Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Rettegek a szeptembertől. A...

Rettegek a szeptembertől. A suliban, ahova járok az egész osztály utál, de főleg a cicababák akik állandóan sértegetnek, gúnyolódnak stb. nagyon félek hogy mi lesz. Segítség!?

Figyelt kérdés
2011. júl. 26. 00:40
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Húzd ki érettségiig, aztán tanulj tovább egy olyan városban, ahova tuti, senki nem megy. Én ezt tettem, és életem legjobb évét tudom magam mögött - meg nézek még pár elébe.

Nekem pokol volt 8 évem általánosban, a gimi már elviselhető volt, de igazi barátokra, akik ilyenkor sem felejtik el az embert, csak az elmúlt évben találtam.

Hátha neked is bejön :)

2011. júl. 26. 01:48
 22/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát megpróbálom, de nekem nem megy olyan könnyen ez a dolog főleg hogy az osztályban az összes lány ilyen, úgyhogy max. a fiúkkal tudok dumálni meg mindent, de az nem olyan,mert velük nem lehet mindent megbeszélni... :D
2011. júl. 26. 01:54
 23/36 anonim válasza:
4.vok: nem muszáj az osztályodból, akár lehet évfolyamtárs, vagy ha van hobbid, és ott valaki lány összeismerkedni, stb. ... az 1:48-asnak meg annyit, hogy miért mondasz ilyeneket, hogy olyan városba, ahova biztos nem megy senki? nem olyan helyet kell választani, ahol "nem lesznek konfliktusok", mert mindenhol vannak, hanem olyat, amit ő szeretne, még ha a legnagyobb ribi is oda megy, nem ő van egyedül a világon, és amúgy is addigra már az ilyenek kiégnek
2011. júl. 26. 02:07
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen átérzem a helyzetedet. Bár én már 35 éves vagyok, 20-25 évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltam mint most Te. Annyival talán szerencsésebb voltam, hogy mindig volt legalább egy barátnőm az osztályban, akivel megértettük egymást, és kibeszélhettük a bánatunkat egymásnak. Sokszor azonban ez sem segített. Általános iskolában nagyon sokat csúfoltak, gúnyolódtak rajtam, pedig nem tettem semmi rosszat, csak nagyon szerény, önbizalomhiányos kislány voltam, aki nehezen teremtett kapcsolatot a társaival. Rengeteget sírtam emiatt, és utáltam iskolába járni. A családom csak annyit mondott "ne törődj velük", de ez, egy alacsony önértékelésű kiskamasznak, aki inkább valódi jó tanácsra és biztatásra vágyik, vajmi keveset segít. A középiskola valamivel jobb volt. Már nem gúnyolódtak rajtam annyit (legalábbis nem nyíltan, hanem inkább a hátam mögött), de igazán beilleszkedni itt sem tudtam. Az áttörést az hozta, hogy az egyik osztálytársam szervezett a nyaralójukba egy közös 2-3 napos összejövetelt az egész osztálynak. Először nem akartam elmenni, de aztán mégis rászántam magam, és milyen jól tettem. Így, hogy kiszakadtunk az iskolai környezetből, én is sokkal felszabadultabb voltam, és a harmadik nap végére, már egészen jól beilleszkedtem a többiek közé. Az osztálytársaim is máshogy viszonyultak hozzám. Azt mondták kellemesen csalódtak bennem, tök normális csaj vagyok, a suliban teljesen másnak gondoltak.

Szerintem egy közösségben (pl. egy iskolai osztályban), ha valakit "furának" vagy "kis szerencsétlennek" könyvelnek el az elején, - ha nem is tudatosan, de - ő maga is elhiszi magáról, hogy ilyen, és felveszi a rá osztott szerepet. Ebből aztán nagyon nehéz kitörni.

Az iskolai évek engem nagyon megkeményítettek. Mire felnőttem, sokkal határozottabb lettem, és az önértékelésem is a helyére került. Ha most bántóan viselkedik velem valaki (pl. munkahelyen), akkor határozottan kiállok magam mellett.

A "cicababákról" és az osztály undok "kiscsávóiról" pedig annyit elmondanék, hidd el, nekik is megvannak a maguk hibái, ami frusztrálja őket, csak persze ezt a világ minden kincséért sem vallanák be mások előtt, mert tökéletesnek akarnak látszani.

Annak ellenére, hogy hasonló élethelyzetben voltam, mégis nehéz tanácsot adni, mert tudom, hogy akkor ott, abban a helyzetben, az akkori önbizalmammal, nem cselekedtem volna másként én sem. Akkor még nem lettem volna képes megvédeni magam a bántásokkal szemben, ehhez meg kellett érnem.

Amit ajánlani tudok. Írd fel egy papírra milyen értékeid vannak, és próbálj erre koncentrálni. Erősítsd az önbizalmadat. Ha sugárzik belőled az önbizalom, és a határozottság, egyúttal nyitottabbá is válsz és a korodbeliekkel is jobban fogsz tudni kommunikálni. Ne folyamatosan a félelemre fókuszálj, amit a sulikezdés ébreszt benned, mert akkor mindez nem fog menni. Az önértékelés és az önbizalom erősítése nem könnyű feladat, nem megy egyik pillanatról a másikra, ez egy hosszú folyamat.

Utoljára hagytam egy gyakorlatot, ami nekem némileg bevált. Reggel mielőtt elindulsz a suliba, állj meg egy (lehetőleg egész alakos) tükör előtt, húzd ki magad, mosolyogj, és úgy mond "Vidám vagyok, jókedvű, semmi sem törhet le, és minden bántás, rosszindulat lepattan rólam". Ha van otthon más is, és nem akarod, hogy hallja mit mondasz, akkor csak magadban mond el. Ez egy kis pszichés rásegítés a napkezdéshez. Ha pedig szükséges, akkor akár napközben is elmondhatod többször is. Sőt legjobb, ha vizuálisan el is képzeled, ahogy, mint valami kis gumilabdák visszapattannak rólad a sértések, arra aki adta.

2011. júl. 26. 03:16
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Szia :) ! Áttudom érezni sajnos a helyzeted :(! Én most megyek tízbe és sulit fogok váltani mert velem is roppant szem.etek voltak szó szerin majdnem minden nap sírva jártam haza . Szerintem a fele válasz íróid csak filmekben látott ilyen dolgokat és az h.lye aki azt mondja hogy ne törődj velük ! Meg nekem is volt már olyan hogy azt kívántam hogy bár meghalnék mint hogy ott legyek ! Rettentően bu.ta emberek kritizáltak akik minden nap olyan megjegyzéseket tettek amik fel illettek volna a napi sz.r-ra és ők voltak a menők . Persze nálunk az volt a divat hogy aki több pasival volt már és akinek baromira sok ismerőse van az a klassz csaj . Emlékszem mikor barátnőm meglátta hogy milyen ruhába vannak akkor felkiáltott hogy hova mennek ezek buliba ? Volt olyan hogy egy csaj harisnyába jött suliba meg egy pólóba és nem cicanaci volt ! Hát nem csak a suliba jártak így . Engem azért kezdtek el piszkálni mert még elsőnek legjobbakba voltunk utána meg nem engedtek el bulizni az egyik ri-ban-ccal és utána már mindenki szemetes ládája én lettem . Az a mondás hogy egy fecske nem csinál nyarat lehet hogy igaz de hogy egy agyatlan liba megtud utáltatni a fél osztállyal az igaz :( ! A legpoénosabb hogy a pláza cicusok nálunk mert azok voltak ezerszer kövérebbek voltak mint én :( és hát úgy voltam vele hogy akkor már inkább nem érdekel meg hát 7 voltak a fő pi.csák és hát egyedül hét emberrel szemben áááá semmit mondó ! És sajnos nálunk mindenki félt tőlük szóval még ami sajnálatosabb hogy a "barátaim" sem álltak nagyon ki értem . Na mindegy hát ez nem igazi barátság ! Nagyon rossz volt nekem hogy ha elővettem a könyveimet egyből a suli jutott eszembe és így a sírás kerülgetett , anyum persze nem értett meg ! A barátokról meg annyit hogy érdekesebb itthon meg vannak barátaim szerencsére ! Úgy látszik akkor hogy oda nem illettem ! Nagyon sajnállak ha nem tudsz elmenni mert ez egy idő után olyan súlyos lelki károkat okozhat :( én nekem ez az egy év is nagyon fájó emlék . Porig rombolta a csekély önbizalmat . És amit a mai napig nem értek hogy ha valaki nem szimpatikus akkor miért kell piszkálni és bántani ha nem tesz semmit ??? Tényleg nagyon h.lye az emberi faj hogy bánt ok nélkül másokat nem is gondolva hogy a másikban ez mekkora sérüléseket okozhat amit sosem fog elfelejteni ! Aki azt mondja neked hogy változz meg az sem normális mert mindig legyél önmagad !!! Nehogy mások miatt megváltozz minden ember úgy jó ahogy van és ez így van rendjén csak némely ember el van szállva és azt hiszi hogy ő valaki pedig egy ugyan értékű vagy még az átlagnál is kevesebbet ér ! Engem az hozott ki a depressziós állapotomból hogy elkezdtem szakkörre járni . A nem sulis haverjaimmal :) akik nagyon jó fejek voltak és nagyon sokat hülyéskedtünk :) . Én színjátszást választottam . De jó is volt még óráról is tudtam lógni emiatt ! És elterelte a gondolataimat .Neked is ajánlok valami hobbit ami elterel a nyomasztó környezetedtől ! Vagy azt tudom javasolni bár én nagyon nyugis emberke vagyok hogy tépd meg egyet jól !!!! Vagy ha olyan haverkodj össze a fiúkkal bár az én helyzetemben ez sem volt nyerő mert hát persze a fiúk p.csa pártiak voltak !!! :( Sajnos a lányok nagyon gonoszak és irigyek tudnak lenni ! És nagyon jó az a mondás hogy a pasik jobbak mert ők bunkók míg a nők szemetek (vagyis a bunkó mindenkivel az a szemét meg valaki háta mögött áskálódik de ez hosszú ). Amúgy anyukádék tudják ezt ?? És ha igen nem értem miért nem lépnek ellene . Tudom hogy a pénz az nagy úr de azért mégis a lányuk vagy ! Én megfogadtam hogy nem hagyom majd magam a másik suliban ha valaki be mer szólni megkérdem tőle hogy evvel mit akarsz elérni oszt égjen ő !! De ha valakivel szeretnél beszélgetni akkor velem nyugodtan beszélgethetsz :) csak írd meg mert azért jól esik kitárgyalni valakivel a dolgokat . Bár nálam is volt egy időszak amikor rettentően gyűlöltem az embereket és nem akartam senkivel beszélni remélem nálad nem ez van még ! Szívből remélem jobbá fordul majd az életed . :)
2011. júl. 26. 04:14
 26/36 anonim ***** válasza:
* némely ember el van szállva és azt hiszi hogy ő valaki pedig egy ugyan olyan értékű ember vagy még az átlagnál is kevesebbet ér
2011. júl. 26. 04:20
 27/36 anonim ***** válasza:
51%

Szia.

Hát, figyelj... Nem tudom, mik történtek veled, de sajnálom. Viszont, a te érdekedben, tovább kell lépned. És szükséged van barátokra ahhoz, hogy ez sikerüljön. Egy nevetés, egy jó film, egy esti séta segíthet, attól minden jobbnak tűnik. Hidd el, nem csak velük van a baj, de még változtathatsz. Én is egy tornacipős, magassarkús, kihúzott szemű, neonkörmű "cicababa" vagyok. Nyiss a társaság felé, beszélgess emberekkel, bármiről. Nem lelkizni kell rögtön, de szedd össze magad. Hallottál arról, hogy az életben kapcsolatokkal fogsz továbbjutni? Ahhoz igenis idegenekkel is beszélni kell. Ha kicsit nyitnál a társaság felé, nem lennél kiközösített. Nézd, nekem is vannak dolgaim. De akkor mi van? Naponta elég sok emberrel beszélek, és a legtöbben semmiről nem tudnak velem kapcsolatban, de attól még ugyanúgy barátok vagyunk... Szóval szedd össze magad, ha nem akarsz áldozat lenni, akkor legalább barátkozz, és ne legyél ennyire előítéletes.

2011. júl. 26. 12:57
 28/36 anonim ***** válasza:

Vagy nekem ami még segített lehet hogy hülyén fog hangzani de a kedvenc sorim a Buffy :) . Sokszor elterelte a gondolatomat a sok szemétkedőről !

ma 04:14

2011. júl. 26. 14:46
 29/36 anonim válasza:
Én ugyanígy vagyok ezzel, teljesen megértem a helyzetedet. Kb. 8.-ik negyedévétől kezdődött, most megyek 9.-be. Egyetlen oka: féltékenység. Hidd el nekem, nálad is ez lehet az ok. Pl. összejöttem vkivel, aki nekik tetszett, jöttek a pletykák, h mekkora K* vagyok, -csak azt nem tudom, miért, hisz nem csináltam semmi olyat. Több helyre tudtam elmenni, mint ők, "vándor p*csa", rengetek fellépésem volt: hegedű, tánc, ének- "tehetségtelen, magamutogató cs*itri". Mindenki előtt lejárattak, beszólogattak, meg akartak verni, fenyegetőztek. Hogy oldottam ill. fogom megoldani? Nem érdekelnek, ha nekik jól esik, csak hajrá. Tanulok, és teszek arra, hogy mint mondanak. Ha ők nem akarnak, ne tanuljanak, törődjenek csak nyugodtan velem, nem én leszek utcaseprő koldus. Nekik az útszélen kívül nem hiszem h munkájuk lehet. TIPP neked: Fel a fejjel, és ne törődj velük :))
2011. júl. 26. 19:02
 30/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem tudom melyik válaszoló írta hogy ős is olyan, amiket leírtam, neki üzenem hogy ezért nem beszélek ezekkel a barmokkal akik elvileg az osztály"társaim" mert régebben jóban voltam velük, de meg ismertem őket. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2011. júl. 26. 23:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!