Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy tudnék leszokni arról...

Hogy tudnék leszokni arról hogy 2naponta igyak? (alkohol) 15L

Figyelt kérdés
kezdem észrevenni hogy ez már nagyon sok.15évesen nem sok olyan pia van amit még ne kóstoltam volna..megfogadom mindig hogy nem én most nem iszok de nem megy mindig kivánom és kivánom:s biztos a társaság hibája is de nekem ők vannak csak:S
2011. júl. 3. 15:37
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
86%
próbáld másra átterelni ezt a vágyat... ha inni akarsz, kapj be egy kocka csokit, aztán majd ha leszoktál az ivásról, csak nem leszel csoki-függő... XD vagy esetleg ha inni akarsz, kapcsolj be valami zenét, és táncolj, menj le kocogni, gyorsan hívj fel valakit, a lényeg, hogy TERELD EL A FIGYELMEDET. :))) hajrá! (:
2011. júl. 3. 15:58
 12/26 anonim ***** válasza:
86%
Igen durva.Te magad mondtad,hogy boldogságérzetet okoz,és nem tudsz lemondani róla.Ez bizony függőség bármennyire szépítjük.
2011. júl. 3. 16:06
 13/26 A kérdező kommentje:
15évesen lány létemre... ajj megpróbálok változtatni augusztusba nemiszok!!:D
2011. júl. 3. 16:15
 14/26 anonim ***** válasza:
55%
kamu szagot érzek
2011. júl. 3. 16:21
 15/26 A kérdező kommentje:
jó neked:) örülnék ha csak kamu lenne:)
2011. júl. 3. 16:56
 16/26 anonim ***** válasza:
74%

Hello,megértem a bajodat,én is szoktam inni,de nem ennyit,hetente 1 liter heineken sört,meg 2 pohár whyskit,az előttem lévők már kb elmondták,hogy hogy is csináld,egyre kevesebbet,s majd akkor talán menni fog,sok szerencsét.

15/F

2011. júl. 3. 17:35
 17/26 anonim ***** válasza:
51%
minden fiatal ilyen mármint aki iszik azt a kiváéncsiság vagy a társaág hajt. ha kétnapont iszol 2 kortyot, attólnrm lesz bajod. de tényleg két korty!
2011. júl. 3. 17:49
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Csak nekem tűnik úgy hogy ezt a dolgot csak poénnak fogod fel?
2011. júl. 3. 19:36
 19/26 anonim ***** válasza:
95%
ez azért tényleg durva. én is 15 vagyok, szoktam inni... de nem 2 naponta... meg nem is vagyok függő. na mind1.
2011. júl. 3. 20:41
 20/26 anonim ***** válasza:
91%

Elég durva a helyzet, ez már függőség.

Ahogy már írták, az első és egyik legfontosabbb lépést megtetted: felfogtad, hogy ez így nem jó, nem lehet így folytatni és le kell szokni az alkoholról. A felismerés és a döntés, hogy le akarsz szokni, gyakorlatilag az első lépés. Már csak folytatni kell.

Az a baj, hogy te ebben találod a boldogságot, és ez nagyon nagy baj. Meg kellene találnod az élet szép dolgait, meg kell látnod másban a boldogságot. Amíg nem látod másban a boldogságot, a szépet kegyetlenül nehéz lesz. Ahhoz, hogy megtaláld másban is a jót, sok mindent ki kell próbálni. Énekelgess otthon, menj el sétálni nagyokat akár barátokkal, akár egyedül, s ha egyedül mész gondolkozz el az élet dolgain, olvass új könyveket, menj biciklizni, kocogni, strandra, úszni, rajzolj, fess, csinálj ékszereket stb. Valamiben meg fogod találni a boldogságodat és akkor az alkoholt sem kívánod majd annyira. Valószínűleg nem fogod egyik napról a másikra megtalálni azt, ami téged boldoggá tesz, de ne add fel.

Addig pedig szépen fokozatosan próbálj meg kevesebbet inni. Ha eddig pl. 3 sört megittal egy este, akkor holnap már csak 2-őt igyál és így szépen fokozatosan csökkentsd a mennyiséget. Nem kell minden nap csökkenteni a mennyiséget, mert ha hirtelen meg vonod az alkoholt, nagyon rosszul fogod érezni magad. Szépen lassan kell csökkenteni a mennyiséget.

Tehát pl. ha eddig 3 sört ittál egy este, akkor legközelebb, csak 2,5 doboz sört igyál. Ezt így csináld 1-2 hétig, majd utána csak 2 doboz sört igyál 1-2 hétig, utána csak 1,5 dobozzal igyál stb.

Sok erőt és kitartást kívánok Neked!

16/L

2011. júl. 3. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!