Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem engednek meg nekem...

Miért nem engednek meg nekem semmit =/?

Figyelt kérdés
Na, az a helyzet hogy egyedül élek anyummal és hát az a baj, hogy semmit se enged meg nekem... Este fél 10-nél tovább nem tévézhetek - gépezetek, se suli időbe se nyáron. Soha nem enged el sehova... ha nagy nehezen ez még is megtörténne akkor is csak úgy hogy egyedül nem pl. most voltak ilyen falunapok a múlthéten és csak úgy mehettem ki hogy az 1ik rokonunk is kint volt.. pedig csak délután fél 4-től 8-ig voltam kint (8-ig is alig engedett ki =/ ) Meg nyáron se mehetek sehova... haverokkal sem enged el soha, mert ha átjön hozzám vmeik bnőm, és elakarunk menni akkor 1x elenged utána jön azzal, hogy neki nem szimpatikus az a csajszi meg ilyenek. Ki se festhetem magam, még szempillaspirállal se... a hajamat nem vágathatom olyan formájúra, és olyan hosszúságúra amilyenre én akarom... Rövid naciit sem vehetek fel, mert szerinte az "r**ancos" és ha már egy nagyon picit is rövidebb szoknyát veszek fel, akkor az már k**válkodás meg minden... (mindíg avval olt, hogy "p*csa szoknya" o.O xD ) Pasim nem lehet ... 18 éves koromig én nem lehetek szerelmes o.O Házibuliba, meg semmilyen buliba nem mehetek... Suliba neki csak 4-es, 5-ös jegyek a jók.. Mit csináljak hogy engedékenyebb legyen, valakinek vmi tipp??? -Egy 14 éves Łány-
2011. jún. 26. 20:54
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
25%

14 évesen én se engednélek 8 után sehová...

"Suliba neki csak 4-es, 5-ös jegyek a jók.."

Talán bányában kell dolgoznod, hogy nem bírsz jól tanulni evvel meg mi bajod van? Meg tudom anyukád érteni teljesen, egy nafka kisgyerek vagy még, agyban sehol nem vagy még a felnőttség közelében.

2011. jún. 26. 21:00
 2/26 anonim ***** válasza:
29%
Igaza van.
2011. jún. 26. 21:00
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Szépen leülsz vele és elbeszélgetsz a dolgokról, igaz 14 évesen még jogos hogy félt de nem szabad túlzásokba se vinni, ne aggódj idővel rájön hogy felnősz és akkor már nem szabhat meg mindent neked. Fel a fejjel lehet hogy a pasizás még korán lenne neked, de azt nem szabhatja meg neked hogy mikor lehetsz szerelmes és mikor nem. És ebből nagy gond lesz ha már 16-17 évesen sem fog elengedni sehova akkor komolyabb gondok is lehetnek hogy át mész majd hazudósba meg sunyiba fogsz kiszökni otthonról, ennek elkerülése csak akkor lehetséges ha engedékenyebb lesz és mutasd is meg neki amit ide írunk. A túlzásba vitt szülői szigor is "elronthatja" a gyerek életét. De amit anyukád művel, az már kicsit túlzás.
2011. jún. 26. 21:04
 4/26 anonim ***** válasza:
72%
Azért 14éves, nem óvodás. A tanulás oké, hogy fontos, de ilyen korban a barátok is kellenek az egészséges fejlődéshez. Egy mozi, egy strand, egy lófra a városban a barátnőkkel, ez teljesen normális lenne 14 évesen. Meg hogy 18 éves koráig ne legyen pasija. Első 2 válaszoló, ti zárdában nőttetek fel?
2011. jún. 26. 21:06
 5/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! : )

Első válaszolónak: De mivel egy felnőtt unokatesóm is kint volt és 10 éves gyerekeket kiengedtek 10-ig minimum EGYEDÜL nem tudom abba mi a nagy dolog ha tovább akartam maradni 8-nál ... mivel ez az egész ilyen falunap tőlünk 3 utcára volt. De nem is pont ez a lényege az egésznek.

2011. jún. 26. 21:11
 6/26 anonim ***** válasza:
48%
Nem kell ehhez zárda. Hánynivaló ez az egész libsi nevelés. Igenis egy 14 éves kiskölyköt legyen szabad már félteni. Ha barátkozni akar, tegye nappal, és mértékkel. Hihetetlen, hogy mibe bele tudják egymást vinni, utána meg persze a szülő felel érte,meg a szülőt veszik elő. Persze, hogy "felnőtt" mindegyik ebben a korban, de tudatosítsuk már bennük, hogy ez még nagyon nincs így! Semmi keresnivalója egy falunapon este! amikor már csak a részegek meg a c.gányok vannak kint. Egyedül egy kislány! Bármi történhet vele. Szóval jobb lesz anyukára hallgatni most, míg nem késő, s nem akkor kell vinnyogni, hogy miért is nem hallgattam anyámra, amikor már megtörtént a baj.
2011. jún. 26. 21:17
 7/26 anonim ***** válasza:
Kicsit szigorú, én 13 vagyok, és simán elengedtek Dunaharasztiról Szigetszentmiklósra (az anyukám szerint 'rossz' haverjaimmal) 7-ig, de szerintem 8, talán 9 is lehetett volna belőle... Viszont szerintem simán lehet, hogy csak a 4-5 jegy jó neki, mert 8-os vagy, gondolom majd viszed jegyeidet, és ugye beszámít gimibe felvételibe... Szerintem csak ezért.
2011. jún. 26. 21:19
 8/26 anonim ***** válasza:
14 évesen azért légy otthon 9-re, és fél 10-kor tényleg már ágyban a helyed. az hogy nem enged el, az túlzás szerintem, de hát nem vagyok az ő helyében, nem tudom mit gondol. a szerelmet nagyon meg tudja tiltani (gyengébbek kedvéért ez irónia volt), tehát ezt is hülyeségnek tartom, ha akarjátok megoldjátok. házibuliba megint csak nincs keresnivalód szerintem. és iskolában tényleg csak a 4-es és 5-ös a jó (se az 1-est se a kettest nem mondanám jónak ;)), de nem biztos hogy azt kapsz, tehát rád kell kényszeríteni.
2011. jún. 26. 21:20
 9/26 anonim ***** válasza:

probalj vele beszelni mond meg neki anyu gondolkozz gyerekfejjel stb

ha ez nem segit ne is kedezd meg ot csinalj amit akarsz

2011. jún. 26. 21:23
 10/26 A kérdező kommentje:

21:20as

)-kor legyek otthon?! Ez a 8 órási hazajövetel kivétel volt, amúgy max. fél7 nyáron és max 5óra télen. Jegyek-->Csak 4-es jegyeim vannak meg van négy db 5-ös, és egy hármasom énekbőől...

Én nem az ilyen lerészegedős, egymásramászós, drogozós házibulira gondoltam csak 1 hülyülős, medencés dologra...

21:19 Amúgy én pont Sz.Miklós fele lakok :")

2011. jún. 26. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!