Milyen könyvet tudnál ajánlani egy 13-14 éves lánynak?
A könyvnek nem feltétlenül kell romantikusnak lennie, sőt ha nincs benne az se baj. Szeretem a fantasy és az elgondolkodtató könyveket is. A horrorral megvagyok, bár ha már arról van szó, akkor ne ez a "minden csupa vér, wáháhááááá" típusú legyen, hanem az a hátborzongatósabb ;)
A humoros irományokat nagy előnyben részesítem, bár Adrian Mole titkos naplója óta nem igazán olvastam ilyen témájú könyvet. Ha a könyvben megjelenik néha 1-1 történelmi szál, az se gond, de örülnék, ha nem 1 történelmi könyvvel kerülnék szembe (hacsak nem 1 borzasztóan érdekes történelmi személy életét dolgozza fel). Nyugodtan lehet leírásokban gazdag a könyv, csak akkor legyen igényesen kidolgozva, pl 1 szereplő alakja. Ha tudsz javasolni a fentiekhez hasonló könyvet, akkor kérlek írj! Előre köszönöm a segítséget :)
Itt van pár lányoknak való: Klikk, Bad Girl, Hot Girl.
Bár vannak olyanok amikben nincsennek riban*ok. Pl Meg Cabot könyvei. (L)
Én ezeket imádom nagyon. :)
19:13-nak azt a könyv címet már mióta keresem. A történetet még egy könyvjelzőn olvastam de elhagytam és nem tudtam a címét. Most már tudom. Köszönöm!
- 13 okom volt rá
-Böszörményi Gyula: 9,8,7
6,5,4
3,2,1
-Maggie Stiefvater: shiver, lighter
-Evermore
-George R. R. Martin: a tűz és jég dala(a trónok harca az első könyv ez ment most az HBOn)
-Nekem nagy kedvencem Paulo Coelho
-E. A. Poe
-A Highgate temető ikrei (ennek a végén meglepődtem)
-A tetovált ember
-Anne Rice: Interjú a vámpírral, és az összes könyve. -Charlaine Harris- True blood
Most ezek jutottak eszembe.
Hmm... Darren Shantól a vámpíros könyveket (nekem a démonosak is tetszettek, bár azok elég durvák), nagyon jók, igaz vámpírokról szólnak, de nem Twilight-szerűek.
Leslie L. Lawrence-től bármit.
Ha szereted a mitológiát, akkor Michael Scott-tól a Nicholas Flamel sorozatot.
Látom a HArry Pottert olvastad, az nagyon jóóó, én is szeretem. XD
Ha tudsz angolul, akkor tudok neked valami nagyon jót. PDF-ben megvan egy könyv, a Howl's moving castle, magyarul szerintem nem jelent meg. Eszméletlen jó történet, kicsit romantikus, varázslós, nagyon jópofa. Ha szeretnéd, elküldhetem.
19/L
a padlásszoba kis hercegnője- J.H.Burnett
Abigél -Szabó Magda
Nevetők-Füst Milán
Én a Vilma doktorasszonyt ajánlom sztem nagyon jó könyv(jelenlegi kedvencem)
A Twilight könyveket is szeretem sőt sokkal jobb,mint a film
Szabó Magda könyveit már régebben elolvastam nekem a Születésnap tetszett a legjobban
A Szent Johanna gimit még nem olvastam de sok jót hallottam róla:)
L/13
Szia!
nem tudom hogy érdekelne-e,de ha kedveled a humort ajánlom az Egy Rosszcsont kutya naplóját,nekem nagyon tetszett.Ajánlanék még pár könyvet..:)
holdhercegnő
villámtolvaj (szerintem jó könyv,és igazán fantasy-s:)
vámpírnaplók
szent johanna gimi (lehet hogy már olvastad,de ajánlom..tényleg nagyon jó könyv! )
Híd Therabitia földjére
Neveletlen hercegnő naplója
Hálózsák és hókuszpókusz
A Barlangi Medve népe (ősemberekről szól,nagyon változatos és klassz könyv)
Egy Ropi Naplója
Bradley,az osztály réme
Remélem segítettem egy kicsit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!