Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért kapnak egyes kamaszok...

Miért kapnak egyes kamaszok PÉNZT a jó jegyért?

Figyelt kérdés

Ezt soha se értettem.

Ha 5-st kapok azt mondják,ügyes vagyok és nem egy 200 ft-ost kapok.. vagy teljesen mindegy az összeg.

Tényleg vannak olyan fiatalok akik a szüleiktől elfogadják a pénzt és azért tanulnak 1-1 dolgozatra,hogy pénzt kapjanak?!

Osztályomban is van sok ilyen (teszem hozzá nem mindegyik jó tanulú,de van köztük az is)..

Én megértem a szülőket,hogy ösztönözn próbálják a gyereket,de MIÉRT így?

A bizonyítvány kiosztása után elmegyek a szüleimmel moziba vagy fagyizni.De nem leptopot meg 100ezer forintos kutyát kapok.Nem állunk rosszul anyagilag nem irigy vagyok,mert ha kérek valamit akkor álltalában megkapom,de ez sok mindentől függ ne menjünk bele..

Ti kaptok pénz azért,mert tanultok??De hisz fizetik nektek az iskolát,ruhát magyarul mindent és még azért is kaptok pénzt,mert kaptok egy jó jegyet?? :O

2011. ápr. 18. 16:43
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
39%
Azért fizetik az iskolai cuccokat, mert az iskolakötelező és a gyerekeknek meg nincsen pénzük arra, hogy ezt megvegyék, vagy legalábbis nem erre akarják költeni. A pénzzel meg nem tudom mi a bajod. Szerintem az iskolának kéne fizetniük nekünk, mert a tanárok mindig azt mondják, hogy: „Ez a ti munkahelyetek!”. Elrabolják a szabadságunk ingyen tiszta rabszolgamunka és semmi hasznosat se tanulunk. Maximum a nyelvtan meg a matek néha jól jön. De nagyon-nagyon ritkán. A szülők csak rendesek hogy adnak az iskola helyett! Fölösleges tantárgyakkal húzzák az időnk, mert nekem nem az a bajom csak akkor ne fizessenek, de legyen szakkörbe. Hogy amit ti a szüleiddel úgy gondoltok, azokra az órákra gyere be. A testnevelésen is folyton jó sokat futtatnak, versenyszerűen ahol az embert elkapja a versenyszellem a sok gyerek miatt azt azzal is csak belerondítanak az edzésmunkámba. Amúgy meg, ha csak szakkörszerűen lenne, én akármilyen nyelvoktatásra bejárnék, mert az NEKEM fontos. De másnak meg nem biztos, mert az emberek nagy része Magyarországon él és nem kell neki idegen nyelvtudás. Mondjuk a nyelvtannak meg a mateknak a FONTOSABB része, mert annak is van, sőt a nagy része a tananyagnak felesleges azokat lehetne kötelezőbe. És akkor csak egy heti napon kéne bejönni és mivel szelektálnák, eme két tantárgyat elég lenne csak 2-2 nyelvtan és matek. És akkor csak mondjuk hétfőkötelező négy óra ahol 2 matek 2 nyelvtan a többi napon szakkörök arra meg eldöntenék az emberek, hogy bejárnak vagy nem. Ezt hatodikos órák szerint mondom. Még talán a jövőben bejöhet, mondjuk egy fizika vagy kémia, amiből lehet, fontosat tanulunk, nem tudom, de a földrajz és a biológia tuti fölösleges lesz. Mert azt már összeszűkítve nagyjából tanuljuk. Régen is ugyan így (alsóba).
2011. ápr. 18. 17:15
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

de azon senki nincs kiakadva, hogy a rossz jegyér büntetés jár...!

ha a rosszér büntetés, a jóér jutalom jár. ez logikus b@sszameg

2011. ápr. 18. 17:49
 13/47 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ez az egyik legjobb módszer amivel a gyereket buzdítani lehet a tanulásra. Nem hiszem hogy ezzel olyan nagy gond lenne. Akkor tökéletes ez a módszer ha a gyerek csak akkor kap pénzt ha jó jegyet hoz, ha pedig rosszat akkor az osztályzatnak megfelelően vonnak le pénzt így az is előfordulhat hogy a gyerek mínuszba kerül. Ezt egy lapon szépen lehet vezetni. Szerintem ez tökéletesen tükrözi a mai dolgozó világot. A pénzért meg kell dolgozni és ez megtanítja erre a gyerekeket. Persze túlzásokba esni nem kell. Pl egy laptopot csak úgy kap ha a jegyeimből összespórolt pénzt abba fekteti.

Egyébként egy kutya kb. 100ezer forintnál kezdődik szóval ez az arány nem számít "luxusnak" ebben a témában. :)

2011. ápr. 18. 18:38
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

1 ha el akarok menni a barátaimmal kajálni, vagy csak moziba szórakozni, és a szüleim ezt nem tudják megengedni hogy csak úgy odaadják, és zsp-t se tudnak olyan mennyiséget adni, akkor ez egy nagyon jó mód arra hogy a gyerek gyűjtögessen, és megtanuljon bánni a pénzével.

2 ha a rossz jegyér lebäszást kapunk akkor kapjunk már a jó jegyért is valamit necsak azt hogy hát ez természetes-.-"

3.ez neked miért fáj? Okos a gyerek, hogy ígyis több pénzre tud szert tenni és jobb lesz az élete bakker, attól még hogy neked ilyen beszűkült régimódi látásköröd van attólmég nem mi vagyunk a rosszak

első válaszolónak

rohädjál már meg, attólmég hogy te a vidéki putriban csak azt hallod hogy ebben meg abban a diszkóban mi történt abból nem kell általánosítani te idióta-.-"

14/f

2011. ápr. 18. 18:47
 15/47 anonim ***** válasza:
100%

(előző vagyok)

amúgy igen, kapok pénzt a tanulásért, de CSAK az ötösért, egyes kettesért 500 forintot elvesz tőlem az anyám, és intő,figyelmeztető stb ért 2-3 ezerig elvesz, de verseny dicséret stb ugyanúgy kapok egy nagyobb értéket.

Volt hogy 10 ezer minuszba voltam sokáig, de például múlthónapba kerestem 8 ezer forintot

az iskolát nemfizetik, mert államilag támogatott vagyok mellesleg igenis fizetik mert kötelező, ruhát fizetik de csak részben stb... szal nemúgymegyámez mint ahogy te gondolod...

2011. ápr. 18. 18:49
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

én a jegyeimért kapok pénzt. nekem ez a zsebpénzem. évekig nem is volt olyan hogy havonta kaptam csak idén mert a szüleim válnak és anyu inkább havi zsebpénzt ad de aputól továbbra is csak a jegyeimért kapok pénzt. Te kapsz zsebpénzt? mert ha igen akkor nem értem hogy miért baj az hogy mások meg így kapják? de ha tudni szeretnéd nálunk a családban sosem volt ösztönző a pénz hogy többet tanuljunk. ameddig a szüleink eggyütt éltek nem is volt probléma mert mindig tudtak ruhát venni ha kellett. de most már kéne csak ha nagyon megfeszülök akkor se megy 4-esnél jobbra. de ez már másik probléma :)

16/L

2011. ápr. 18. 18:51
 17/47 A kérdező kommentje:

"3.ez neked miért fáj? Okos a gyerek, hogy ígyis több pénzre tud szert tenni és jobb lesz az élete bakker, attól még hogy neked ilyen beszűkült régimódi látásköröd van attólmég nem mi vagyunk a rosszak"

Miért is lennék beszűkült régimódi?És hol írtam,hogy nekem fáj.És attól nem leszel okosabb,hogy pénzt kapsz..

Egyébként is mi az,hogy ha leszídnak a rossz jegyért akkor pénzt kapj a jó jegyért?

Jó nyílván itt is írtatok olyat ami érthető,de akkor sem értem miért kéne fizetni a SZÜLEIDNEK azért,hogy tanulj?

Engem soha nem szídtak le ha rossz jegyet vittem haza,de nem is gyakran fordult elő.

Biztos van olyan gyerek akit csak így lehet a tanulásra rávenni,de szerintem ott már elég nagy gáz van.

Szintúgy nem értem,hogy miért én vagyok a prűd??

Ja és igen roppant módón ráérek ilyenekkel foglalkozni,mert bent "döglődök" a kórházban és egy ideig még itt fogok..szóval jobb dolgom sincs mit ilyeneket gondolkodni.Bár nem kéne,de mindegy :)

Köszönöm a válaszokat,pár választ nagyon érdekesnek találtam :D

2011. ápr. 18. 19:01
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején kaptam pénzt (akkor még 20-50ft-ig) a négyes ötösért. A hármasért nem járt semmi, a kettes, egyesnél meg nekem kellett fizetnem. És igenis jó módszer. Ez volt a "fizetésem" külön zsebpénzt soha nem kaptam. Ha kellett fagyira vagy mozira, akkor bizony spórolnom kellett. És persze tanulnom. Úgyhogy megérte. És jó módszer szerintem.

33/N kétgyermekes anyuka

2011. ápr. 18. 20:08
 19/47 anonim ***** válasza:
63%

18:49 vagyok

ember, attólmég hogy anyámék megtoldanak egy kis pénzzel a jó jegyért, ugyanis logikus hogy rosszért szidnak jóért kapjak valamit, ezt leszámítva én ugyanúgy tanulok ezerrel, basszus orovosira akarok menni szerinted csak azért tanulok mert pénzt kapok érte? hát nagyonnem-.-"

2011. ápr. 18. 20:15
 20/47 A kérdező kommentje:

Ahot képest,hogy orvsoira akarsz menni..Na mindegy,inkább nem mondok rá semmit.

Engem nem vesztegetnek meg olyannal,hogy ha nem tanulok nem mehetek ide oda nem kapok pént stb. Kicsinek belémverték,hogy magamnak tanulok és,hogy ők ,hogy és honnan jutottak el oda ahol most vannak,nekem ez tökéletes példa.

2011. ápr. 18. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!