Miért tudja ennyire felcseszni az agyamat? (kicsit hosszú! )
6.-os vagyok,és van egy osztálytársam,akik eléggé gazdagok.Van külön takarítónőjük,3 kocsijuk,legújabb technikai cuccok(TV,számítógép stb.).Na,és olyanokat csinálnak(a családjával),hogy például iskola időben(!!!) muszály nyaralni egy hetet Jordániában,mert nyáron nem tudtak elmenni.És ami még durva,hogy ő kitalálta,hogy még kivesz 1 hét szabadságot!Meg nemrég síelni is elmentek,szintén suli időben.És a videójátékokat mindig csak boltban veszi,nem akarja letölteni,mert az "veszélyes a gépre".Én egy csomó játékot netről szedek le azt még él a gépem.A lényeg,hogy ezen néha annyira felcseszem az agyam,hogy ő ide-oda megy,van 3 autójuk,nem kell takarítaniuk,a többi átlagember meg megdöglik a munkában!Miért idegesít ez engem ennyire?Valaki mondja meg légyszíves!
12/F
Most kérkedik vele meg nagyképűsködik? Akkor küldd el a fenébe, és ne is foglalkozz vele tovább. Ha pedig nem, teljesen normálisan viselkedik, akkor veled van a baj. Welcome to the real world! EZ a való világ, nem ami a tévében megy.
Ez van, ilyen az élet. Az egyiknek több jutott, a másiknak kevesebb. Most azt várod, hogy csak Balatonra menjen nyaralni, mert te csak annyit engedhetsz meg magadnak?
Amúgy te is épp egy gép előtt ülsz, gondolom nem vagy alultáplált és a villanyt sem kapcsolták ki nálatok. Gondolom az is előfordul, hogy ajándékot kapsz és nyaralni is eljutsz ide-oda.
Akkor most nézz szét a világban: te korodbéli lányokat és fiúkat kényszerítenek prostitúcióra, katonaként gyilkolásra, éheznek, nem járhatnak iskolába, gyárban kell dolgozniuk. Tudod hogy a hivatalos meghatározás szerint ki számít szegénynek? Akinek 20!! dolognál kevesebb van a birtokában. És ebben a 20-ban benne van a szemüveg is.
Ha nem éhezel, van fedél a fejed fölött, nem zaklatnak szexuálisan, nem vernek, vannak játékaid és iskolába is járhatsz, akkor te a világon a legjobb sorú gyerekek kb. 5%-ba tartozol.
Te lemondanál a vacsorádról, ennél csak napi egy tál rizst, elajándékoznád a ruháidat, játékaidat, csak mert más gyereknek nincs? Ha a szüleid azt mondják: Kisfiam, két hét múlva elutazunk Tunéziába, akkor azt mondod: nem, megyek, mert a Kovács Gézukáék nem engedhetik meg maguknak?
A videojátékkal kapcsolatban pedig igaza van, mert letölteni lopás. Ha meg tudja fizetni, akkor az lenne pofátlanság, ha letöltené. Amúgy meg te azért tudsz letölteni, mert vannak akik rendesen fizetnek érte. Szerinted ezeket a játékokat ingyen, puszta szívességből készítik? Hogy bárki letöltse???
"Az épeszű szülő nem megy el tanév alatt,mert a gyereke egy csomó anyagból lemarad.Vagy nem?"
Kérdés, hogy jó tanuló-e, aki könnyen bepótolja. Ha igen, semmi baj.
A másik az, hogy mindenkinek más a munkarendje. Én pl. januárban és júliusban vagyok a legjobban elhavazva, ilyenkor nem mehetek el szabadságra. Van aki a vendéglátásban dolgozik, nekik a főszezon tavasztól őszig tart, nyáron meg sem állhatnak, ilyenkor a szülők - akik szintén szeretnének kikapcsolódni - munkarendje számít.
"Meg videójátékkal kapcsolatban:Most hogy éri meg jobban?Letöltöd ingyen azt a videójátékot ,amit boltban mondjuk tízezerért kapsz meg,vagy megveszed?"
Szerinted ha mindenki ingyen letöltené, akkor ki lenne az az idióta, aki hónapok alatt kemény munkával szoftvereket ír? Annak is kell számlát fizetni, enni, ruházkodni. Nem a két szép szemedért dolgozik, hanem pénzért ő is.
Na és? Ha neked lenne pénzed és lehetőséged, nem használnád ki?
Na látod, te is voltál külföldön. Más gyerek meg a Balatonra se jut le, és te sem maradtál itthon miattuk.
Ha akarnak, menjenek ahová akarnak. Ha 10 autót akarnak, vegyék meg. Úgysem ettől lesznek boldogok.
Tudom, hogy az érzéseket nem könnyű egyszerűen ledobni, mint egy vacak ruhát, de próbálj más szemmel nézni a világra. Ha 20 éves lennél, mondanám hogy menj önkéntesnek valahová (ismerős volt Dél-Amerikában fél évig). Most inkább csak azt javasolnám, hogy nézz meg pár ismeretterjesztő filmet, pl. a Spektrumon a gyerekmunkáról.
De nézd meg ezeket:
http://www.youtube.com/watch?v=o2VFOzH1Qr0
http://www.youtube.com/watch?v=mn8chUKrdsA
http://www.youtube.com/watch?v=I7EizOnDSlc&feature=relmfu
Aztán próbálj arra figyelni, hogy neked mi mindened van meg, és ne foglalkozzál azzal ami a barátodnak van. Attól, hogy nekik több jutott, még nem biztos hogy boldogabbak nálad.
Most neked tulajdonképpen mi is a kérdésed? Az hogy ez téged miért frusztrál ennyire?
Szerintem az életkorodból adódó általános düh beszél belőled. Lehet inkább a saját dolgoddal kellene többet törődnöd. Ezt nem kioktatásból mondom, vagy hogy még jobban feldühödj. Képzeld csak el, hogy te felnősz és - teszem fel - rendkívül sikeres bankár lesz belőled. Irdatlan sok pénzt keresel és sok mindent megengedhetsz magadnak amit egy - szerinted - átlag ember nem. Azért a pénzért te meg fogsz dolgozni, mint ahogy - gyanítom - hogy a barátod szülei is megdolgoznak érte (biztos lehetsz benne, hogy nem egy csettintésbe került nekik sem a három autó). Azt meg megint csak kétlem, hogy magamutogatásból meséli el ezeket a másik fiú, inkább arról lehet szó, hogy neki ez a normális. Neked a letöltés az alapállás neki meg nem. Azért miért nem dühöngsz, mert számos osztálytársadnak sokkal kevesebb van mint neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!