Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért kapnak egyes kamaszok...

Miért kapnak egyes kamaszok PÉNZT a jó jegyért?

Figyelt kérdés

Ezt soha se értettem.

Ha 5-st kapok azt mondják,ügyes vagyok és nem egy 200 ft-ost kapok.. vagy teljesen mindegy az összeg.

Tényleg vannak olyan fiatalok akik a szüleiktől elfogadják a pénzt és azért tanulnak 1-1 dolgozatra,hogy pénzt kapjanak?!

Osztályomban is van sok ilyen (teszem hozzá nem mindegyik jó tanulú,de van köztük az is)..

Én megértem a szülőket,hogy ösztönözn próbálják a gyereket,de MIÉRT így?

A bizonyítvány kiosztása után elmegyek a szüleimmel moziba vagy fagyizni.De nem leptopot meg 100ezer forintos kutyát kapok.Nem állunk rosszul anyagilag nem irigy vagyok,mert ha kérek valamit akkor álltalában megkapom,de ez sok mindentől függ ne menjünk bele..

Ti kaptok pénz azért,mert tanultok??De hisz fizetik nektek az iskolát,ruhát magyarul mindent és még azért is kaptok pénzt,mert kaptok egy jó jegyet?? :O

2011. ápr. 18. 16:43
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
20%
igen, ez a kérdés engem is foglalkoztat kb. elsős korom óta, de az illetékesektől sajnos nem fogjuk itt megkapni a választ, ilyenek nem járnak gyakorikérdésekre, úgy vettem észre :D. egyébként megfigyeltem, hogy ez kisvárosban jellemző, például pesten ilyenről soha nem hallottam. parasztok, na... ez pont ugyanaz a társadalmi réteg, akiknél hatalmas buli van általános iskolai ballagás után, mert ez a nagy esemény: a gyerek el tudta végezni a nyóc elemit.
2011. ápr. 18. 16:46
 2/47 anonim ***** válasza:
73%

1, ez miért zavar? Néha nekem is adnak ilyenért pénzt, de nem mindig.

2, laptop

3, Mert Pest a világ közepe, aki falun lakik az paraszt, műveletlen, senkiházi?? Menny a p*csába....Mellesleg Pécsen lakom, szal nem egy kis városban, bár neked aztán mind1, gondolom, 1,5 millió lakos alatt már csak porfészek lehet valami( ez az első válaszolónak ment)

2011. ápr. 18. 16:54
 3/47 anonim ***** válasza:
67%
in ismerek olyatm aki ha nagy ritkán 5öst kap, akkor 2000-3000 ezer a jutalom.én nem kapok a dicséreten kívül semmit.nekem az is elég, hogy a szüleim (is)büszkék rám, ez jó érzés.szerintem nem a pénz miatt kell tanulni.
2011. ápr. 18. 16:54
 4/47 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem ennek semmi köze ahhoz ki hol lakik(Pesten is van ilyen)
2011. ápr. 18. 17:01
 5/47 anonim ***** válasza:
69%
Én azt hiszem első vagy második osztályban döntöttem el,hogy nem kell pénz azért mert jól tanulok. Ez is úgy történt,hogy anyám mindig akart adni 50 forintot,ha kaptam egy ötöst (ezt ugye alsóban nem nehéz),de én megmondtam neki,hogy nem neki tanulok,hanem magamnak... Nah,azóta egy fityinget nem kapok semmilyen tanulmányi eredményemért... Ami csak azért rossz,hogy a reggeli pénzért mindig kunyerálnom kell tőle,de amúgy nem zavar.
2011. ápr. 18. 17:01
 6/47 anonim ***** válasza:
76%
Felvidéken élek.Nálunk az 1 a legjobb,5 a legrosszabb jegy. Általános iskolában (mikor még korona volt nálunk; 1€=30,126Sk) úgy voltunk megegyezve anyukámmal,hogy 1-ért 10Sk (korona)járt,2-ért semmi,3-ért nekem kellett adnom 10Sk-t,4-ért 20Sk-t kellett adnom,5-ért 30-at.Én sosem kaptam zsebpénzt,ezért ha nagyon szerettem volna valamit venni,amit anyuék nem vettek meg,jól kellett tanulnom,hogy legyen pénzem. Gimnáziumban szerencsére felbomlott ez a rendszer(mert már minden pénzemet odaadtam volna anyáéknak),de már pénzt sem kapok a jó jegyért. Ezt a módszert,amin én nőttem fel,jónak tartom,mert így legalább megtanulja a gyerek,hogy a pénzért küzdeni kell és ezáltal jobban fogja becsülni.
2011. ápr. 18. 17:03
 7/47 anonim ***** válasza:
72%

én okos családból származom, mindenki diplomás (mérnök, gyógyszerész, nagydoktori művészettörténetből stb.), én csak a rossz jegyekért kaptam a leb@szást, a jókért semmit, mert az evidens volt.

viszont ha belegondolunk azért alapvetően a pénzért tanulunk. a majdni jó állásért, biztos megélhetésért. csak legfejebb ez akkor még nem kristályosodik ki bennünk. ezek a szülők, meg ezt egyértelművé teszik. nem feltétlenül olyan rossz dolog ez.

nem érzem semmivel sem jobbnak vagy rosszabnak, mint amikor a szülő azt mondja, hogy a zsebpénzed egy része abból áll össze, hogy itthon segítesz. pl. mosogatsz, kiviszed a szemetet stb.

2011. ápr. 18. 17:05
 8/47 anonim ***** válasza:
77%

Én mindig saját magam miatt tanultam, meg azért, hogy a szüleimnek örömet szerezzek a jó jegyekkel. Pénzt nem kaptam soha, nálunk alap volt, hogy mindenki a jó jegyre törekszik, mindenféle jutalom nélkül is. Viszont a rosszabb osztályzatokért sem kaptam büntetést vagy leszidást, sőt, ha nagyon el voltam kenődve egy 1-es vagy 2-es miatt, még a szüleim vigasztaltak, hogy nem gond, majd kijavítod...

Osztálytársaimnál sem volt jellemző a pénzzel jutalmazás, pedig kisvárosban nőttem fel. Ennek a témának semmi köze a vidékhez vagy a fővároshoz, teljesen független ettől.

2011. ápr. 18. 17:06
 9/47 anonim ***** válasza:
74%
Én először a főiskolán kaptam pénzt a jó jegyért (ösztöndíjat) :)
2011. ápr. 18. 17:08
 10/47 anonim ***** válasza:
55%

én kapok 1 500-ast 5-ösért. (de amúgy elég rossz tanuló vagyok, szóval nem sokszor)

csak ha akarok valamit, akkor nem az anyám veszi meg nekem (pl suliba kaja, pia, ruhák, buszbérlet...könyveket tesómtol kapom, 1 évvel van felettem.)

2011. ápr. 18. 17:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!