Ha metál zenét hallgat a lányom és már úgy is öltözködik (fekete ruhák, piros kiegészítőkkel, fekete körömlakk és szemfesték) kell aggódnom?
Akkor nyugodtan cs.eszegesd a lányod. Mi megírtuk a véleményünket, de te azt akarod hallani, hogy a metálosok mind gyilkos, állatkínzók. Majd jön valaki, aki így gondolkozik, és neki hinni fogsz - legalábbis nekem ez jött le.
És ha nagyon bemeséled magadnak, hogy agresszívek, úgy is fogod látni őket. Ha alapból normális természetű a lányod, akkor hiába egy ilyen közösség tagja, semmi baj nem lesz vele. Ha meg másmilyen, akkor szolid barátok mellett is balhés lehet. NEM A STÍLUSTÓL FÜGG!
Köszönöm a válaszokat!
Mint látjátok a kérdésemet azért tettem fel, hogy ebben jártasabb emberek segítsenek. NEM mondtam, hogy agresszívabbak, csak,hogy nekem annak tűnnek az öltözködés miatt. Saját véleményemet írtam le,amihez mindenkinek joga van. Nem azért írtam ki a kérdést, mert hú,de mindent tudok a dologról. Ezért vártam NORMÁLIS kérdéseket.
De írtam is, hogy nem szóltam rá még emiatt soha és ezután sem szeretnék, ha kapok megnyugtató válaszokat, nem egyből leoltást, ami arra utal, hogy tényleg nem egy nyugodt banda...
"Én -és úgy vettem észre mások is- tartanak az ilyen emberektől. Javítsatok ki, ha tévedek, de mintha több lenne az agresszió bennük. Én tényleg úgy érzem. Lehet csak előítélet."
Igazából csak félelmetesnek akarnak látszani, s te ezt komolyan veszed. Ismerd meg a barátait, ajánld fel, hogy találkozhatnak alkalmanként nálatok is - akkor majd látni fogod, hogy nem csak feketeruhás valakik, hanem mind egy sajátos személyiség. Lesz fogalmad arról, hogy milyen társaságba keveredett - de ne az első alkalom után döntsd el. Sokszor meglepődtem már én is azon, mikor egy-egy rockerrel találkoztam, hogy mennyire jó humoruk van, hogy bár úgy néz ki esetleg, nem örülnek az életnek, valójában szeretnek és tudnak is élni, nagydarab motoros csávók ugyanúgy gyereket akarnak, mint bárki más stb...
A tiniknél ez lázadás, csoportba verődnek, hogy csökkentsék a bizonytalanságukat, a félelmüket, ami a felnövéssel jár - egy csomó minden történik most a testében, ráadásul először kell komolyan vennie az elvárásokat: döntenie kell továbbtanulásról, egy foglalkozás kiválasztásáról, célokat kell kitűznie mások kedvéért. Ehhez kellenek a kapaszkodók. Ha majd 30 évesen is ilyen lesz, akkor lesz miért aggódnod - a rockerséget szerintem ki kell nőni, mert a célja az, hogy a felszínes, tömegízlést tükröző divathullám ellene menjen és alternatívát kínáljon hogy egyéniséggé válhass. Amint ez sikerül, vége a rockerségnek.
Mit jelent a vár, kereszt, temető, fekete madarak ?
Semmit !!!
Semmi köze a rocker élethez, csak néhány nyomoronc, -aki ettől képzeli magát nagyon keménynek- csinálják feszkót, fényképezkednek temetőben.
Aztán az olyan ember, aki nincs a témában, ezt veszi észre, mert ez milyen felháborító, meg egyéb. Rányomja a bélyegét az egészer rocker társadalomra. ---> lásd ezt a kérdést
Kedves Szülő!
Nem kell aggódnod, nem lesz semmi baja a Lányodnak. :)
A metálzene érzelmeken alapul, így inkább örülhetsz, hogy a gyerekednek mély érzelemvilága van. :)
Én 14 éves korom óta vagyok black metal-rajongó, mégsem lettem alkoholista, drogfüggő, még csak bulizni sem járok. Tetkóm és testékszerem sincs. :)
Hagyd, hadd öltözzön így, lehet, hogy később kinövi. :) De ha nem, akkor se idegeskedj. :)
26/L
Utolsó válaszoló vagyok, még annyit tennék hozzá, hogy ha esetleg észreveszed, hogy a Lányod agresszívabb, mint eddig, azt csak a kamaszkori hangulatingadozások okozzák. :)
Ez majd elmúlik. :)
26/L
miért kéne aggódnod? kialakult a stílusa, mint ahogy neked is van remélhetőleg egy stílusod
gondolom te se örültél volna hogyha még régebben a szüleid eltiltottak volna mittudomén mondjuk a trapézgatyától, ez ugyanaz
Nem mondom, hogy a rockerek kivétel nélkül angyalok és nincs köztünk pár szemét disznó. De a tapasztalataim szerint ez a kemény, rideg külső egy máz, egy látszat. Ha valaki feketében jár, nem jelenti azt, hogy egy agresszív tömeggyilkos. :) Én is bőrkabátban járok (nyilván nem ilyen hőségben, le is rohadna rólam), fekete ruhákat hordok többségében, hosszú hajam, szakállam van és olyan morcos kinézetem, hogy általában kitérnek előlem az emberek az utcán. Mégis, utoljára kisiskolásként verekedtem, nem drogozok, nem vagyok alkoholista, nem dohányzom, nem akarok láncfűrésszel embereket darabolni. nem vagyok veszélyesebb a külvilágra, mind a nem rocker "átlagember".
F/21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!