Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15. -évesen, hogyan viselkedte...

15. -évesen, hogyan viselkedtek veletek a szülők?

Figyelt kérdés
Úgyértem amikor 15. évesek voltatok,mi volt megengedve meddig lehetettek odakinnt,merre mehetettek el,s mennyire bíztak meg bennetek.
2011. márc. 19. 16:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Bárhova elengedtek, ha elkérezkedtem. De mivel eleve nem vagyok valami nagy bulizós. Így nem is nagyon kell harcolnom, hogy, elengedjenek. Max a barátnőimnél alszok, ezen kívül nem nagyon csinálok más programot, ami este van.
2011. márc. 19. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
jah az ki maradt hogy 16/L
2011. márc. 19. 16:44
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
15 évesen nem is gondoltam arra, hogy kijárjak. Nyáron este 6ig bicózhattam a falun belül. Amit éjszaka titokban szoktam csinálni, az az olvasás.
2011. márc. 19. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sötétedésre vagy este 6-7:00 órára kellet hazaérnem, nem korlátoztak csak maradjak városrészen vagy legalább városon belül. (25 ezer lelkes max a település). Mondjuk én sem voltam bulizós és most sem vagyok az, de mikor kijártam a 8-at mehettem volna én is disco-ba meg ilyen helyekre. 17 évesen fiúnál alhattam.

22/N

2011. márc. 19. 17:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Napközben, ha nincs suli szinte bármit csinálhatok. Sokszor van olyan, hogy a szüleim elmennek dolgozni, nekünk pedig spontán jön egy ötlet, hogy hova menjünk aznap a barátokkal és akkor elkészülök stb. és mielőtt elindulok kiírom a szüleimnek, hogy pl. "Elmentünk a strandra a barátokkal, ne aggódjatok minden rendben lesz, majd jövök 7 óra körül/után.Telefon van nálam, ha kell fel tudtok hívni."

Iskolaidőben persze fel van állítva egy sorrend: hazajövök suliból, ebédelek, pihenek egy kicsit, majd leülök tanulni. Ha megtanultam szabad vagyok, max. 8-ig. Suliidőben 8-nál tovább nem engednek ki, de ez érthető. 10 körül le kell feküdnöm, bár magamtól is 10-10:30 körül le szoktam feküdni:)

Eddig én sem voltam az a nagy bulizós, most már többet járok el itthonról, s a szüleim el is engednek. Tudják, hogy nem lenne jó, ha tiltanának, arról nem beszélve, hogy nem a mai értelemben megyek bulizni. Nem diszkózni megyek, csak beülünk egy klubba vagy pubba vagy esetleg sétálunk, ha jó idő van, beszélgetünk, igen előfordul, hogy megiszunk valamit, de sosem keverem a piát és a szüleimnek mindig elmondom az igazat, hogy mit ittam, sőt sajnos olyan is előfordul, hogy becsúszik a buliba 1-2 szál cigi...De a szüleim tudják! Szerintem épp ezért engednek el, ahogyan anno a nővéremet is. Őszintén elmondtuk, hogy hol voltunk, mit ittunk, kikkel voltunk stb. Sőt, olyan is, volt, hogy apum megkérdezte reggel mikor értem haza és mondtam, hogy 11:27 perckor, ő is tudta, hogy tényleg akkor értem haza, mert felébredt és megnézte az órát:D

Eddig amúgy 5-6x voltam rendes buliba kb. és mindig hamarabb hazaértem valamivel, mint mondtam. Ez a másik, mindig úgy megyek el itthonról este, hogy megbeszéljük, mi az az időpont, amire legkésőbb itthon vagyok.

15/L

2011. márc. 19. 17:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Most vagyok 15 és most szigorítottak be inkább,mert azért a 9.osztály komoly..:D és javítanom kéne,bár nem buktam,hála isten.

Hétköznap:

Este 10ig gépezhetek(ellenőrzik)

Városba maradhatok suli után is,dehát a buszt el kell érnem,és én meg szeretek hazajönni maximum a 18:30-assal legkésőbb..az olyan 7re van itthon,pénteken engedni szokták,hogy jöjjek a 20:30-assal,az 9re ér haza.De nem nagyon szoktam ott maradni.

Szombaton reggel 2 hetente szoktam(de nem mindig) a 11:08-assal bemenni a városba és 17:20-assal hazajönni.Olyankor barátnőmmel vagyok.

A pasizást engedték és engednék is,de nekem most nincs szükségem pasira.Nyílván a nemi életet 18 éves kortól engednék,esetleg 17 éves kortól,meg mondják,hogy vigyázzak,ne álljak össze akárkivel.Nem is állt szándékomban.:)

Alkohol,cigi,drog..stb. nincs és nem is engednék.

Nyáron sokáig fent maradhatok,mehetek buliba,ha akarok,de nem vagyok én sem az a nagy bulizós lány.

A jegyeket meg persze hajtják,hogy minél jobb legyen.

Ennyi nagyjából.

2011. márc. 20. 16:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Ahogy látom itt páran akik írtak,elég rövid pórázra vannak fogva,meg nem is éppen bulizósak.Én elmondom most nállam hogy van:kitünő tanuló vagyok,nyelvi gimibe készülök,pár hónap múlva fejezem a 8.dikat és kész,aztán jön a közép suli nyelvi gimi.Szeretek bulizni,de még nagyon éppen nem is jártam el,majd eztán kezdődik.Kis faluban élek,így esténként kinnt vagyok kb. 12.ig,amikor jó a társaság,beülünk egy kis kávézóba és ott szórakozgatunk.Emigy még fel a városba nem járok,és még nem is engednék.Születésnapokkor is mindig fél 2.kor indulok haza a barátokkal.Megbíznak bennem.Nem iszok alcoholt,talán ezért is jobban.Mivel az én korosztályomnak most új az alcohol,14 15.évesek szabad nekik,isszák mint a vizet..
2011. márc. 20. 20:07
 8/9 anonim válasza:

nem voltak nagy igényeim 15 évesen...nem jártam kocsmákba,nem ittam le magam minden hétvégén tök részegre, mint ahogyan azt sokan csinálják...

barátnőimmel moziba,kávézókba jártam..néha ott aludtam náluk,de semmi komoly..suliidőben elengedtek, ha megmondtam, hogy hova megyek.max 9ig..nem is akartam tovább maradni,fáradt voltam.nyáron 10ig, 11ig, kint beszélgettem a barátaimmal,vagy beültünk valahova, de mondom semmi komoly.

18 leszek nemsokára.ezt a bulizós dolgot úgy 1,5 éve kezdtem..eleinte csak kéthavonta,utána havonta, most úgy hetente eljárok különböző szórakozóhelyekre, elengednek mindig,bár néha sokáig kell könyörögnöm..de úgy gondolom ha őszintén megmondod, hogy hova mész, mikor jössz haza,(amúgy nekem sose mondják meg, hogy mondjuk 4re gyere haza),és be is tartod, akkor nem lehet gond.a jegyeim se romlottak,nemsokára érettségi, most lett meg a 2. nyelvvizsgám(egyik felsőfokú),szóval még azt se mondhatják, hogy nem tanulok..szerintem össze lehet hozni a tanulást a bulizással..gondoljatok strébernek nekem mindegy:)

megbíznak bennem,párszor átvágtam őket, ami miatt rosszul is érzem magam, mert alapjában véve tök rendesek.tényleg...én is jókislány vagyok:)

2011. márc. 21. 18:59
 9/9 anonim ***** válasza:
nincsennek nagy igényeim, igazából a hajógyári, és ahasonlók nem vonzanak. cigizek, meg néha iszogatok
2011. ápr. 4. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!