Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A naplóírás jót tesz?

A naplóírás jót tesz?

Figyelt kérdés
Én kb. 16 éves koromig írtam naplót, nagyon szerettem, minden problémámat leírhattam, az összes tinédzserkori balhét pl a szüleimmel. Sokan mondták viszont, hogy csak elfojtja az érzelmeket, és, hogy meg kell tanulni kimondani őket. Mi a jobb, ha ír naplót egy gyerek, vagy ha nem?
2011. ápr. 20. 21:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem a napló irás azért nem jó, mert az ember olyat is leir, amit ki soha nem mondana. És ha valaki beleolvas, nagyon gáz, pláne ha róla szól és sértő. Én nem ajánlom.
2011. ápr. 20. 22:00
 2/14 A kérdező kommentje:
Nekem sem olvasott bele soha senki. Ez olyasmi, mint a "levéltitok". Nem arra gondolok igazából, hogy mi lesz ha valaki megtalálja, hanem az írás hatásaira..
2011. ápr. 20. 22:17
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó dolog.

Én 15 vagyok és megtaláltam azt a naplómat amit 12-13-14 évesen írtam és nagyon jó visszaolvasni.Én nagyon régóta vezettem naplót,volt mikor szüneteltem,de végülis végig írtam és most is.Ha majd lesz gyerekem akkor szerintem sokat fog nekem segíteni ez a napló írás,mert nem butaságok vannak benne,hanem olyan dolgok,hogy,hogy lehetne megoldani stb.

Szerintem egyálltalán nem hülyeség és ugyan úgy kitudom mondani a számon azt ami a naplómba van,de ami a naplómban van nem kell kimondanom,mert a lényeg,hogy az ÉN TITKOM!

Az meg ha valaki beleolvas,hát,nekem soha-senki nem olvasott bele,mert mind lakatos volt,meg egy ideig "menő" volt a látatatlan toll is.. :D

2011. ápr. 20. 22:24
 4/14 anonim ***** válasza:

Én gépen írok naplót, word dokiba, és lejelszavazom. Tudom, ez sokkal személytelenebb így, és nem biztos, hogy vissza is tudom olvasni majd egyszer, de ha füzetbe írnám, nagyon félnék, hogy valaki beleolvas.

14/L

2011. ápr. 21. 08:19
 5/14 anonim válasza:
Szerintem jó dolog a naplóírás, mert ha már öreg leszel, az emlékeidet fel fogod idézni az olvasásával. Főleg, ha jó dolgok vannak benne. Nagyon jó visszaemlékezni a régi dolgokra. Mi az, hogy "elfojtja az érzelmeket"? Nem igaz, inkább majd előhozza az érzelmeket sok-sok év múlva. Ha úgy érzed, hogy naplót kell írnod továbbra is, akkor tedd meg.
2011. ápr. 21. 08:58
 6/14 anonim ***** válasza:
Nalót írni jó. Épp az benne a legjobb, hogy szabadon kiereszthetsz magadból mindent, így nem folytódik el semmi. Visszaolvasva sok mindenre rájöhetsz, és megnyugtat.
2011. ápr. 21. 13:52
 7/14 anonim ***** válasza:
*p
2011. ápr. 21. 13:54
 8/14 anonim ***** válasza:
én írtam naplót 11 éves koromtól 13 éves koromig. de abba hagytam,mert rájöttem, hogy anyám rendszeresen olvassa. nagyon kiakadtam... főleg mert mindent leírtam benne szóról szóra. egy hétig nem szóltam hozzá :D de amúgy szerintem jó dolog naplót írni(főleg ha nem olvassa el mindenki), mert ki tudom benne írni az érzéseimet.
2011. ápr. 21. 14:46
 9/14 anonim ***** válasza:
08:19 hogy lehet lejelszavazni?
2011. ápr. 21. 14:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Ugyan nem az vagyok akitől kérdezted ,de egy időben én is így csináltam,utánna megbántam és visszatértem a naplóoz :D

Amúgy vagy mikor mented (mentés másképp) ott van,hogy eszközök-rámész-biztonsági beállítások..-és akkor innen már menni fog.

VAGY:

megnyitod a wordot- eszközök (felül)- beállítások- és kikeresed a biztonsági beállításokat.

ennyi :D

2011. ápr. 21. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!