Éppen verset írok, ebben érdekelne a véleményetek,
bővebben lent? Igen, bővebben lent (bocsi csak muszáj
volt kérdőjelet is odatenni :D)
Figyelt kérdés
Egy lánynak írnám a verset, és arra gondoltam, hogy úgy sokkal egyedibb lenne hogyha a snassz páros rím helyett keresztrímben írnám a verset (azaz az első sor rímel a harmadikkal, a második a negyedikkel és így tovább).
Nagyon fontos hogy a vers tényleg igazán nagyot üssön, hogy azt a hatást váltsa ki amit szeretnék.
Csak rájöttem hogy keresztrímekkel verset írni valamiért sokkal nehezebb, na és itt jön a lényeg:
Szerintetek megéri szenvednem egy csomót hogy keresztrímes legyen a vers, tényleg nagyobb lesz így az elért hatás, vagy fölösleges ezzel szaroznom?
2010. szept. 11. 18:30
1/5 anonim válasza:
én nagyon szeretem a verseket és a keresztrímes sokkal jobb
2010. szept. 11. 18:34
2/5 anonim válasza:
Nem a rím típusától lesz egy vers ütős, hanem a szavakkal amit használsz, amit kiakarsz fejezni és, hogy milyen érzéseket vált ki az olvasóból, de azért rímeljen is. :)
2010. szept. 11. 18:57
3/5 anonim válasza:
szerintem tök mindegy.jómagam is rengeteg verset írtam már,általában nem szoktam ilyen merev lenni,h ennek most így meg úgy kell lennie,stb...csak jön és kész.bízd magad a fantáziádra és ne aggódj!játssz a szókincseddel,engedd szabadjára az érzéseid : )) hidd el,ha ilyeneken gondolkozol,görcsölsz,akkor sokkal rosszabb lesz a vers is.ne agyalj ilyeneken,csak írj!feltételezem nem magyartanár a csaj,nem áll neki elemezgetni a versedet ; )) sok szerencsét,csak írjál,ne aggódj!ha lazítasz,menni fog! : )) sok sikert : DD
2010. szept. 11. 18:59
4/5 A kérdező kommentje:
Jó persze tudom hogy a szavak is számítanak... :D
Csak tényleg valami egyedit akarok alkotni, nagyon fontos lenne.
Ez ugyanis nem is szerelmi vallomás lesz hanem épp ellenkezőleg, anno nagyon bejött a csaj, de nem jött össze, és ezt most iylen lezárásnak szánom, azt akarom hogy átérezze menynire szar volt nekem amikor elutasított, ezért tényleg tökéletes verset szeretnék írni, azért gondoltam valami extrára :D
Ja és köszi a válaszokat! :)
2010. szept. 11. 19:05
5/5 anonim válasza:
Én még nem érzékeltem akkora különbséget a keresztrím és a páros rím között. Szerintem tök mindegy, de ha neked jobban tetszik, akkor megéri. De vigyázz arra, hogy főleg tiszta rímeket használj és szép egységes legyen a verselés (vagy tudatosan össze-vissza, úgy is lehet szép). Igazából ez szerintem fontosabb, mint hogy kereszt- vagy páros rím-e.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!