Miért cseszik le azokat, akik 16-17 évesen szülnek, ha. (? )
Mert régen a 16-17 éves nők már dolgoztak,tökéletesen vezették a háztartást.,és természetesen a férjük eltudta tartani a családját.
Ma egy 16-17 éves lány még gyerek,csak a bulikon jár az esze,fogalma sincs a háztartásról,és ha a párja is ilyen fiatal,nem tudják eltartani és felnevelni a gyereket.
Nem elég megszülni egy babát,azzal sokat kell foglalkozni,és legalább 16-18 évig eltartani,gondoskodni róla.
Sőt, Rómeó és Júlia 14-15 éves volt, és akkor teljesen elfogadott volt ennyi idősen a házasodás.
Na akkor most lapozzunk párat a naptárban!
A nagymamám már 12 évesen abbahagyta az iskolát, elment egy gazdagparaszt családhoz béresnek.
Mikor 16 volt, megismerte a nagyapámat, aki akkor volt 24. Nekik nem volt ám esküvő előtt kufirc, meg összefekvés fűvel-fával, csak az esküvő után!
Egy évig jegyben jártak, addigra felépült a kis parasztház, és már oda mentek az ifjú házasok. A nagyi valóban 17 évesen szült.
Ha neked ennyi idősen van saját kereseted, nem tanulsz, nem fog gondot okozni a megélhetés, és még férjhez is mész: semmi akadálya. Kolléganőm nem rég ment hozzá a szerelméhez, akkor volt 18, nem sokára jött a baba is, 19 évesen szült. Senki se volt fennakadva.
De azért ne keverjük már a mákostésztát a tojáslevessel.
A mai fiatalok többsége először diplomát szerez, vagy szakmát, minimum 22 éves korig tanul, de nem ritka, hogy még tovább.
Elkezd dolgozni, de még pár évig él a szüleivel, mire önálló életet tud kezdeni.
Teccik tunni akkoriban nem a szülők nyakán élve szültek ám a fiatalok gyereket, hogy majd a nagyi eltartja meg vigyáz rá, amíg a felelőtlen lányuk elvégzi a sulit.
Azt nem tudom, hallottad-e egyáltalán, hogy cikra a hetvenes évek óta létezik egyáltalán fogamzásgátló, tehát régen aki szexelt, annak nem igen volt választása, hogy akar-e gyereket, vagy sem.
A természet rendje érvényesült.
De itt is élnek olyan "természeti népek", ahol a nemi élet elkezdése és a fogamzásgátlás köszönőviszonyban sincs, és biza nem ritka a 15-16 éves (több gyerekes) anyuka.
Különben ezzel az eszmefuttatással akár vissza is mászhatsz a fára. Az őseid millió évig jól elvoltak ott, és akkor te miért nem? :P
mert ez a világ már teljesen más mint amiben a szüleid nőttek fel. akkor ők már dolgoztak(a legtöbbjük) és volt miből felnevelni a gyermeket, illetve most már nagyon kitolódik a szülés. a legtöbben már 30 évesek, mert nincs emg azaz anyagi háttér, ahova mernének vállalni gyermeket. én nem ítélem el azokat akik ilyen korban szülnek, ha úgy gondolják hogy érettek akkor rendben. viszont már a magzati korban tegyen azért, hogy a gyermeke egészséges legyen(gondolok itt a stresszmentes(ha nem is 100 %-osan de valamennyire)életre, a vitaminok szedése, rendszeres dokimeglátogatás meg minden ami evvel jár. illetve akkor már legyen vele az apuka is, ez természetes legyen. én is nagyon szívesen szülnék már, mert imádom a gyermekeket, olyan jó nézni őket ahogy felcseperednek, elkezdenek mászni, beszélni stb. viszont még nem éltem ki magam és szerintem ez is nagyon nagyot nyom. ne akkor jusson eszébe az anyukának elmenni bulizni mikor már két éves a gyereke. nekem ez a véleményem :)
L*-*
A régi 16-17 évesek befejezték a tanulást (nem feladták, rendesen befejezték), értettek a háztartáshoz, agyilag is érettek voltak, volt keresetük és a férjük is keresett hozzá, házasok voltak, a kapcsolat biztos lábakon állt és volt saját házuk, megvolt minden feltétel és elég érettek voltak a szülőségre.
A mostani 16-17 évesek zöme nem végzett a tanulással, nincs saját házuk, nem keres egyik fél sem pénzt, talán még biztos lábakon álló kapcsolat sincs, nem értenek az önálló háztartásvezetéshez, nem elég komolyak és csak egy véletlen hiba miatt lesz gyerekük.
Ez azért komoly különbség... ;)
Régen teljesen más volt. A nők már 14 15 évesen keményen dolgoztak. Nem nyávogtak mert el kell mosni két tányért vagy fel kell söpörni. Nem azon járt az eszük hogy ilyen színű köröm lakkot vagy milyen rövid szoknyát válasszanak.
S hogy melyik cipő megy a legjobban a ruhájukhoz. A mai lányok többsége viszont ilyen. 16 17 Évesen saját magáért is képtelen a legtöbb felelősséget vállalni nem hogy egy gyermekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!