Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért kapnak egyes kamaszok...

Miért kapnak egyes kamaszok PÉNZT a jó jegyért?

Figyelt kérdés

Ezt soha se értettem.

Ha 5-st kapok azt mondják,ügyes vagyok és nem egy 200 ft-ost kapok.. vagy teljesen mindegy az összeg.

Tényleg vannak olyan fiatalok akik a szüleiktől elfogadják a pénzt és azért tanulnak 1-1 dolgozatra,hogy pénzt kapjanak?!

Osztályomban is van sok ilyen (teszem hozzá nem mindegyik jó tanulú,de van köztük az is)..

Én megértem a szülőket,hogy ösztönözn próbálják a gyereket,de MIÉRT így?

A bizonyítvány kiosztása után elmegyek a szüleimmel moziba vagy fagyizni.De nem leptopot meg 100ezer forintos kutyát kapok.Nem állunk rosszul anyagilag nem irigy vagyok,mert ha kérek valamit akkor álltalában megkapom,de ez sok mindentől függ ne menjünk bele..

Ti kaptok pénz azért,mert tanultok??De hisz fizetik nektek az iskolát,ruhát magyarul mindent és még azért is kaptok pénzt,mert kaptok egy jó jegyet?? :O

2011. ápr. 18. 16:43
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

ha én jó jegyet kaptam 500 ft ha rosszat akkor 500 forint vissza a szülő zsebébe (:

szerintem ez elég jó rendszer,mert így nem halasztom el a tanulást mondván hogy kit érdekel egy rossz jegy!

ezért jó például (:

2011. ápr. 21. 10:59
 42/47 A kérdező kommentje:
értem köszönöm,nem mondom,hogy nem jó módszer,de nem tudom,szerintem nekem csak azért furcsa és érdekes dolog,mert nemrég hallottam erről és nem is tudtam,hogy vannak olyanok akik pénzt kapnak,hogy tanuljanak :)
2011. ápr. 21. 12:36
 43/47 anonim ***** válasza:
ok (:
2011. ápr. 21. 13:25
 44/47 :) :) :) ***** válasza:
7%

pff..hát akkor én már jócskán "gazdag" lennék xD(nem nagy képüségből,csak azért irom,mert jó tanuló vagyok)És még SOHA nem kaptam pénzt egy jó jegyért se.Nem azért kell tanulni hogy "kifoszd" a szüleidet,hanem hogy okos légy és később te magad szerezz pénzt.Nállunk nincs ilyen,legalábbis én még nem láttam/hallottam róla.Mert ha ezt megszokja később már mindenért pénzt fog követelni,még a legegyszerübb dolgokért is,pl:felmosogatott,vagy kivitte a szemetet,stb.Én biztos nem fogok pénzt a dni jegyekért a gyerekemnek,hanem inkább tanulok vele,és segitem őt hogy jobb jegyei legyenek.:)És valószinüleg akik az irják,hogy "nincs jobb dolgod?","neked ez fáj? kis elkényeztetett kölykök akik azt se tudják mennyi 2x2,de anyuci meg apuci mindent megvesz nekik amit csak lehet,és ha kapnak egy jó jegyet ez a szülőknek nagyon nagy "boldogság" ezért pénzt adnak nekik:)

13L

2011. ápr. 21. 16:30
 45/47 anonim ***** válasza:

"kedves" előző.

én nem kifosztom a szüleimet,ők találták ki,csak hogy tudd...

r.c...

2011. ápr. 21. 16:48
 46/47 Darcy01 ***** válasza:
51%

Én mindig nagyon jó tanuló voltam, a szüleim nem jutalmaztak pénzzel emiatt. Ennek ellenére mindenem megvolt, nem szenvedtem hiányt semmiben. A tanulás az egy külön dolog volt, nálunk soha nem került összefüggésbe a "jutalmakkal". És szerintem ez így van jól. Az ember saját maga miatt tanuljon, ne a tanár miatt, ne a szülők miatt.

Kicsit korábban, egy jó hosszú hozzászólásban azt írta egy tanárnő, hogy szerencsések azok a szülők, akiknek a gyerekében ez tudatosul(az önmagunkért tanulunk dolog). Én ezzel nem értek egyet!!!Senki nem születik így, ezt meg kell tanítani a gyereknek!!!

24 éves vagyok, most fejezem be az egyetemet. Máig emlékszem egy momentumra kiskoromból, ami a témához kapcsolódik: a lakóhelyünkhöz közel van egy vasúti átjáró, sokszor jártunk arrafelé. Régebben egy bakterház volt mellette, a bakter kézzel tekergette a sorompót. Én el sem tudtam akkor képzelni (7-8 éves lehettem), hogy este ki állítgatja azt:-) És apa mondta, hogy hát a bakter éjszaka is dolgozik. És még azt mondta ekkor, ha nem tanulok jól, akkor jöhetek dolgozni a bakterházba:-) Na ez valamiért nagyon megmaradt bennem, és mindig mosolyogva emlékszem rá vissza:-)

A bakterházat azóta már rég lebontották, szóval már nem mehetek oda dolgozni:-)

2011. ápr. 21. 21:08
 47/47 anonim ***** válasza:

Én vagyok a tanárnő. Kedves utolsó, hidd el, ez nem megtanítható. Az egyik kedves ismerősömnek szintén 3 gyermeke van, ebből egy kitűnő tanuló, aki mindig mondja, hogy magáért tanul és szeretné vinni valamire az életben.Minden év végén könyvjutalmat kap a bizonyítványáért az igazgatótól és oklevelet. A másik két gyerek rosszul tanul, sőt az egyikük majdhogynem megbukott két éve. Hidd el, mind a hármat ugyanúgy nevelik a szüleik.

Mi, többgyerekes nagycsaládosok, nagyon jól tudjuk, hogy minden gyermek más egy családon belül is.

Az egyik utánam válaszoló kislány írta, hogy együtt kell tanulni a gyerekkel. Talán nem figyelte eléggé a hozzászólásomat, hogy éveken át tanultam vele együtt minden nap! 5 éven át!

A második gyermekem sokkal fogékonyabb a tudásra, minden érdekli és nagyon sokat kell neki magyarázni, szeptemberben kezdi az iskolát. Már most több mindent tud és értelmesebb mint az elsőszülöttünk. Biztos vagyok benne, hogy mellette nem kell ott lenni éjszakáig, hogy elmagyarázzam századszorra is a példa megoldását.

Szerintem nincs olyan szülő aki ne mondaná és ne mondta volna el a gyerekének a "tanulj, különben kukás leszel" szöveget! Persze nem ilyen egyszerűen és nem ennyire durván, de ezen már milliószor túl vagyunk mi is. Tehát a bakterház az én lányomat nem érintette mélyen.

2011. ápr. 25. 17:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.