Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lányok! Szüleitek mikor...

Lányok! Szüleitek mikor engedték meg a szőrtelenítést?

Figyelt kérdés

Nekem ugyanis nagyon sokat kellett annak idején könyörögnöm érte anyunak. Évekbe telt, amíg végül ki nem cseleztem valahogyan. Mindez már rég volt, majdnem 10 éve, de kíváncsi vagyok, hogy másoknál ez hogyan zajlik.

23/L

2011. márc. 18. 11:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

én 6. utáni nyáron egy tábor előtt beszélgettem anyuval a fürdőszobában, én ültem a kádban ő teregetett, amikor mondtam hogy milyen rossz hogy szőrös, kinyitotta a fiókot, adott egy borotvát és bemutatott a borotvagélnek :D finoman megjegyezte hogy szerinte máshol még nem kéne mert megerősödik, aztán kiment a fürdőből, én meg megcsináltam :)

15/L

2011. márc. 18. 17:46
 12/29 anonim ***** válasza:
52%

Azért szerintem nem mindegy, sem az, mikor kezdi el, sem az mivel. Örülnék, ha a gyerekem majd megkérdezne, úgy is nevelném bármivel fordulhat hozzám. Én először általánosban valamikor szőrtelenítettem, amikor a strandon már "ciki" volt a dolog. Szóval a gyerekem is akkor kezdhetné el, ha már zavaró a szőrzet, de borotvát biztos nem adnék a kezébe, a lehető legrosszabb ötlet, mert csak megerősíti a szőrszálakat, vagy elvinném gyantáztatni, vagy otthon azzal, vagy epilátorral. Kézen szőrtelenítés felesleges, hacsak nem erős fekete, nemi szervnél szintén bikinivonalon oké nyáron, amúgy egy kislánynak felesleges annál több.

24/N

2011. márc. 18. 19:04
 13/29 anonim ***** válasza:

Először anyu nekem sem engedte, mikor másodjára megkérdeztem akkor belement a dologba, vettünk együtt szőrtelenítőkrémet, aztán segített is. Apu még mindig nem tudja, hogy csinálom, de nem rá tartozik. :)

14/L, mikor elkezdtem 6.-os voltam, és 13 éves.

2011. márc. 18. 20:12
 14/29 anonim ***** válasza:
67%
Ez egy intimebb dolog, amihez nem engedély kell. Nem tartozik anyura a dolog. Ő se kér tőlem, vagy aputól engedélyt, esetleg a mamától, hogy megteheti-e. :)
2011. márc. 18. 23:04
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
10 voltam mikor elkezdtem szőrösödni,11 amikor megjött,de akkor már úgy néztem ki mint aki akkor szabadult az állatkertből,úgyhogy megfogtam a borotvát,és bumm:)Egyébként anyát rohadtul nem érdekelte/nem érdekli,mert ez magánügy szerintem,szóval ennyi.
2011. márc. 18. 23:21
 16/29 A kérdező kommentje:

Nyugi, szerintem is ez a normális felfogás.

Mentségemre legyen, hogy 12 éves koromban kisebb volt a mozgásterem - kisebb faluban lakunk- és venni sem tudtam.

Akor oldódott meg, mikor kissé kiszabadultam ebből.

2011. márc. 19. 11:44
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kértem rá engedélyt. Amugy kb 12-13 éves lehettem amikor elkezdtem szőrteleníteni magam.
2011. márc. 20. 18:37
 18/29 anonim ***** válasza:
nem tiltották meg.
2011. márc. 20. 20:50
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem kértem engedélyt. Mondjuk amikor tíz évesen azt mondtam, hogy borotválni akarom a lábam, akkor anyukám azt mondta, hogy márpedig nem, és ez így oké is volt, de úgy 13 éves korom körül már fel sem merült, hogy megkérdezzem, szabad-e. Vettem magamnak egy borotvát, aztán kipróbáltam, anyukám csak annyit mondott, hogy inkább vesz nekem normális, női borotvát, mert én nagyon ócskát vettem, mondjuk persze nem is tudtam akkor még, miben különbözik egyik a másiktól.
2011. márc. 20. 21:10
 20/29 anonim válasza:
100%
Ehhez szerintem sem kell engedély. nem is kértem, csak csináltam. Anyám sem szólt bele, csak elmondta, hogy szerinte marhaság, ő sem teszi. Te úgy, én így ennyi. Érdekes mód a lányom megkérdezte tőlem mit szólnék hozzá, ha... Csak azt mondtam, amíg nem látszik semmi, addig felesleges, de ahogy érzi. Csak arra kértem, a nemiszervnél ha lehet ne gyantázzon inkább v.mi más, mert az egyik barátnőmnek sikerült felszakítania a bőrt. De igazából ez is az ő dolga.
2011. márc. 20. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!