3hós babának át kell már fordulni a hasára? Én lányom forog oldalra, de hasra még nem, és sok helyen olvasom más baba már igen. Akkor én kicsim le van maradva? Mit tehetnék, hogy erősítsem?
nem kell siettetni. elvileg 6 hónaposan már illene tudnia átfordulni, de van aki még ekkor sem tud.
nincs lemaradva.
Az már szép, ha az oldalára fordul. Még ez sem lenne "kötelező".
Ráér még bőven átfordulni. Lehet, hogy neki menni fog már 4 hónaposan, de lehet, hogy csak 6 és fél hónaposan. Nekem a kisfiam elmúlt 6 hónapos, mikor elkezdett forogni, pedig mindent hamarabb csinált, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
Az én fiam 7 hós volt, mikor hasra fordult.... a védőnőm tanácsára tornáztunk sokat, a karját a vállánál magasabbra emeltem, a csípőjét pedig óvatosan húztam magam felé, aztán mikor már "átborult" segítettem a kezét könyöklő-támaszba tenni. Ezt ismételgettük, amíg csak bírta kedvvel. Most már simán megcsinálja magától.
Vannak hozzá hasonlóan lusta babák (most a mászást gyakoroljuk, mert arra se hajlandó) segíteni kell őket. (persze három hónaposan még nem kell erőltetni, nagyon sok ideje van még a babádnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!