Miért nem engednek meg nekem semmit =/?
Jogos a féltése,de túlzásba viszi.
Szerintem mutasd meg neki ezt az oldalt,hátha megenyhül a válaszok láttán!
Én is anyuka vagyok,igaz még pici gyerekem van,de biztos hogy ilyen tiltó nem leszek.
Sok sikert!
Bizonyos szempontból megértem édesanyádat, későn én sem engedném el a 14 éves lányomat, mert lehet, hogy te már érett gondolkodású vagy, de sajnos ez a perverzeket nem érdekli. Ami a suli részét illeti, 19 vagyok és nekem már a négyes is rossz jegynek számít, úgyhogy mindenki állítsa fel a saját mércéjét, de ne anyudnak tanulj, hanem a saját jövőd miatt :)
Amúgy értelek én téged, nem veled van a baj, csak tényleg veszélyes még 14 évesen egyedül császkálni mindenfelé. Én sem mászkálok egyedül (19 vagyok). Nem azért, mert nem engedik, hanem mert ostoba volnék, ugyanis veszélyes lenne.
Én a helyedben inkább keresném az arany közép utat. Pl. ha nem hordhatsz rövid gatyát (hát ez 40 fokban "kicsit" szívás), hord ilyen térdig érő rövidet. Na az sok minden, csak nem k*rvás, ellenben nagyon jól tud kinézni. A barátaiddal meg találkozz napközben, délután, most nyáron délelőtt, hol itt a para? Ja és válogasd meg a barátaidat. Lehet ha látná anyud, hogy milyenek a barátaid (felelősségteljesek, komolyan, rendesek, stb...) bátrabban elenged velük.
Egy 14 éves gyereknek nem kell este az utcán csavarogni,pláne miniben,és sminkben,és nem kell hajnalig a gép előtt ülni.
Neked is csak azt tudom mondani,amit ma már egy másik kislánynak leírtam,ha a te lányod lesz ennyi idős,akkor baromira meg fogod érteni édesanyádat,és hálás lehetnél neki,hogy törődik veled.Nem is értem ez a korosztály miért ennyire hálátlan.
Szia.
Nyilván nagyon félt téged, és nem szeretné, hogy felnőj.
Egyébként veled egykorú vagyok, engem általában elengednek oda, ahová menni akarok, barátokkal is, talán csak annyi a kikötés, hogy sötétedés környékén érjek haza /bár nagy ritkán szoktam csak 8 után hazaesni, inkább előbb/, és ha messze vagyok, szóljak, ne mászkáljak egyedül, meg jobban szeretik, ha van velem valaki, lehet barát is. Öltözködésembe nem szólnak bele, amíg ízléses... Eddig nem történt semmi bajom, nem voltam részeg, stb. Nekem is szokták mondani néha, hogy a tanulásra koncentráljak, ne a pasikra, de hát.:)) A 4-5 elvárható egyébként.
Mennyire rövid az a szoknya? Nem mindegy, hogy tényleg az a típus, amiben leülsz és minden kilátszik, vagy éppen csak térd fölé érhet... Ilyen idősen hagynia kellene téged élni (medencésbuli pl.), vigyázni rád, terelgetni, nem mindent megengedni, de fokozatosan már lehet. Egyszer úgyis rád szakad a nagy szabadság, jobb, ha ismered a határaidat...
Jó a sulit még értem de könyörgöm MÁR NYÁR VAN.Szépítkezésről,ruházkodásról annyit hogy szerintem ő nem téged lát hanem valamelyik útszéli k*rvát ezért nem engedi nem ismer téged eléggé.
Nem lehet szerelmes.Hát pont ő fogja eldönteni hogy nem lehetsz szerelmes,meg 18 éves korodig.Ezt, jó szüzességbe még éppen megértem de szerelemről még nem hallottam ilyet.
Meg a barátnőkről...Ez nem vesézem ki de anyukád nagyon de nagyon bizalmatlan,sok tekintetben.Kicsit off:néhány válaszoló helyeselte ezt a nevelési módot csak kérdezem van legalább 5 barátotok?Mer ilyen neveléssel a kiközösítés felé taszítja a lányát az anya.Nyugodtam le lehet pontozni.
Teljesen igaza van.26eves vagyok es engem sem engedtek el.17evesen mentem fel 11ig bulizni es megjegyzem felnottem,nem lettem kikozositve.
Soha nem rapliztam o anya/apa de miert nem mehetek en mar nem vagyok gyerek bla bla bla.
Nem tudom a mai tinik megis mit gondolnak magukrol?14 evesen felnottek? Majd ha elmultal 18 jogosan haborodhatsz fel de addig.
Olvass ha annyira unatkozol azt tuti megengedi.
az neg hogy mast elengednek hat istenem miert kell neked mast majmolni?
Majd ha vele tortenik valami mert eppen 11kor meg kint volt az utcan akkor hu de fogsz orulni hogy nem te voltal az.
En se fogom elengedni a lanyom 14 evesen (7hos) mert nem 14 evesnek valo az ejszaka.
Varj meg par evet.
A 8ora tisztesseges az 5 hat az kevesbe.
Jót röhögtem egyes válaszokon. :D
Én amikor a te korodban voltam akkor 11ig kint lehettem hétvégén és nyáron. Suli időben 9ig. Én is hordtam rövidnacit meg miniszoknyát (bár este 11kor azért már nem vettem fel) nyáron. Jártam házibulikba meg discoba is. 14 évesen szoktam rá a cigire és már akkor is ittam alkoholt.
A jegyeim sem voltak a legjobbak de anya mindig azt mondta hogy magamnak tanulok. És nem csak én voltam így, az összes barátom olyan volt mint én. Minden hülyülést együtt csináltunk. Most itt vagyok 19 évesen. Tavaly érettségiztem emelt szinten 6 tantárgyból ötösre. És most egy jogi egyetemen tanulok. És a barátaim is mind egyetemre járnak. Úgyhogy nem értem miért paráznak egyesek ennyire. :S
Kedves kérdező! Nekem sincs jobb ötletem minthogy ülj le beszélgetni anyukáddal. Mondd el neki amit érzel és kérd meg hogy próbálja megérteni. Ne hisztizzél és ne lássa rajtad hogy nyafogsz hanem legyél komoly és felelősségteljes. Próbálj meg vele kompromisszumot kötni.
Ha ez sem jön be akkor mutasd meg neki ezeket a hozzászólásokat. :) Sok szerencsét!
Kedves utolsó! Én meg a te hozzászólásodon mosolygok. 19 éves vagy, épp csak elvégezted az első évedet az egyetemen - majd ha lediplomáztál, akkor térjünk vissza erre a kérdésre. Meg majd ha 30 is elmúltál, és akkor visszatekintesz, érdekelne, mit látsz majd meg akkor a 14 éves önmagadból.
Leérettségizni a legkönnyebb a világon - ami utána jön, az már nehezebb. Aztán rájössz, hogy lediplomázni a legkönnyebb a világon, na de ami utána jön... és így tovább.
Későn esik le sajnos sokaknak, hogy a kamaszévekben többet és jobban kellett volna tanulni... hogy az a tudás mély és biztos, hogy a stabil alapokra szükség van, hogy később is jut idő bulizásra meg a többi mókára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!