Miért ítélnek ennyire "könnyen" az emberek? :O
Általánosságba ...
Nézzük a kamaszokról alkotott véleményeket .
Nagyon sok kamasz van így kb 14 évtől nézve , akik hétvégente isznak stb , cigiznek .
Ahogy nézegettem a válaszokat , nagyon sok felnőtt elég negatív véleményt alkotnak róluk. Rossz emberek lesznek , meg h ha az ö gyerekei lenének ilyen nem lenne .
Kérdem én , hogy miért ?
Én most vagyok 17 éves . 15 éves korom óta szinte rendszerbe járok bulizni , és elég sokat szoktam inni ... rendszeresen dohányzok . és akkor én ezek alapján már rossz ember vagyok ? nem hiszem .
Úhh kik azok és hány évesek akik eddig válaszoltak??
Én nő vagyok és 15 évesen én is jártam bulizni, cigiztem és ittunk is. Buli volt és élveztem. Nem vallottam a fűben fában van orvosság elvét, életemben 3 pasim volt, a 3.a férjem. Őszintén szólva én iszonyú nagyokat buliztam, discoba, koncertre jártam, majd ez olyan 22 évesen kezdett alább hagyni.
Most 30 vagyok, a férjemmel 7 éve normális házasságban élünk, van 2 gyerekünk (1 és 3 évesek), házunk, autóink vannak. Lediplomáztam és jó állasom van, a férjemnek szintén. Akkor olyan borzalmas hogy mertem élni???!
Azóta egyébként leszoktam a dohányzásról és a piálásról is, csak bulikba volt jó poén, de már nem szeretek ilyen helyekre járni.
Ne már hogy ennyire begyepesedettek vagytok...
Kérdező én azt mondom neked hogy élj és bulizz nagyokat, (persze azért a normális kereteken belül), ne akkor jöjj rá, hogy még nem éltél mikor már példás családapa kellene hogy legyél.
Üdv. 30/N
nem vagy rossz ember, csak gyerekes vagy.
tudod egy 14 éves szervezete még javában a fejlődés közepében van, és akkor tönkrevágja magát az alkohollal, és a cigivel. nemcsak felnőtteknek egészségtelen, gyerekeknek méginkább. nem egy 14 évest ismerek, aki 12 éves korától rendszeresen dohányzik, és 155 centi maradt, míg a szülei nem olyan kicsik.
az, hogy "még van 7 évem, hogy felnőtt legyek, és addig semmilyen komolyabb felelősség nem hárul rám, és élveznem kell az életet" nem azt jelenti hogy ihatok, cigizhetek agyba főbe.
a felnőttek nem a beszélgetős táncolgatós bulikat ítélik el, hanem a lerészegedős, hányós, füvezős, sokáig-elmenős bulikat, ahol lányuk cigiszagúan, hányva jön haza, és 1 hónap múlva bejelenti, hogy nem jött meg a menzesze, és hopp, a múltkor nem hasnált a Peti óvszert..o-ó..
ez csak általánosítás, sokak valóban így élnek, de aki bulizik, és egyszerűen jól érzi magát, és nem issza le magát a sárga földig, arra ez nem vonatkozik, mert nem a bulizás van elítélve, hanem a bulizás alatt történő dolgok.
a felnőttek körében 100%-ig okés ez a dolog, csapsz egy-egy görbe estét, mégis kit érdekel? én téged nem ítéllek el, már majdnem felnőtt vagy, azt csinálsz, amit akarsz, az a te dolgod, hogy hosszútávon egészséges-e inni,és cigizni. ez a te magánügyed.
de a 13-16 évesek ivászata nem azért van, mert megkívánják, mint ahogy a felnőttek, és nem azért szívnak cigit, mint amiért a felnőttek teszik. minden egyes pohár alkohol, és minden egyes szál elszívott cigi azt mutatja meg mennyire gyávák, hogy ilyen módon akarnak beilleszkedni. le lehet hurrogni, de ezért van. ezért teszik. "buli van itt az alkohol és a cigi tökre alap, kell a hangulathoz"? gondolják sokan. pedig ezzel minden "gyerek" csak magát eteti, hogy miért csinálja azt. a társaság, ahová tartozik így fogadja el, sőt, így lesz menőbb a körben.
17 éves vagy, sokat szoktál inni a bulikon, és rendszeresen dohányzol.
a bulizással nincs baj, mindenki szokott bulizni.
a cigizésről meg ivásról meg csak annyit mondok hogyha korán kezdted, akkor egyszerűen mások miatt tetted, ha meg most "szoktál rá ezekre" akkor meg OK, ez már a te dolgod, nem foglak kioktatni arról mi az egészséges, mi nem az, ez nem az én reszortom, ha " ki nem sz@rja le ", akkor meg ennyi, okés nekem tökmindegy
nem vagy rossz ember, csak szerintem is naiv vagy.
nem vagyok egy szemüveges okoskodó idióta stréber, aki reggel este tanul nincsenek barátai és egy gáz csaj. nem-nem.
kifejtettem a véleményem, ha már kérdezted, a külsőmről nem szólok, az nem ide tartozik, de foglalkozom magammal, és a divattal is, van, hogy 8-9ig a barátaimmal vagyok, hétköznap, de tanulás után, és nem a tanárok és a szüleim miatt tanulok, hanem saját magam miatt, mert rengeteg elképzelésem van, milyen suliba szeretnék továbbtanulni, egyetem, gimnázium, és jó állást szeretnék.
a fiúkkal is foglalkozom, van, hogy szerelembe esek, de még nem jártam senkivel, de biztos, hogy az elkövetkezendő évek alatt fogok.. nem fogok összejönni egy pasival sem, csak azért, hogy legyen valaki, mindegy ki, csak VALAKI. majd akkor járok valakivel, ha szerelmes vagyok belé, és ő se azért jár velem, hogy legyen valakije. foglalkozom a divattal, olyan vagyok mint bármelyik más normális 13-14 éves.
üdv, 13/L
Én 15 éves lány vagyok,tökéletesen megvagyok mindenféle drog,cigi,pia nélkül és a diszkót is hanyagolom.Ugyanúgy szórakozok,mert elszoktam menni a városba a barátnőkkel nyáron is,meg néha télen is meg mindig.Beszélgetünk..stb.:) Suliba is elvagyunk.Nem kell innom ahhoz,hogy jól ellegyek másokkal.És nyelvet tanulok,mert az érdekel.Mindenki csináljon vmi hasznosat,és az Magyarországnak is jót tenne!Ne csak igyatok,meg várjátok a csodát,hanem tegyetek,hogy jobb is lehessen!
Persze,szidhatjátok Magyarországot,hogy itt semmi sem jó..ha nem tesztek érte ti,akkor a politikusok se fognak sokra menni!Azok is mit tesznek?Ülnek a babérjaikon.
És persze azért tanulok én is nyelvet,hogy később elmehessek innen!De nem azért,mert nem szeretem a hazámat!Mert hazaszeretettel nem tudok megélni!
Én 16 vagyok és nem értem a saját korosztályom! Komoly!
Miért van az hogy a korombeli lányoknak csak a fiúkon jár az eszük meg a bulizáson? És a tanuláson nem... Pedig azzal alapozza meg az életét, akkor lesz jó munkája, a pasik várhatnak. (NEM ROSSZINDULATBÓL ÍROK ILYENEKET)
És nekem kifejezetten furcsa ha valaki nem úgy tölti a hétvégét hogy tanul hanem bulizik.
A cigi pedig szerintem káros szenvedély a nagyapám és a keresztapám cigizik csak és ha egy dohányzó ember elmegy mellettem majd elszédülök a füsttól (tüdőasztmás vagyok szerintem ez nem befolyásol)
Egyszerűen szerintem ez a menő és egy bulinak ha rossz vége van akkor azt a híradó tudósítja és ezért ez a vélemény az ilyen fiatalokról.
Én nem ítélek el senkit. Mindenki magának alakítja az életét csak másnak ne legyen belőle baja.... szerintem (és tényleg nem rosszindulatból írtam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!