Mit tennél, ha a lányod a tiltásod ellenére befestené a haját?
Attól függ hány éves, és milyenre festette be.
Ha 16 vagy annál több, akkor nem nagyon törődnék vele. Ha fiatalabb, akkor esetleg valamivel megbüntetném.
+ ha rikító, nem természetes színűre festette a haját (piros, rózsaszín, kék, stb...), akkor visszafestetném valami természetes színűre (barna, szőke)
Ne nyírd le, ne üsd meg, ne kiabálj és ne zárd be - egyszerűen csak közöld vele, hogy nagyon megbántott és ez most neked nagyon fáj, majd ne szólj hozzá pár napig. Ettől igazán fog szenvedni, jobban megérti, hogy neked ez most komolyan rosszul esett és ilyesmit nem csinálhat.
33 éves vagyok, soha nem volt még festve a hajam, nem látom az értelmét, igyekszem egészségesen élni, ha az én leendő lányom tenne ilyet, akinek az óvására rengeteg energiát fordítottam, biztos, hogy egy életen át emlékezne rá. Miért hagynád, hogy a fiatal, egészséges, romlatlan és természetesen szép lányod vegyszerekkel mérgezze magát feleslegesen?
Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem ezt a kérdést nem az anyuka, hanem a lánya tette fel, annak érdekében, hogy tudja, mire számíthat. De lehet, hogy nem így van, mindegy.
Ha tényleg a lány a kérdező: Szerintem hallgass anyukádra, ő ismer a legjobban, ne szomorítsd el és haragítsd magadra. Ne festesd be a hajad, olyan csúnya mikor látszik a lenövés, főleg ha nagyon elüt a szín amit választasz. De a te hajad.
Ha viszont az anyuka a kérdező: Büntesd úgy, ahogy jónak látod és próbáld meg elérni, hogy hallgasson rád a gyermeked, fogadja meg a tanácsaidat.
07-28 10:33
Atyaúristen, gratulálok... A Te gyerekeid aztán nagyon jó kis érzelmi terrorban nőnek fel/fognak felnőni. Barátnőmmel (ő most 18) és a nővérével (ő 30) is így viselkedett az Édesanyja. Hidd el, egész életükre szóló rossz élményeket, sebeket szereztek ezek miatt a válogatott érzelmi zsarolások miatt. ( az ő Édesanyjuk ezt saját maga mondta nekik, szó szerint idézek, én is hallottam: "Nagyon vigyázz magadra kislányom, mert tudod, hogy válogatott zsarolásokat tudok kitalálni!" Az ok: egy polc letakarításának elfelejtése. Szerinted ez normális? Ha igen, akkor tényleg sajnálom a gyermekeidet...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!