Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez ellen mit csináljak?

Ez ellen mit csináljak?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy egy 16 éves lány vagyok.

Általánosban olyan hatodikig volt önbizalmam, nagyon szerettek, egyszerűen amíg "gyerek" voltam, nem törődve semmivel a tanuláson kívül. Aztán onnantól megváltozott valami. Egyre jobban kezdtem magam rondának látni, a környezetemben is volt pár negatív visszajelzés, és visszahúzódó csendes leány lettem..

Új iskolába kerültem, ahol megpróbáltam jófej aranyos kedves lenni, ez mind sikerült. Viszont az önbizalmam a béka popója alatt...Egyszerűen lealacsonyítom magam, nem merek egyes emberekkel beszélni, ha egyedül vagyok nem merek pl egy tanárt megkeresni, stb...egyszerűen nagyon...

És enm tudom, hogy növeljem. A környezetemből nem kapok visszajelzéseket, hogy szép vagyok, stb...Úgy érzem, hogy magamat viszem le, és ez is kihat a dolgokra....Mit tudok tenni? Mert amint megpróbálnám, valami egyből a nullára viszi.

Tudom, vannak olyanok, hogy mondogassam magamba, meg keressem a jót, a jó tulajdonságaimmal tisztában vagyok, de akkor is nulla az önbizalmam.

Kérklek, segítsetek mit tehetnék.

Előre is köszönöm a válaszaitokat. Üdv.

2011. máj. 13. 17:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

hasonló helyzetbe vagyunk

probálj meg arra godolni hogy attol hogy nem te vagy a legmenőbb stb. az emberek ugyanugy szeretnek és nem a külső alapján itélnek

2011. máj. 13. 17:27
 2/4 anonim válasza:
Én is pontosan, szóról szóra ebben a helyzetben vagyok. De nekem mindig azt mondogatják, hogy lehet most a menő csajok kerülnek előtérbe, de majd neked is eljön az időd. Továbbá egyet értek az előttem szólóval. Lehet, hogy kevés ember, de vannak olyanok akik képesek az igazi értékeket észrevenni valakiben. Semmivel sem vagy kevesebb, mint mások, ezt ne felejtsd el. :) 16/L
2011. máj. 13. 22:12
 3/4 anonim ***** válasza:
Előző suliban ahova jártam, volt egy ugyanilyen természetű lány...imádtam, nagyon aranyos kiscsaj... ő eljársz pszichológushoz, de az sem sokat segít neki. Van egy 2 éves kapcsolata, a barátja is imádja és mégis teljesen önbizalomhiányos... magadban kell eldöntened mindent.
2011. máj. 15. 14:30
 4/4 anonim válasza:
ha növelni akarod az önbizalmad az egyszerű.. olyannal kezdd amit biztos megtudsz csinálni..és innen egyre nehezebb feladatokat oldj meg.. vagy egy másik megoldás: szarjál magasról abba hogy ki mit fog gondolni.. ha keményen kimondod bármit is gondolsz akkor nagyon hamar megjön az önbizalmad... szerinte szép lehetsz (így látatlanban) de a kisugárzásod miatt jönnek a negatív vélemények.. amugy tréningezni is lehet magad.. sétálj valamerre és az első embert leszólítod hogy mondjuk x tér vagy utca merre van és később mégegy aztán mégegy és ez könnyebben fog menni mivel ismeretlenek, tehát ha le is égsz nem számít mert nem ismered őket... a végén annyira jól fog menni hogy bárkihez oda mersz majd menni.. és kitartás.. és SOHA DE SOHA ne add fel.. És mindig minden körülmények között add magad. :D hogy egy kis Alekosz ínyencséget is elsüssek.. xD írj ha bejött :) 19/f
2011. máj. 16. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!