Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem engednek meg nekem...

Miért nem engednek meg nekem semmit =/?

Figyelt kérdés
Na, az a helyzet hogy egyedül élek anyummal és hát az a baj, hogy semmit se enged meg nekem... Este fél 10-nél tovább nem tévézhetek - gépezetek, se suli időbe se nyáron. Soha nem enged el sehova... ha nagy nehezen ez még is megtörténne akkor is csak úgy hogy egyedül nem pl. most voltak ilyen falunapok a múlthéten és csak úgy mehettem ki hogy az 1ik rokonunk is kint volt.. pedig csak délután fél 4-től 8-ig voltam kint (8-ig is alig engedett ki =/ ) Meg nyáron se mehetek sehova... haverokkal sem enged el soha, mert ha átjön hozzám vmeik bnőm, és elakarunk menni akkor 1x elenged utána jön azzal, hogy neki nem szimpatikus az a csajszi meg ilyenek. Ki se festhetem magam, még szempillaspirállal se... a hajamat nem vágathatom olyan formájúra, és olyan hosszúságúra amilyenre én akarom... Rövid naciit sem vehetek fel, mert szerinte az "r**ancos" és ha már egy nagyon picit is rövidebb szoknyát veszek fel, akkor az már k**válkodás meg minden... (mindíg avval olt, hogy "p*csa szoknya" o.O xD ) Pasim nem lehet ... 18 éves koromig én nem lehetek szerelmes o.O Házibuliba, meg semmilyen buliba nem mehetek... Suliba neki csak 4-es, 5-ös jegyek a jók.. Mit csináljak hogy engedékenyebb legyen, valakinek vmi tipp??? -Egy 14 éves Łány-
2011. jún. 26. 20:54
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
Azért már 14 évesen nem kellene hogy ennyire gyerekként kezeljenek. Nem vagy már kisgyerek, de azért vannak határok. Pl.:Abban egyetértek az anyáddal, hogy fél 10kor már nem engedi a számítógépet, mivel még fejlődésben vagy, de azért az, hogy nem enged el sehova az túlzás. Azért kicsi sminket már engedhetne és hidd el, hogy csak a 4-s 5-s jegyek a jók. Ezek kellenek a továbbtanuláshoz, és hogy meg tudjál élni a jövőben. De lazaság nem ártana főleg nyáron. (Egyébként én se örülnék, ha szétba.nák a lányom 14 évesen, még akkor sem, ha törvényes.-hidd el a pasizásnak ez lenne a vége) És még egy:lehet hogy a többi oszt. társad fennt maradhat bármeddig, de a szüleik felelőtlenek. Majd később megérted.
2011. jún. 27. 18:15
 22/26 anonim ***** válasza:

Persze, félt Anyud, ez oké, hiszen még gyerek vagy. De azért ez már tényleg túlzás! Szerintem ülj le vele beszélgetni, mondd el neki, hogy természetesen megérted, hogy félt Téged, mert még csak 14 éves vagy, de ez Neked sok. Hagyjon egy kis szabadságot, főleg most, hogy itt a nyár, a barátaiddal szeretnél többet találkozni, strandra menni, sétálni.

Érvelj azzal, hogy jó tanuló vagy, segítesz otthon, eddig sem csináltál butaságokat és a jövőben is tudni fogod, hol a határ, hiszen nem szeretnél bajba kerülni.

Mondd el neki azt is, hogy természetesen nem akarsz 14 évesen egy gyerekkel hazaállítani, de a szerelem nincs korhoz kötve. Magyarázd el Neki, hogy ha lesz egy fiúd, nem fogod elhanyagolni a tanulást és nem leszel terhes sem. Illetve térj ki arra is, hogy a r*banckodás nem öltözet függvénye. Lehet valaki k*rva télikabátban is, ahogy egy miniszoknyás csaj is lehet tipikus jó kislány. Egyszerűen ezekben érzed jól Magad, nem arra használod a ruhákat, hogy egyik pasit szedd fel a másik után.

Akármi is lesz a válasza a beszélgetés után, segíts neki a munkában, maradj vele tisztelettudó és kedves, így be fogja látni, hogy megbízhat Benned!

Sok sikert!!!!

26/L

2011. jún. 28. 13:02
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszi a Válaszokat! ^^
2011. jún. 28. 13:14
 24/26 anonim válasza:
Velem akkor nem szigorúak, igaz 16 vagyok. Régen 8-ig engedtek el 14 éves koromban kb. Ha 1 percet is késtem nagyon kiakadtak és ordibáltak velem, mert féltenek. Most max 10ig engednek le csak úgy. Bulikba viszont bármeddig. Nem sűrűn megyek, mindig hazaérek épségben, szóval bíznak bennem. Egyébként jól tanulok, és fontos nekem mert komoly céljaim vannak. Most hogy van barátom( 18éves) még engedékenyebbek,mert tudják hogy vele vagyok és hazakísér, vigyáz rám, ilyesmik.:) Nem tudsz semmit sem tenni hogy engedékenyebb legyen. Majd idővel múlik kicsit. Addig is örülj annak ami van.
2011. jún. 29. 12:40
 25/26 Anyomika válasza:
Szerintem örülj hogy ilyen anyukád van nem normális ha 14 évesek 10 ig eljárnak otthonról. Késöbb örülni fogsz neki. Viszont én úgy gondolom ha a szülő túl szigorú a gyerek lázad ha meg túl puha akkor meg kihasználja ezt a gyerek. De szerintem bizonyísd hogy meg lehet benned bízni.
2011. júl. 6. 01:33
 26/26 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem örülj neki h nappal elengednek és h jó a négyes is!!én kéttannyelvű suliba járok, ha 4est kapok az már rossz, hiába mondtam, hogy ha 1 nap 4 tz írunk akkor abból az 5iknél már fáradt voltam, nem sikerült a maxot nyújtanom.Én suliba kb. kétszer vehetek fel szoknyát egy évben, sminkelni 1általán nem sminkelhetek (hétvégén sem) és általában otthon ülök (bár ebben az évben már voltam 1x ottalvós bulin ami már haladásnak számít) moziba se engednek el pedig fél óra alatt oda lehet érni gyalog.Ráadásul a facebookomat is törölnöm kellett, mert "ott csak r*ibancok és bűnözők vannnak".A hajam évek óta ugyanolyan, eléggé töredezik, de nem lehet rövidebb, mert az csúnya, festenem se lehet (18-ig) pedig szörnyen seszínű, se nem szőke , se nem barna.Fiúzásról nem is álmodom ezek után...
2011. júl. 24. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!