Milyen könyvet tudnál ajánlani egy 13-14 éves lánynak?
A könyvnek nem feltétlenül kell romantikusnak lennie, sőt ha nincs benne az se baj. Szeretem a fantasy és az elgondolkodtató könyveket is. A horrorral megvagyok, bár ha már arról van szó, akkor ne ez a "minden csupa vér, wáháhááááá" típusú legyen, hanem az a hátborzongatósabb ;)
A humoros irományokat nagy előnyben részesítem, bár Adrian Mole titkos naplója óta nem igazán olvastam ilyen témájú könyvet. Ha a könyvben megjelenik néha 1-1 történelmi szál, az se gond, de örülnék, ha nem 1 történelmi könyvvel kerülnék szembe (hacsak nem 1 borzasztóan érdekes történelmi személy életét dolgozza fel). Nyugodtan lehet leírásokban gazdag a könyv, csak akkor legyen igényesen kidolgozva, pl 1 szereplő alakja. Ha tudsz javasolni a fentiekhez hasonló könyvet, akkor kérlek írj! Előre köszönöm a segítséget :)
Ha tetszett az Abigél, ajánlom Szabó Magda többi ifjúsági könyvét (Mondják meg Zsófikának, Születésnap, Álarcosbál). Mindegyik nagyon jó, én imádom őket.
Kertész Erzsébet könyvei se rosszak, sok életrajzot írt híres nőkről, ezek közül szerintem ami olvasmányos és élvezhető: Elizabeth, Vilma doktorasszony, Szendrey Júlia. A többi inkább életrajzszerűbb, ezek regényesebbek. Egyébként vannak még neki 20. sz. elején-közepén játszódó lányregényei, pl. Gyönyörű nyár, Négylevelű lóhere, Szamóca lányok, ezek is jók.
Humorosabból szerintem Rejtő Jenő a legjobb, tőle A Szőke ciklon és a Vesztegzár a Grand hotelben. Vagy Nógrádi Gábor, lehet kicsit gyerekesnek tartod, de én szeretem a könyveit, ha ki akarsz kapcsolódni, tökéletesek.
Elgondolkodtatóból Lois Lowry-t ajánlom, neki pl. Az emlékek őre c. műve igen érdekes (a többi is jó, de nekem ez a kedvencem), elgondolkozhatsz utána a világról.
Akit még én nagyon imádok, az L. M. Montgomery, neki az Anne sorozata (Anne otthonra talál az 1. kötet), az Emily sorozata (bár az Anne sokkal jobb), illetve a Mesélő lány és az Arany út. Eddig mindenkinek tetszett akinek ajánlottam, szerintem neked is fog. Mindegyik könyv Kanadában játszódik, 19-20. sz. fordulóján, egy gyönyörű szigeten, nagyon szerethető karakterekkel.
Remélem tetszenek, jó olvasást. ;)
Ha magadat akarod megérteni...Csakis a Szent Johanna Gimit. Még a vámpíros marhaságokat is lekörizi! (Lásd a nagyvonalú toplistákat) :)
11 éve kortól felfelé ajánlom ^^
bár fiú vagyok, de sok sci-fi és fantasy könyvet olvasok, ajánlom először mint a 7 harry pottert, ez fantasy regény és nagyon jó, az 5ödik résztől már tiszta darkos regény,nagyonjó
ezenkívül Isaac Asimov- az alapítvány;leszáll az éj, illetve mindegyik könyve, ő a kedvenc sci-fi íróm
és még mehet Stephen King-től az állattemető, és a tortúra^^
14/f
Böszörményi Gyula: '9...8...7..' és a visszaszámlálás folytatásai, '6...5...4...', majd értelemszerűen '3...2...1...'
Mindhárom könyv elképesztően jó, izgalmas és szerintem valóban hátborzongató, titokzatos és lerakhatatlan.. :) 14/L
Leiner Laura: Szent johanna Gimi 1;2;3;4. :]
Garantáltan jó! :)
Napló formájú, mint az Adrian Mole titkos naplója. :)
Utolsó vagyok.! :)
Igen, még a Harry Potter könyvek is nagyon jók! :)
Az utolsó (amimég nem jelent meg filmben) nagyon jó. :) Az a kedvencem! :]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!