskor ruhákra elmegy 20-30 ezer, de csak utalványból.
Szóval tulajdonképpen 10 ezerből jön ki minden:)
8.-os leszek.
14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!