Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen volt amikor legelőször...

Milyen volt amikor legelőször próbáltad ki a tampont? Anyukád mit szólt érte?

Figyelt kérdés

Anyukádnak,hogy jelentetted ki,hogy váltani szeretnél? Hány éves voltál?Azóta is azt használsz?Volt vele annyi bajod mint a betéttel?

ui: elegem van a betétből de 13 és fél évesen tampon?

2011. júl. 16. 19:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
63%

Miért ne?

A tampon nagy szabadságot biztosít, gyakorlatilag olyan, mintha meg sem lenne. (Persze a hasfájást nem mulasztja el. :o) És fürödni/strandolni is lehet, ok. talán a legerősebb napon nem annyira jó, bár ez attól is függ, mennyire vérzel erősen...

A szüzesség nem akadály, normál,kicsi ill. mini tampon nem okoz gondot.

Azt hiszem, én 15-16 lehettem (bár nekem csak 14 évesen jött meg :o)

Engem anyukám elvitt nőgyógyászhoz, és ő mondta, hogy nyugodtan használhatom...

34/N

2011. júl. 16. 19:09
 2/21 anonim válasza:
90%
Kb. én is ennyi idősen kezdtem el tampont használni. Anyukámnak el se mondtam, hanem egyszerűen vettem egy dobozzal és kipróbáltam. Mivel sokkal jobb volt, mint a betét, így ennél maradtam. Aztán mikor anyukám ment boltba, már csak azt mondtam neki, hogy milyen fajtát vegyen. Nyugi, szerintem ebből anyukád nem fog problémát csinálni. 24L
2011. júl. 16. 19:10
 3/21 anonim ***** válasza:
90%

Ja, és milyen volt?

Hát erre nagyon emlékszem, először nem sikerült rendesen felhelyeznem, akkor éreztem, nyomott és kellemetlen volt.

Meg kell tanulni, bele kell jönni, hogy rutinos legyél. Akkor érdemes elkezdeni, amikor bő a vérzés, és olyan pozíciót kell találni, amiben kellően el tudod lazítani az izmaidat, és akkor jó mélyre felhelyezni (gyakorlatilag amíg csak tudod). Ha nem érzed, akkor avn jó helyen.

első

2011. júl. 16. 19:12
 4/21 anonim ***** válasza:
90%

14 évesen kezdtem használni, mert akkor aktívan sportoltam, és a betét finoman szólva sem volt biztonságos, komfortos. Anyukámnak simán elmondtam, hogy ki szeretném próbálni a tampont. Azóta sem volt soha betétem, csak szülés után, mert akkor nem lehet tampont használni. Szörnyű is volt...

A tamponnal semmi bajom nincs, néha azt is elfelejtem, hogy menstruálok. Jól kell felhelyezni, és minden ok.

2011. júl. 16. 19:32
 5/21 anonim ***** válasza:
70%

én 11 évesen hasnzáltam először..csak bejelentettem futólag hogy "és amikor balatonon oltam emgjött de hát ott volt a tampon" és kérdezte h és sikerült hasznláni és megvontam a vállam h aha és ennyi..

csak ha nagyon muszáj akkor használok

2011. júl. 16. 21:38
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Én csak most kezdtem használni, nem tudom, hogy miért. Ne értsd félre, nem féltem, csak nem volt kedvem váltani.

Gondoltam egyet és vettem egy dobozzal a boltban.

Anyunak minek jelentsem be ? Nem kell neki tudni arról, hogy mit használok. Így is évek óta magamnak veszem a "cuccost". Engedélyt sem fogok rá kérni, nekem ez kényelmesebb, akkor miért ne használhatnám ?

Nem volt bajom vele, elsőre sikerült. 13 évesen is nyugodtan használhatsz tampont.

16/l

2011. júl. 16. 21:52
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Anyának volt itthon tamponja, azt próbáltam.. Én hülye legelőször a super plus-t :D Felment, de kicsit nyomott..

Kipróbáltam még aznap a normált, egyből fel tudtam rakni, nem nyomott..

Azóta éjjel-nappal tampont használok. Akkor voltam 12.

16/L

2011. júl. 16. 22:02
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja és anyukám eléggé húzta a száját, mikor mondtam, hogy vegyünk nekem még tampont.. Neki valami baja lett tőle szerintem, csak ilyen vésztartaléknak volt itthon
2011. júl. 16. 22:02
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

11 évesen jött meg, 14 évesen kezdtem el használni. Első tamponos időm alatt fél doboz tampont használtam el, mire rendesen feltudtam tenni.

A tamponnal nincs gond, bár okozhat TSS-t (toxikus sokk szindróma, ijesztő, ugye? Az is; ha használat során lázad van, fáj , rosszul vagy, azonnal vedd ki és menj orvoshoz!

Nade a tamponra visszatérve; a lényeg, hogy elsőre a legkisebbet vedd (én normállal kezdtem, ez hülyeség, nem jó ötlet!), alaposan moss kezet úgy tedd fel és ami a legfontosabb 3 óránként (max!) cseréld!!! Éjszakára pedig használj betétet és akkor is, amikor már nem jön szinte semmi, csak barnázol(remélem érted mi az).

Az én anyukám örült pl, hogy a kérdésre is válaszoljak; nem volt gond sem ezzel sem más kamasz dolgommal :o)

2011. júl. 16. 22:47
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Én kb 14 évesen kezdtem tampont használni. Anyukám ajánlotta fel, mert minden héten jártam úszni, és elég kellemetlen volt, hogy 3 hetente nem mehettem edzésre.

Viszont volt egy barátnőm, együtt mentünk táborba, és szegénynek pont akkor jött meg. Adtam neki tampont, hogy tudjon velünk fürdeni, de amikor otthon elmondta az anyjának az lecseszte érte, hogy ez egyszeri alkalom volt, mert még kislány ehhez. A csaj 15 lehetett kb.

Te ismered anyukádat, te tudod, hogy hogy állna a dologhoz.

2011. júl. 16. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!