Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen könyvet tudnál ajánlani...

Milyen könyvet tudnál ajánlani egy 13-14 éves lánynak?

Figyelt kérdés

A könyvnek nem feltétlenül kell romantikusnak lennie, sőt ha nincs benne az se baj. Szeretem a fantasy és az elgondolkodtató könyveket is. A horrorral megvagyok, bár ha már arról van szó, akkor ne ez a "minden csupa vér, wáháhááááá" típusú legyen, hanem az a hátborzongatósabb ;)

A humoros irományokat nagy előnyben részesítem, bár Adrian Mole titkos naplója óta nem igazán olvastam ilyen témájú könyvet. Ha a könyvben megjelenik néha 1-1 történelmi szál, az se gond, de örülnék, ha nem 1 történelmi könyvvel kerülnék szembe (hacsak nem 1 borzasztóan érdekes történelmi személy életét dolgozza fel). Nyugodtan lehet leírásokban gazdag a könyv, csak akkor legyen igényesen kidolgozva, pl 1 szereplő alakja. Ha tudsz javasolni a fentiekhez hasonló könyvet, akkor kérlek írj! Előre köszönöm a segítséget :)

2011. jún. 19. 22:41
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

charlotte bronte-jane eyre

ian myevan-vágy és vezeklés

J.K. Rowling-Harry Potter

Jacqueline WIlson-Szerelmi leckék

Arthur Golden-Egy gésa emlékiratai

Louise Rennison-A macskám, a családom és a fiúk

2011. jún. 20. 15:13
 22/40 anonim ***** válasza:

Ajánlom figyelmedbe Lovecraft műveit. Például ezt:

[link]

Majd ha elolvastad írd meg hogy tetszett, kíváncsi vagyok rá.

2011. jún. 20. 17:05
 23/40 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, véletlenül rossz linket adtam meg. Ezt akartam:

[link]

2011. jún. 20. 17:09
 24/40 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket! A Harry Pottert már kiolvastam, várom a befejező részét *-* A többi ötlettel viszont még nem igen találkoztam, így utánuk olvasok egy kicsit :)
2011. jún. 20. 18:40
 25/40 anonim ***** válasza:
Emily Brontë-üvöltő szelek :))
2011. jún. 20. 20:31
 26/40 anonim ***** válasza:

John Ajvide Lindqvist: Hívj be!

George R. R. Martin: Trónok harca,Királyok csatája, Kardok vihara, Varjak lakomája

Az előzőek közül is sokat olvastam,azokat is bátran ajánlom.

2011. jún. 21. 10:38
 27/40 anonim ***** válasza:

Stephen King minden mennyiségben. Igaz vannak jó véres részek is,de szerintem nagyon jó könyvekt ír.

Pl.: Christine,Carrie,Cujo,A ragyogás,Tortúra,A tűzgyújtó ,és még sorolhatnám.

De Agatha Christie könyveit is ajánlom,nagyszrű,érdekes krimiket írt.

2011. jún. 21. 21:37
 28/40 anonim ***** válasza:

ezek mind fantasy-k, többségében azokat olvasok :

Jonathan Stroud: Bartimaeus trilógia (ezt nagyon szeretem )

Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai trilógia (ezen sírtam is)

Roderick Gordon & Brian Williams: Az alagutak rejtélye (azt hiszem ez is 3 részes de nem biztos, csak 2-őt olvatam, de eddig nagyon jó)

Peter Freund: Laura (7 részes)

Peter Freund: Misztéria

hirtelen ezek jutnak eszembe azok közül amiket még nem írtak. :)

2011. jún. 21. 22:46
 29/40 anonim ***** válasza:
Szent Johanna Gimi:) Nekem nagyon tetszett. gimnazista lányról szól, igazából tipikus történet, de mégis valamiért nagyon nagyon jó
2011. jún. 22. 12:51
 30/40 anonim ***** válasza:

Meg Szabó Magda könyvek amiket írtak tényleg nagyon jók, nekem a születésnap tetszett a legjobban.

Tudom még ajánlani a pöttyös könyveket(bemész egy könyvesboltba, vagy könyvtárba könnyen megismered, pöttyös a borítójuk, G.Szabó Judit művei pl.)Aztán Lowoodi árva/Jane Eyre is jó egy lány életét meséli el azt hiszem 10-huszonvalahány éves koráig a 19.században(pontosan nem tudom de akkortájt...)

Hátborzongatónak Daniel Handler Balszerencse áradását ajánlom(Lemony Snicket álnéven írta). Igazából már régen olvastam(legalább 2-3 éve), akkor nekem félelmetes volt, lehet hogy nem annyira az.

2011. jún. 22. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!