Muszáj még mindig verset mondani?
Újra itt az a húsvét tehát mennem kell locsolkodni... Szerintetek muszáj még mindig verset mondani? 15 éves vagyok és szerintem már bőven kinőttem ebből... Minden vers 10 éves korosztálynak van kitalálva, a "vicces"-nek nevezett verset mondani meg szerintem gáz és unalmas is már.Mindenhonnan ugyanazt hallani, mert azt hiszi mindenki ezzel vicces lesz...
Legszívesebben nem mondanék semmit, de ha úgy gondoljátok, hogy szerintetek kellene vers akkor tudnátok írni ide egyet? Tehát ne a nyolc éves korosztálynak valót, de ne is legyen köze a kereszténységhez, tehát ne Jézus feltámadásáról szóljon. És mindenképp legyen rövid! Talán ez a legfontosabb :D
Én is jobban szeretem, ha mondanak verset, akármilyen is. Egyszerűen hozzátartozik a húsvéti hangulathoz.
Ha unod (jogosan) a dedós verseket, keress az interneten olyat, ami tetszik. Van egy csomó elég normális, de kevésbé ismert népi locsolóvers.
Pl. ez szerintem egész jó:
E húsvét ünnepnek második reggelén,
Tudják azt már maguk, mért jöttem ide én.
Hamar hát előmbe, százszorszép leányok
Piros rózsavizem hadd öntözzem rátok!
Aztán nyugodt szívvel innen távozhatok,
Emlékül néhány szép piros tojást kapok.
Rózsavíz a kezembe,
Hadd öntsem a fejedre!
ez elég rövid :D
mond ezt:
Én verset nem tudok, azt mondjanak a kicsik,
és csak azért jöttem, hogy igyak egy kicsit.
Szerintem már nem muszály vers,elég ha megkérded hogy szabad locsolódni?(bár ezt nem is értem miért kérdik,ugy is meglocsolnak xD)
13L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!