Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Hány éves kortól...

Szülők! Hány éves kortól engednétek a lányotoknak, hogy együtt aludjon a barátjával?

Figyelt kérdés
2011. márc. 13. 00:04
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
83%
Értem én,hogy a mai világban felgyorsul minden,és ma már természetes,ha egy 14 éves lány már nem szűz.A mi időnkben ez még elképzelhetetlen volt,ill. aki már nem volt az,az meg is érte a pénzét..No de hol a határ,nem kellene azért valahol meghúzni a vonalat?Újabb 10-20 év múlva már 8-9 éves lánykák fognak a barátjukkal szexelni?
2011. márc. 14. 19:26
 22/44 anonim ***** válasza:
75%
nem kedves utolsó, nem fognak. :) a következő generáció megint később érő típus lesz, legalábbis sok tanulmányból derük ez ki ...vissza fog ez még hatni, de most sajna ezt kell elviselni, egy kis 14 évesnek hiába magyarázol bármit, csak a saját kárán tanul majd , és a saját gyerekeit másképp neveli majd.
2011. márc. 14. 19:41
 23/44 anonim ***** válasza:
85%

Nézzünk már szét egy kicsit...

Hiába mondja bárki a lányának, hogy ne szexeljen, ha akarja úgy is le fog feküdni a barátjával. Akkor is, ha nem engedné az anyuka, hogy együtt aludjanak. Ez így van, ha elfogadjuk, ha nem.

Akkor pedig szerintem érdemesebb őszintén leülni a lánnyal megbeszélni a dolgokat, elmondani a véleményedet és odaadni egy doboz óvszert, ami ugye a terhesség és a nemi betegségek ellen is véd. Ha már szexelnek, legalább védekezzenek.

15/L

2011. márc. 14. 21:03
 24/44 anonim ***** válasza:
73%

"A kapcsolatnak fázisai vannak, a tinikori kapcsolatoknak arról kellene szólniuk, hogy délután találkozgatunk, elmegyünk ide-oda fogjuk egymás kezét és csókolózunk, ehhez képest ma szánalmas ami van... "

Pontosan!

Lehet ezen a témán reggeltől-estig és estétől-reggelig csámcsogni. Aki fiatalon kezdte az nyilván védi magát, aki pedig tini az bepróbálja bizonyítani, hogy mennyire érett (merthogy ugye minden 14-15 éves nagyon az...:-S)

És visszatérve arra, hogy a nevelés, hogyan ütközik ki...Nem az (lenne) a lényeg (elsősorban), hogy a gyermeknek óvszert adjunk, hanem, hogy olyan erkölcsi alapot adjunk neki, hogy különbséget tudjon tenni aközött ami jó és aközött ami nem. Aközött ami korának megfelelő, aközött ami nem...:-S

Mert ha a gyerekedet ráneveled, arra ami helyes, akkor tudni, fogja, hogy 14 éves létére nincs amit keressen egy másik fiú ágyában. Sőt! Én nem tartanám nagyra a fiam azon barátnőit akik ennyi idősen befeküsznek melléje. (mondjuk a fiam nem választana ilyen lányt...de ez megint más téma...)

És igen, 14 évesen én is voltam szerelmes, én is voltam tinédzser...de nem kötöttem ki gyerekfejjel egyetlen srác ágyában sem...

Sajnos manapság az a baj, hogy még a szülők, sem ítélkeznek jól ezekről a dolgokról, nem látják be, hogy itt nem arról van szó, hogy "korlátozod a gyereket" vagy per pillanat megmondod neki, mit nem szabad...ezt 1 éves korától kezded és 14 éves korára kialakul egy helyes értékrend...

na mindegy, jöhet a lepontozás

20-L

2011. márc. 14. 21:15
 25/44 anonim ***** válasza:
90%

Abszolút egyetértek az utolsóval.

Ennyi erővel ne is neveljük az égvilágon semmire sem az élet más területein sem,mondván hogy "úgyis azt csinál,amit ő akar".Hát ez azért szerintem nem így megy..

2011. márc. 14. 21:39
 26/44 anonim ***** válasza:
68%

Én szomorúnak találom azt, hogy már 14 éves kislányokat hagynak a szülei együtt aludni a barátjával. Hiszen ezek még kislányok! 18 éves korig semmiképpen nem engedném, utána pedig ugyebár szíve joga, nagykorú, elvileg nem szólhatok bele. Persze ennyi idős korban is elbeszélgetnék vele, hogy az aktuális barátja "megfelelő" -e, nem akarnám, hogy megbánjon valamit.

Hála az áldott jó médiának azonban elhitetik a gyerekekkel, hogy ennek ez a módja, minél korábban kell elkezdeni, mert aki nem így tesz, az "ciki". Elkeserítő..

2011. márc. 16. 00:05
 27/44 anonim ***** válasza:
96%
én 14 éves lány vagyok. ha bármi ilyen (legalábbis ennyire "ciki")dologról van szó, anyám nem tiltogat, hanem leül és megbeszéljük. nagyon sokat jelent nekem,hogy elmondhatom neki, mik a terveim és megbeszéljük az ő tanácsait, tapasztalatait. nem idegesen vágja a fejemhez, "ne szeretkezzetek mert kis senkik vagytok", hanem próbálja elérni, hogy a saját szememmel vegyem észre,hogy még nem értünk meg erre és ilyenféle dolgokra. tényként mondja el a következményeket, és nem pedig bármi nézőpontból. rengeteget el tud érni ezzel:)
2011. márc. 16. 00:37
 28/44 anonim ***** válasza:
91%

Én is azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy a nevelés nem azt jelenti, hogy enni kap meg fedél van a feje fölött! Az erkölcsi nevelésnek el kell kezdődnie a gyerek születésével és bizony nagyon fontos a családi példa is.

Egy 14 éves gyerek - mert akárki akármit mond, még az!!! - nagyon maximum suli után "randizzon" a barátjával, barátnőjével, sétáljanak, beszélgessenek, fogják egymás kezét, ennyi!

Manapság szombat este, ha végigmegyek a városon, a 12-13 éves gyerekek lődörögnek cigivel a szájukban a diszkók körül - erről csak az a véleményem, hogy én a szülőket nagyon komolyan megbüntetném ezért!

Valahol nagyon elromlottak a dolgok, egy 14 éves gyereknek még bőven otthon a helye, a saját ágyában, egyedül!!!

2011. márc. 16. 08:12
 29/44 anonim ***** válasza:
28%

" egy 14 éves gyereknek még bőven otthon a helye, a saját ágyában, egyedül!!! "

Vagy maximum anyukával és egy mesekönyvvel...

2011. márc. 16. 08:20
 30/44 anonim ***** válasza:
57%

18 évesen engedném.

29N

2011. márc. 16. 08:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!