Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 15 éves lányt otthon...

Egy 15 éves lányt otthon lehet, , hagyni" egy éjszakára egyedül? Szülők, (vagy akár tinik) véleményét várom.

Figyelt kérdés

Péntek reggel mennének el és szombaton jönnének vissza (azt nem tudom, hogy szombaton mikor, valószínűleg délután vagy este fele).

És amúgy a 15 éves lány én lennék.

2011. máj. 21. 19:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

nekem is ugyan így volt, csak vasárnap mentek és hétfő reggel jöttek(mentem suliba). szerintem simán otthon hagyhatnak, mert már elég nagy vagy.

13/L

2011. máj. 22. 09:39
 12/25 anonim ***** válasza:
Lehet.
2011. máj. 22. 10:04
 13/25 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Szülőként: Igen. Ha eddig nem csinált semmi extra zűröset (pl. telefonáltak hajnalban a rendőrök hogy a detoxban van 13 évesen, mert hulla részegre itta magát egy buliban), hanem csak egy normális átlagos 15 éves, akkor simán.
2011. máj. 22. 12:26
 14/25 anonim ***** válasza:

Engem azt hiszem 14 évesen hagytak először otthon nyáron úgy, csütörtökön mentek, és vasárnap éjjel jöttek. Én is mehettem volna velük, de nem akartam. Legutóbb 16 évesen volt ilyen. Én imádtam, és remélem most nyáron is húznak el. Egész nap enyém a ház, bnőkkel tök jól elvagyunk. Király. Semmi házibulit nem rendeztünk. Bnőm volt, hogy itt aludt nálam, de volt olyan este is, hogy nem. Egyáltalán nem para. De amúgy ez a gyerektől is függ.

L/16

2011. máj. 22. 15:22
 15/25 Lollipop Girl ***** válasza:
Ú ez nekem furcsa engem már ilyen 5-6 évesen egyedül hagytak otthon a húgommal aki 2 évvel fiatalabb sose volt semmi baj.15 évesen már van annyi esze egy gyereknek h olyan őrült nagy hülyeséget ne csináljon.Én tuti engedném h otthon maradj.Élvezd h kaptál egy kis szabadságot.Hívd át a barátnődet vagy valami.15/L
2011. máj. 22. 15:28
 16/25 A kérdező kommentje:

Én élvezném. Szeretek egyedül itthon maradni.

Mármint éjszaka sosem voltam egyedül, csak napközben.

Na mindegy, remélem megengedik. :)

2011. máj. 22. 15:55
 17/25 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
57%

15:28

Mázlitok volt, hogy nem történt semmi. Ekkora gyerekeket semmiképp nem hagynék egyedül, mivel bármikor történhet valami, ami miatt menekülni kell. Nálunk volt már olyan, hogy békésen tévéztünk, majd egyszer csak elment az áram. Persze, mert már lángokban állt a kapcsolószekrényünk. A gyerekek azért örültek a kivonuló tűzoltóknak, legalább volt mit mesélni az oviban.

De az újpesti bolond miatt, aki mielőtt kiugrott a nyolcadikról előtte felgyújtotta a lakást, a felette lakóknak menekülniük kellett. Ismerős lakik ott, ekkora gyerek se folyosóajtót nem tud nyitni, a pániktól meg azt sem tudja merre meneküljön.

Szóval azért a 15 éves és az 5 éves között nagy különbség van...

2011. máj. 22. 21:36
 18/25 anonim ***** válasza:
Lehet. 14 vagyok, múlt héten volt, hogy anyáék péntek reggel elmentek és vasárnap jöttek meg. Persze, volt aki néha megnézte, hogy megvagyok-e még, meg telefonon is beszéltem velük, nem lett semmi bajom. Napközben amúgy is csak pár órát voltam itthon, este kb. egyig gépeztem, hétvégén addig szoktam máskor is, a legnagyobb baj az lett, hogy kimaradt a hétvégi takarítás, meg senki nem ment el bevásárolni. :D Szóval ha normális vagy akkor lehet, de nekem is van olyan ismerősöm, akit jobb, ha nem hagynak felügyelet nélkül...
2011. máj. 22. 21:43
 19/25 A kérdező kommentje:
Takarítás nem fog kimaradni, mert az nálam alap, hogy rend legyen körülöttem, és amúgy éhen sem fogok halni, mert tudok egy két ételt csinálni.
2011. máj. 22. 21:46
 20/25 anonim ***** válasza:

Egy 15 éves lány szerintem már tud vigyázni magára és a lakásra is. :)

Ha én lennék az Anyukád, a lelkedre kötném, hogy ne engedj be senkit a lakásba, hagynék elegendő kaját. :)

26/L

2011. máj. 23. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!