Hogyan tudnék beszélni vele, hogy ne csak hallgasson hanem figyeljen is. Mi lehet vele a probléma? Úgy érzem titkol valamit.
Kamaszodik, ezzel együtt jönnek a gondok :) Az én legkisebb fiam most 13 éves.. nála is hasonlóak a problémák.. Én igyekszem nem egszerre a nyakába borítani a lelki fröccsöt, mert arra a két nagyobbnál rájöttem, hogy ilyenkor tényleg csak hallanak, de semmit se fognak fel a dologból... Persze a végén mindent megígérnek (gondolom, csak hagyjam már abba). Tehát: nem hosszas magyarázat, hanem célratörő, rövid, de határozott beszéd.
Tanulás: szégyen, nem szégyen, mostanában visszatértem arra, hogy ellenőrzöm szúrópróbaszerűen, hogy tanult-e... Kötelező olvasnivaló: bizony én ebben kemény vagyok. Napi 30 oldalt kell elolvasnia, majd a tartalmát este elmesélni... ez jött be a nagyoknál is :S.
Feleselés, de lóg rajtad: próbál leszakadni rólad, mások előtt adja a nagyot... igazán maga se tudja, kicsi-e még vagy már nagy.. tipikus "kamasz-betegség" :).
-
A fiad emlékeztet a 12 éves önmagamra:D
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!