Milyen könyvet tudnál ajánlani egy 13-14 éves lánynak?
A könyvnek nem feltétlenül kell romantikusnak lennie, sőt ha nincs benne az se baj. Szeretem a fantasy és az elgondolkodtató könyveket is. A horrorral megvagyok, bár ha már arról van szó, akkor ne ez a "minden csupa vér, wáháhááááá" típusú legyen, hanem az a hátborzongatósabb ;)
A humoros irományokat nagy előnyben részesítem, bár Adrian Mole titkos naplója óta nem igazán olvastam ilyen témájú könyvet. Ha a könyvben megjelenik néha 1-1 történelmi szál, az se gond, de örülnék, ha nem 1 történelmi könyvvel kerülnék szembe (hacsak nem 1 borzasztóan érdekes történelmi személy életét dolgozza fel). Nyugodtan lehet leírásokban gazdag a könyv, csak akkor legyen igényesen kidolgozva, pl 1 szereplő alakja. Ha tudsz javasolni a fentiekhez hasonló könyvet, akkor kérlek írj! Előre köszönöm a segítséget :)
charlotte bronte-jane eyre
ian myevan-vágy és vezeklés
J.K. Rowling-Harry Potter
Jacqueline WIlson-Szerelmi leckék
Arthur Golden-Egy gésa emlékiratai
Louise Rennison-A macskám, a családom és a fiúk
Ajánlom figyelmedbe Lovecraft műveit. Például ezt:
Majd ha elolvastad írd meg hogy tetszett, kíváncsi vagyok rá.
John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
George R. R. Martin: Trónok harca,Királyok csatája, Kardok vihara, Varjak lakomája
Az előzőek közül is sokat olvastam,azokat is bátran ajánlom.
Stephen King minden mennyiségben. Igaz vannak jó véres részek is,de szerintem nagyon jó könyvekt ír.
Pl.: Christine,Carrie,Cujo,A ragyogás,Tortúra,A tűzgyújtó ,és még sorolhatnám.
De Agatha Christie könyveit is ajánlom,nagyszrű,érdekes krimiket írt.
ezek mind fantasy-k, többségében azokat olvasok :
Jonathan Stroud: Bartimaeus trilógia (ezt nagyon szeretem )
Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai trilógia (ezen sírtam is)
Roderick Gordon & Brian Williams: Az alagutak rejtélye (azt hiszem ez is 3 részes de nem biztos, csak 2-őt olvatam, de eddig nagyon jó)
Peter Freund: Laura (7 részes)
Peter Freund: Misztéria
hirtelen ezek jutnak eszembe azok közül amiket még nem írtak. :)
Meg Szabó Magda könyvek amiket írtak tényleg nagyon jók, nekem a születésnap tetszett a legjobban.
Tudom még ajánlani a pöttyös könyveket(bemész egy könyvesboltba, vagy könyvtárba könnyen megismered, pöttyös a borítójuk, G.Szabó Judit művei pl.)Aztán Lowoodi árva/Jane Eyre is jó egy lány életét meséli el azt hiszem 10-huszonvalahány éves koráig a 19.században(pontosan nem tudom de akkortájt...)
Hátborzongatónak Daniel Handler Balszerencse áradását ajánlom(Lemony Snicket álnéven írta). Igazából már régen olvastam(legalább 2-3 éve), akkor nekem félelmetes volt, lehet hogy nem annyira az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!