Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, mit szólnátok hozzá,...

Szülők, mit szólnátok hozzá, ha a 16 éves lányotok ezzel állna elő? Érvetek, ellenérvetek?

Figyelt kérdés

Nos, az anyagi helyzetünk elég roszz. Konkrétan van egy pulcsim, ami nem az a téli, vastag és tudom hordani most is, de időnként ki kell mosni. 2 hete kitettem a szennyestartóba, de csak ma lett kimosva, mert azt mossunk mindig ami sok van ( világos, színes, sötét, fehérneműk, farmerok külön mosva). Persze sötét, pulcsi nem nem volt sok eddig, mert rajtam kívül midnenkinek van 4-5. De nincs pénzünk venni másikat, ahogyan mást sem. Ma már sírtam is emiatt, mert elegem van az egészből és ez nem hiszti. Tavaly sok mindent megvettem magamnak (kozmetikum, topánka, ruha), amit nem fizettek ki anyumék és így most már nincs pénzem. Azt sem tudom, nővéremnek mit veszek a szülinapjára, mert alig van pénzem:(

Már korábban elhatároztam, hogy elmegyek nyáron dolgozni.

Apám mindig azt mondja, hogy normális munkát úgyse kapok, a tescoba meg nem mennék el árufeltöltőnek!

Ennyit nem néz ki belőlem.

Pedig most elhatároztam, hogy ha jobb lehetőség nem lesz, akkor elmegyek tescoba vagy máshova árufeltőnek. Oké, meg fognak alázni, mert nagyon sok olyan dolog van ott, ami már megalázás, de legalább lesz pénzem és tudok magamnak venni 1-2 dolgot!

Mit szólnátok ehhez? Elengednétek a lányotokat akár a tescoba dologzni?

2011. ápr. 8. 19:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
ne haragudj,nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni.Azt kérném,hogy írj priviben,mert németországban élek,ha megírod a méreteid,és hogy mire van szükséged,szívesen küldök neked egy csomagocskát.Csak azért,mert én is így nőttem fel,hogy nem volt sok ruhám,szép dolgaim,megértelek teljesen.Segíteni szeretnék ha engeded
2011. ápr. 8. 20:25
 12/22 anonim ***** válasza:

Vásárolj turkálóba! komoly márkás cuccokat veszek ott (lacoste, lonsdale, adidas, nike stb...) a sznob munkatársaim meg csak néznek, és kérdezik, hogy mennyi vóóóót??? mondom 15ezer :D holott a turkálóbol kb 5ezer forintból kompletten felöltözök. jó mongyuk nadrágot ott nem szoktam venni, csak pólót, pulcsit, de mondom, hogy nagyon jó cuccokat találni ott.

amúgy 16éves korodban, igen el mehetsz diákmunkára. én 16éves korom óta dolgozok, rendes bejelentett munkahelyeken, mivel akkor még 16éves korig volt kötelező az iskola... én 16évesen abbahagytam és elkezdtem melózni. lapátoltam aszfaltot, voltam vasműbe, molba, napszámoztam.... csináltam én már minden csicska munkát, de nagyon büszke vagyok rám, hogy mindent amim van önerőből hoztam össze, kemény munkával, úgy, hogy gyerek fejjel kezdtem!

2011. ápr. 8. 20:31
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó, aranyos vagy(:

A ruhákkal nincs gond, mert van bőven. Barátnőimmel szoktunk cserélgetni, hogy amit már nem hordunk és tetszik a másiknak odaadjuk, meg nővéremtől, néha anyumtól is örökölök ruhát. Ez a pulcsi csak egy pl. volt.

Kicsit kellemetlen, hogy pl. nem tudtam tampont venni, mert kevés a pénzünk (elfogyott itthon a normál, nekeem pedig a super nagy). Eddig 3-5.-e között jött a fizetése a szüleimnek, most csak 10.-e körül és ezt bizony minden hónapban megérezzük.

Igazából elfogadtam, hogy ez van és nem zavar annyira, meg nem is vágyom fényűző életmódra, csak azért jó lenne, ha hónap végén is lenne elég pénzünk. Hozzáteszem azért nincs olyan sok pénzünk, mert a szüleim mindig több lábon álltak és különböző célokra havi x összeget félretesznek (pl. lakáselőtakarékossági szerződés jelenleg 3 van, ami havi 20-20 ezer forint. azegyik ilyen szerződés összegéből tudjuk majd most felújítani a lakást).

2011. ápr. 8. 20:34
 14/22 anonim ***** válasza:

hát, ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni :(

én azért kezdtem el dolgozni, egyrészt mer mi is szegények voltunk nagyon, másrészt olyan környéken laktam(lakom) ahol az emberek nagy %a bűnből él, és börtönbe végzi, és én nem akartam ilyen sorsra jutni.

2011. ápr. 8. 20:41
 15/22 anonim ***** válasza:
18 év alatt nem dolgozhatsz ilyen helyeken..DE diákmunkával foglalkozó cégek, oldalak felkeresésével találhatsz magadnak való munkát.. pl. bébiszitterkedés, újságkihordás, szórólaposztogatás... ha jó vagy egy bizonyos tantárgyból korrepetálhatod a kisebbeket pénzért, a szüleik belegyezésével.
2011. ápr. 8. 21:46
 16/22 anonim ***** válasza:

Semmi megalázó nincs abban hogy Tescoban dolgozol és polcot pakolsz. Mi abban a megalázó? Én diákként dm-ben dolgoztam 2,5 évet. most már 1,5 éve főállásban csinálom.

Ha szeretném pénzt keresni érdemes elvállalni.

22F

2011. ápr. 8. 22:04
 17/22 anonim ***** válasza:
SZia! Én 16 évesen dolgoztam a tescoba diákmunkásként. Egyáltalán nem volt megalázó és semmi ilyesmit nem csináltak, hogy cigi meg tampon számolgatás... Elég jól fizettek és akkor mentem, amikor akartam(tudtam). Mondjuk én suli mellett csináltam, mert nagyon kellet a pénz, sajnos 90 ezerből éltünk 4-en! Az nem elég túl sok mindenre... 15 évesen a McDonalds-ba dolgoztam nyáron. Amikor betöltöttem a 18-at az Auchanba dolgoztam pénztárosként... Szóval én elengedném a gyerekem diákmunkára a nyáron.
2011. ápr. 9. 01:42
 18/22 anonim ***** válasza:
persze hogy engedném nem szégyen a munka az a szégyen hogy egész nyáron n a gép előtt ul. ha meg nincs pénz még jól is jön
2011. ápr. 9. 09:52
 19/22 anonim ***** válasza:
"Menj kislányom,te akartad..én mondtam,hogy megaláznak,te is tudtad.Teremtsd meg magadnak,amit akarsz!"
2011. ápr. 9. 11:11
 20/22 kaaaa válasza:
0%
Menj külföldre lotyónak! Tutira lesz lóvéd! :D
2011. ápr. 9. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!