Szüleim miért nem bíznak bennem? Hogyan erősítsem a bizalmukat? (lent)
Kedves Kérdező!
Valahol meg lehet érteni a szüleidet. Még csak 15 éves vagy, vagyis gyerek. Hiba volt 14 évesen lefeküdnöd valakivel, alkoholt inni meg pláne.
Megingott a bizalmuk Benned.
Ezt úgy tudod újra visszaszerezni, hogy teljesen más oldaladról mutatkozol be nekik. Például szerezz jó jegyeket a suliban, segíts otthon a házimunkákban Anyukádnak és ha elengednek valahová, mindig érj haza a megbeszélt időre. Mindent meg kell tenned, hogy ismét megbízzanak Benned.
És bármilyen hihetetlen, elsősorban NEKED kell Őket tisztelned és nem fordítva! Tudom, hogy ezt 15 évesen nehéz elfogadni, de mivel Te cseszted el a dolgokat, csak Te tudod jóvá tenni. Legyél Velük kedves, tisztelettudó, ne flegmáskodj és tedd meg azt, amire kérnek! Ha így cselekszel, előbb-utóbb belátják, hogy igenis változtál és ismét bízni fognak Benned! Ez a minimum azért cserébe, hogy felnevelnek és taníttatnak, biztosítanak számodra lakhatást és ételt!
És nem egy vénlány vagyok, 26 éves leszek. Annak idején én sem értettem hasonló szituba kerülve, hogy miért van ez így.
26/L
Velem ugyanez volt 14 évesen. Anyum teljesen rám szállt. Nem találkozhattam senkivel, nem mehettem sehova, mert hogy "8-os vagyok és itt a központi felvételi nemsokára". Azt hozzá kell tenni, hogy nem érdekelte, hogy csak azért is hoztam haza sorra az ötösöket. El lettem tiltva a géptől is. Azzal, hogy semennyire nem bízott bennem elérte azt, hogy kiszökdöstem, magasról tettem arra mit mondd. Tönkrement a kapcsolatuk apámmal és a mi viszonyunk is annyira megromlott, hogy nem költöztem el vele, inkább apummal maradtam, aki kijelentette, hogy tart annyira komolynak, hogy el tudom dönteni mi az első ( a tanulás vagy a barátok). Mindenhova el lettem engedve és a jegyeim nem romlottak.
Azóta anyum rájött, hogy elszúrta és nagyon jóba vagyunk, Azért még próbálkozik néha beleszólni a dolgaimba de már sokkal lazább mint volt.
Most vele élek és nagyon jól kijövünk egymással. Mindent elmondhatok neki, még ha nem is tetszik neki egy két dolog, akkor is csak elmondja a véleményét és rám bízza.
17/F
hát ehez hasonló velem is történt csak kicsit enyhébben. de egy év eltelt és már mindenhova mehetek csak ne rugjak be.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!