Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi késztethet egy 15 éves...

Mi késztethet egy 15 éves lányt az öngyilkosságra?

Figyelt kérdés

Tegnap halt meg az egyik barátnőm.Leugrott a 9-ikről.

Még mindig nem fogtam fel.

Előtte állt az egész élet.Ő volt az egyetlen ember,aki

mindig mosolygott,és bárkit képes volt felvidítani.

Hogy történhetett ez?Még csak 15 éves volt.

Milyen atrocitások érhetnek egy ilyen idős lányt,amik miatt ilyenre képes?:(

2011. jún. 5. 12:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
66%
Utolsó előtti egy érzéketlen tuskó vagy szégyelld magad. Mégis csak egy 15 éves gyerekről beszélsz nem egy tudományos egyenletről. Remélem tökéletes az életed és az is marad. Igazán megérdemled.
2011. jún. 5. 14:11
 12/28 anonim ***** válasza:
30%

Nem voltam öngyilkos 15 évesen, úgyhogy tökéletes az életem.

Egyébként tetszik nem tetszik, ez puszta biológia, mint az élet is. És ha valaki nem tudja feldolgozni, elfogadni, hogy az élet vége a halál, hát sajnálom. Mert az.

Az én tökéletes életemnek is ez lesz a vége, és nem tudom mikor. Sőt a gyerekeim életének is ez lesz a vége, előbb-utóbb. Lehet, hogy ez lesz, 15 évesen öngyilkos lesz.

Nem tudod megakadályozni, nem tudsz ellene tenni, mert ez a sors. És ha elkezdesz érzelgősködni, az nem hozza vissza ezt a 15 évest és nem ment meg egy következő 15 évest sem. Mert öngyilkos hajlamú embereket soha, senkinek, semmikor nem sikerült megmenteni, csak késleltetni a halál időpontját. Ő ilyen típus volt, biztosra ment és sikerült. Ha azt akarta volna, hogy megmentsék, akkor nem a kilencedikről ugrott volna, hanem bevett volna gyógyszert vagy az ereit vágta volna fel vagy ücsörgött volna a háztető, míg valaki megmenti.

De ő biztosan meg akart halni és ugrott.

2011. jún. 5. 14:20
 13/28 anonim ***** válasza:
45%
előző te hülye vagy, már bocs! őszintén....te most emberekről beszélsz vagy egy kövekről? benned semmi emberi érzés nincs? elég nagy s*ggfej lehetsz, hogy még most is csak biológiáról tudsz beszélni. na mind1. szerintem is inkább neked kellene tudnod, hogy mi volt a baja. talán a családjában? vagy esetleg egy fiú?
2011. jún. 5. 14:45
 14/28 anonim ***** válasza:
20%

Lehet szidni a válaszolót, de igaza van, a maga módján. Mindenkinek vannak az életben bajai, nagyobbak is minden bizonnyal, mint a kérdező által említett tragikus sorsú lánynak, mégse lesz öngyilkos.

A problémára a menekülés soha nem megoldás és az idő minden fájdalmat enyhít, bármennyire is tragikusnak éli meg valaki a jelenben.

Kérdező, neked részvétem. :(

2011. jún. 5. 15:02
 15/28 anonim ***** válasza:

részvétem!tudod amelyik ember mosolyog nem biztos hogy belül minden rednben van...te ismerted neked kell tudni...sztem pasi vagy családi dolog...

hol történt az eset?

részvétem mégegyser!=(

2011. jún. 5. 16:06
 16/28 anonim ***** válasza:
38%

előnytelennek tartotta a kinézetét és úgy gondolta, hogy erre nincs megoldás.

vagy

családi gondok. veszekedés a szülőkkel, tesókkal, a szülök veszekednek egymással stb.

vagy

szerelmi problémák. megtalálta a legnagyobb Őt és annyira fájt az elvesztése, hogy leugrott.

vagy

valamilyen tudatmódosító cucc befolyása alatt állt.

megjegyzem, az az öngyilkossági dolog a fiatalok körében hol tetőzik? nyugati országokban, főleg az USÁban. ameddig nem volt itt az az ostoba, nyugati média, sokkal kevesebb gyerek vetett véget az életének, márha volt egyáltalán.

2011. jún. 5. 16:24
 17/28 anonim ***** válasza:
A Darwinos-tajgetoszos válaszolónak annyiban igaza van, hogy ez a lány sajnos gyenge volt, mert nem tudta elviselni a nyomást, amit ugye nem tudunk hogy mi idézett elő. Nagyon sajnálom őt, de fel sem tudom fogni, mert nekem ilyen idős koromban akármi gáz is volt, soha nem jutott eszembe, hogy öngyilkos legyek. Lehet hogy csak szerencsés vagyok.
2011. jún. 5. 16:39
 18/28 anonim ***** válasza:
Kérdező: volt a lánynak kapcsoata? Nem lehet hogy terhes lett, és nem mert mások elé állni vele?
2011. jún. 5. 16:41
 19/28 anonim ***** válasza:
78%

Több dolog,tényező is lehet:

-Pasik.(no comment)

-Szülők.->veszekedések,túlzott szigor,a szülők kinevetik a gyereket,leszólják a külsejét.

-"Barátok"->kevésbé figyelnek rá,nem veszik annyira be.

-Más emberek,osztálytársak.->Kiközösítik,csúfolják.

-Rokonság->mindenbe beleszólnak,hogy mit hogyan csináljon,ilyenkor az a legszerencsétlenebb eset,hogyha a szülők befolyásolhatók.

Ennyi tényező van körülbelül,nekem csak a pasik nincsenek tényezőként,a többi mind jelen van.Próbálok erős lenni,de gyakran elsírom magam,és depressziósnak érzem magam.De sosem tenném meg azt,hogy kioltsam a saját vagy épp mások életét.

2011. jún. 5. 16:47
 20/28 anonim ***** válasza:

Naggyon sok minden állhat a háttérben. Borzasztóan sok. Az a fura, hogy semmi előjele nem volt? Mert akkor vagy nagyon jól leplezte, vagy nem figyeltetek rá eléggé.

Nagyon szomorú dolog ez. :S

L/17

2011. jún. 5. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!