Hogy tudnék leszokni arról hogy 2naponta igyak? (alkohol) 15L
Hello,megértem a bajodat,én is szoktam inni,de nem ennyit,hetente 1 liter heineken sört,meg 2 pohár whyskit,az előttem lévők már kb elmondták,hogy hogy is csináld,egyre kevesebbet,s majd akkor talán menni fog,sok szerencsét.
15/F
Elég durva a helyzet, ez már függőség.
Ahogy már írták, az első és egyik legfontosabbb lépést megtetted: felfogtad, hogy ez így nem jó, nem lehet így folytatni és le kell szokni az alkoholról. A felismerés és a döntés, hogy le akarsz szokni, gyakorlatilag az első lépés. Már csak folytatni kell.
Az a baj, hogy te ebben találod a boldogságot, és ez nagyon nagy baj. Meg kellene találnod az élet szép dolgait, meg kell látnod másban a boldogságot. Amíg nem látod másban a boldogságot, a szépet kegyetlenül nehéz lesz. Ahhoz, hogy megtaláld másban is a jót, sok mindent ki kell próbálni. Énekelgess otthon, menj el sétálni nagyokat akár barátokkal, akár egyedül, s ha egyedül mész gondolkozz el az élet dolgain, olvass új könyveket, menj biciklizni, kocogni, strandra, úszni, rajzolj, fess, csinálj ékszereket stb. Valamiben meg fogod találni a boldogságodat és akkor az alkoholt sem kívánod majd annyira. Valószínűleg nem fogod egyik napról a másikra megtalálni azt, ami téged boldoggá tesz, de ne add fel.
Addig pedig szépen fokozatosan próbálj meg kevesebbet inni. Ha eddig pl. 3 sört megittal egy este, akkor holnap már csak 2-őt igyál és így szépen fokozatosan csökkentsd a mennyiséget. Nem kell minden nap csökkenteni a mennyiséget, mert ha hirtelen meg vonod az alkoholt, nagyon rosszul fogod érezni magad. Szépen lassan kell csökkenteni a mennyiséget.
Tehát pl. ha eddig 3 sört ittál egy este, akkor legközelebb, csak 2,5 doboz sört igyál. Ezt így csináld 1-2 hétig, majd utána csak 2 doboz sört igyál 1-2 hétig, utána csak 1,5 dobozzal igyál stb.
Sok erőt és kitartást kívánok Neked!
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!