Mi lenne erre a válaszotok? :OO
Tegnap megkérdeztem anyukámtól, hogy elmehetek-e pénteken a haverokkal 'hülyülni-e .. első kérdés ugye szokás szerint : mikor ? és mondtam neki hogy hát este .. erre közölte velem hogy: "10-re gyere haza" (eddig 9re kellett) én alapból azt alapból úgy gondoltam h minimum olyan 3/4 11 - 11-et mond, mivel már nem kell tanulni,meg egy pénteki napról lenne szó stb .. szóval, ki akartam könyörögni a 11-et (a barátnőm is 11-ig lehet, és jóba van anyám az övével) de azt mondta,hogy nem. erre jön apám és szó szerint nekem támad hogy felejtsem el azonnal .. amúgy anyám azt mondta, hogy azért nem , mert nem szeretné ha addig lent lennék . eddig oké , felfogtam . csak utána eszembe jutott , hogy kb.2 hete volt egy koncert aminek 11kor volt vége, tehát fél12-re kellett hazamennem (egy parkon keresztül,ahol köztudott hogy nem éppen a legkellemesebb hely éjszaka) ,, most pedig csak a környéken lennénk .. ti mivel indokolnátok ezt ?
15l
Nem indokolnám semmivel.
Mondhatnám azt, hogy az életkorod. 15 éves vagy. Oké, valószínűleg a neveltetésed jó, ebbe nem is akarok bele menni .. felesleges lenne, DE! teljesen mindegy, hogy kell-e még tanulni vagy nem. Az ő KICSI lányuk vagy. Még 1 év, max 2 és éjfélre is hazaérhetsz.
Az, hogy a koncertre elengedtek olyan sokáig, valószínűleg azért volt, mert addig tartott.
Tini koromban én se csatangolhattam este 11ig a városban, akár milyen volt a környék.
16. töltöttem, mikor éjfélig 'kimaradhattam', utána már nem szóltak bele ebbe. 17 voltam, mikor barátokkal egyedül mentünk nyaralni. Jó, más kérdés, hogy egész nyáron kidolgoztam a belem azért, hogy 4 napot a nyaramból a Balatonon töltsem. Életem legjobb nyaralása volt, és nem azért, mert nem voltak szülők, hanem azért, mert tudtam, otthon várnak és megbíznak bennem.
Hát anyukád helyében, ha még neki is állsz nyávogni ezen, akkor még 10ig sem engedtelek volna. Majd ha látja, hogy 10re szépen hazajársz, akkor talán elenged 11ig.
A baj az, hogy ő a kisujját nyújtotta (mert +1 órát adott), de te már az egész karját akartad.
Amikor én először akartam elmenni este, koncertre mentünk a barátnőmmel. A szüleim nem akartak elengedni, a koncert 11-11:30-ig tartott a kiírás szerint (3 koncert volt). Én azzal érveltem, hogy a legjobb barátnőmmel megyek, aki itt lakik 1 utcával mellettünk, tehát 1 kis utcában kövök egyedül. A szüleink elég jól ismerik egymást, meg a szülők is minket, így éjfélig elengedtek. A buli nagyon jó volt, én 11:30-kor hazaértem, teljesen normális állapotban. A szüleim azóta tudják, hogy megbízhatnak bennem és azóta többnyire gond nélkül elengednek.
Ha a barátnőd, akit 11-ig engednek el a szülei közel lakik hozzátok, érvelhetsz azzal, hogy együtt jöttök haza és csak egy nagyon rövid szakaszon kell egyedül jönnöd. Egyébként érthető, hogy féltenek. Hiába engednek el a szüleim, engem is mindig nagyon féltenek és szokták mondani, hogy hiába feküdnek le aludni, amíg nem vagyok otthon nem tudnak úgy aludni, mint egyébként. Aludnak, de a legkisebb zajra is felébrednek, így akármilyen halkan jövök haza, tudják, hogy mikor jöttem (a szobájukban van egy világítós óra).
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!